G4Media.ro

Secția pentru procurori a CSM, după ce Clotilde Armand a vorbit de…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Secția pentru procurori a CSM, după ce Clotilde Armand a vorbit de „o comandă politică”: Mișcările de resurse umane din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 București au fost în concordanță cu dispozițiile legii

Secția pentru procurori a CSM a respins miercuri acuzele aduse de Clotilde Armand, care a reclamat că schimbările procurorilor din dosarul său de la Judecătoria Sectorului 1 București ar fi „o comandă politică”. Secția pentru procurori a CSM arată că ”mișcările de resurse umane din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 București au fost în concordanță cu dispozițiile legii”.

Patru procurori au fost desemnați pe rând să se ocupe de acest dosar, din cauză că primii trei au fost transferați.

”Până când dosarul a fost repartizat celui de-al patrulea procuror, avem așa: doi procurori au fost promovați subit la Parchetul Capitalei, iar unul dintre magistrați a fost detașat brusc la CSM. Aceste promovări au avut loc la intervale scurte de timp după preluarea cazului (primul- 1 lună, al doilea- 3 luni, al treilea- 1 lună)”, a spus primarul Sectorului 1 într-un comunicat de presă.

În replică, Secției pentru procurori a CSM a spus că ”orice altă opinie pe această problemă reprezintă o speculație și este menită să creeze polemici pe care Secția pentru procurori nu este dispusă să le întrețină niciun moment”.

Comunicatul integral al CSM:

Referitor la alegațiile plasate în spațiul public de un primar de sector din Municipiul București, Secția pentru procurori din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii împuternicește Biroul de informare publică și relații cu mass media să facă următoarele precizări:

1. Comunicatul emis astăzi, 13.03.2024, de Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 a fost redactat tocmai pentru a sublinia lipsa de temeinicie a presupunerilor exprimate public de primarul de sector în ceea ce privește succesiunea unor procurori care conduc o anchetă penală în care domnia sa este cercetată.

2. Verificând conținutul comunicatului emis de parchet, prin aparatul tehnic propriu, Secția pentru procurori, unic administrator al carierei profesionale a procurorilor din România, este în măsură să confirme că mișcările de resurse umane din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 București au fost în concordanță cu dispozițiile legii în materie de transferuri, delegări și promovări.

Orice altă opinie pe această problemă reprezintă o speculație și este menită să creeze polemici pe care Secția pentru procurori nu este dispusă să le întrețină niciun moment.

Secția pentru procurori arată că legea procesual penală română prevede suficiente instrumente judiciare utile persoanelor cercetate, astfel încât dezbaterea publică pe dosare nepublice să fie evitată.

3. Așa cum s-a afirmat de vicepreședintele Consiliului Superior al Magistraturii în intervenția publică avută la susținerea bilanțului Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, ancheta penală trebuie să se desfășoare exclusiv în cadrul procesual, iar dezbaterile pe fondul cauzelor exclusiv în fața instanțelor de judecată, orice alt cadru decât cele indicate neputând să genereze decât neînțelegeri.

Publicitate electorală

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

3 comentarii

  1. Doar s-a intamplat ca dupa multe schimbari s-a dat verdictul dorit, ei CSM?

  2. Păi, nu o fi ilegal să schimbi 4 (patru) procurori într-un timp scurt într-un dosar, altfel, relativ simplu și ușurel… Dar nu doar ca este ne-uzual și rațional inexplicabil, dar “miroase” a presiuni asupra procurorilor în vederea influențării actului de justiție de către cei care i-au tot schimbat.

  3. E doar o marsavie legala. Nimic mai mult.