G4Media.ro

Secția specială de investigare a magistraților a cerut de la DIICOT dosarele…

Secția specială de investigare a magistraților a cerut de la DIICOT dosarele crimelor din Caracal în copie certificată. Sunt vizați procurorii de caz

Secția de investigare a infracțiunilor din justiție (SIIJ) a cerut de la DIICOT Craiova dosarele crimelor din Caracal în copie certificată, au declarat surse judiciare pentru G4Media.ro.

Potrivit surselor citate, procurorii SIIJ anchetează modul în care procurorii de la Parchetul din Caracal și cei de la DIICOT Craiova au manageriat cazurile celor două fete ucise de inculpatul Gheorghe Dincă.

De ancheta SIIJ sunt vizați procurorii Liviu Vasilescu de la DIICOT Craiova și Cristian Popescu de la Parchetul din Caracal.

Solicitarea Secției speciale vine după ce procurorii acestei unități de parchet au dispus începerea urmăririi penale in rem, pentru abuz în serviciu, în cazul crimelor din Caracal. SIIJ cercetează ”împrejurările în care organele de urmărire penală au acționat / nu au acționat în contextul cercetărilor care s-au desfășurat în dosarul uciderii adolescentelor din Olt”.

Marți, DIICOT a anunțat că extinde ancheta în cazul crimelor din caracal cu privire la neglijență în serviciu în preluarea și gestionarea apelurilor 112.

”Începerea urmăririi penale in rem sub aspectul comiterii infracțiunii de neglijență în serviciu, prev. de art. 298 C.p. cu privire la apelurile telefonice inițiate de victima M.A.M. către Serviciul Unic de Urgență 112, respectiv cu privire la respectarea procedurilor specifice în astfel de situații”, a precizat DIICOT într-un comunicat de presă.

Raportul Ministerului de Interne, consultat de G4Media.ro, a relevat că polițistul din Olt care a discutat cu Alexandra Măceșeanu la 112 a avut ”atitudine refractară și nu s-a implicat în obținerea de date”, motiv pentru care a decis sesizarea procurorilor.

Același raport al MAI arată că polițistii din Caracal au sunat-o de două pe Alexandra Măceșeanu pe telefonul lui Gheorghe Dincă, de pe care fata sunase la 112, pentru a-i cere informații suplimentare despre locul în care era închisă, arată raportul intern al Ministerului de Interne consultat de G4Media.ro. Informația apare și în motivarea Tribunalului Dolj pentru arestarea preventivă a suspectului în cazul de crimă din Caracal.

În plus, un raport oficial al Serviciului de Îndrumare și Control din cadrul Parchetului Parchetului General arată încă o disfucționalitate majoră în dosarul crimelor din Caracal: între telefoanele Alexandrei la 112 și înregistrarea dosarului la Parchetul de pe lângă Judecătoria Caracal au trecut 5 ore. Rezultatul acestei întârzieri? ”Solicitarea și dispunerea măsurilor necesare în vederea localizării și identificării autorului cu întârziere”, arată raportul făcut public de Parchetul general.

La rândul lor, procurorii Secției pentru investigarea infracțiunilor din justiție (SIIJ) au dispus duminică începerea urmăririi penale in rem, pentru abuz în serviciu, în cazul crimelor din Caracal, a anunțat luni Parchetul general într-un comunicat de presă.

Potrivit sursei citate, SIIJ cercetează ”împrejurările în care organele de urmărire penală au acționat / nu au acționat în contextul cercetărilor care s-au desfășurat în dosarul uciderii adolescentelor din Olt”.

”În cursul zilei de 29 iulie 2019 procurorii și ofițerii de poliție judiciară din cadrul Secției pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție au efectuat acte de urmărire penală în această cauză, constând în ridicarea unor documente de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Craiova, D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Craiova, Curtea de Apel Craiova, I.P.J. Olt și I.P.J. Dolj, efectuarea de audieri și alte activități investigative. Activitățile vor continua și în cursul zilei de 30 iulie 2019”, se mai precizează în comunicat.

Citește și: Stenogramele discuțiilor la 112 dintre Alexandra, operatori și polițiști publicate de Alexandru Cumpănașu, unchiul fetei: ”Nu pot să stau în telefon domnișoară că avem și alte apeluri, rămâneți acolo că vine echipajul de poliție, negreșit va veni, da, două-trei minute, ce naiba?”

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

13 comentarii

  1. Daca nu scapam de handicapatii astia in urmatorii 2 ani,ne-am dus dracului de tot…..

  2. Aştia-s ca operatorul 112 al poliţiei, mai rău încurcă

    • SIIJ a fost creata de Dragnea ca sa persecute procurorii.

      Desi esecul este in principal al Politiei/112, cu operatorul ala idiot, SIIJ continua sa atace procurorii ca parte din planul PSD de a face infractorii zei in Romania.

  3. Ce mai face carmen dan? Dar in aprilie cand a fost rapita prima fata ce facea carmen dan? De ce nu i-a cerut lui arafat sa trimita ro alert pe toate telefoanele din olt despre pericolul de rapire al persoanelor care stau la ocazie? Arafat trimite roalert doar cand sunt ursi pe strada?

  4. Primul pas a fost facut . Cerea trimisa cu mentiunea obligatorie de -Copie certificata- este prima forma de responsabilizare a unei institutii de Stat. Acest sistem ar trebui extins, asupra tuturor actelor, ce se emit intre Institutii Statale si intre diferitele componente , ale aceleasi institutii de Stat. Daca se realizeaza asta atunci multe se vor schimba institutional si multe acte ce prezinta forme neclare si posibile incercari de eludare a evidentului vor disparea . CE CREDETI?

  5. Adica vrea sa-mi spuna G4Media ca procuratura e stat in stat? Toata lumea in tara asta raspunde pt faptele ei, dar procurorii trebuie lasati neatinsi??? Daca exista un motiv pentru care aceasta Sectie de Investigatie trebuie sa existe, ei uite, cazul Caracal ni-l ofera pe tava.

  6. Cu asta sunt de acord!

  7. Da , si eu sunt de acord ca ministra de la interne sa ne spuna cum a gestionat cazul din aprilie pana azi !
    Da , sunt de acord ca stanga sa primeasca o placuta suedeza pentru 5o ani !
    Cati copii/ adolescenti sunt rapiti pe an in Ro ?

    • Esti bland cu placuta suedeza aplicata stangii doar 50 de ani . Ina: 18 , Ziare.com , ” Originile raului ” : ” Comunismul , canalul , romanii condamnati sa moara , tarani ori ofiteri , preoti ori oameni de stat , femei ori batrani , fara indurare , tavalugul a strivit tot ce i se impotrivea . A RAMAS UN POPOR SARAC IN REPERE MORALE . Mai apoi , cand timpurile noi au facut posibil , romanii au plecat cu milioanele . A RAMAS UN POPOR SI MAI SARAC . GENETIC .” Da , tara cere despartirea definitiva de comunism , de atrocitatile si tarele lui , de fosilele care se agata cu disperare de marginea barcii ce se scufunda lent si sigur , de negura celor peste 7 decenii in care somnul ratiunii a zamislit monstri pentru un popor obidit care are toate motivele SA PLATEASCA CU VARF SI INDESAT !

  8. Constat ca SIIJ asta, o anomalie a sistemului judiciar, doar ameninta fara sa aiba nici un fel de realizări.
    Dau din gura, hartuiesc toti magistrații, apoi cand realizaeaza ca nu au ce sa le faca, tac malc. Asadar aceasta institutie are o singură menire: hartuirea magistratilor. Restul sunt basme.

  9. vor ajunge la niste concluzii in functie de directia din care vine procurorul .. daca a semnat vreun protest impotriva PSD+ALDE+UDMR, va curge sange, altfel sunt sanse de musamalizare
    sa nu ne imaginam ca incompetentii politici de la SS(S) sunt in stare de a lua vreo decizie corecta. ca si cum ai spune ca un partid sau guvern de infractori ar face altceva, ceva corect, decat sa fure in continuare

  10. Cat de usor a prins ideea inutilitatii SIIJ ! Dece sa nu fie cercetati si judecati pentru faptele lor incorecte de aplicare/neaplicare a Legii chiar judecatorii si procurorii ? Nu e deajuns ca, iata, o vor facer doar cei din bransa lor. Aveti simtzul dreptatii sociale cei ce o vreti desfiintata ? Stiti ceva de ideea antica a controlarii controlorilor? Ce ar fi daca ar fi cercetati si judecati de un, sa-i zicem forum al cetatenilor romani format din reprezentanti (cu varste intre 30 si 70 de ani,nejuristi si neangajati politic) din toate judetele tarii Ar fi bine asa? Sau din soacrele celor care vor desfiintarea SIIJ. Ar fi bine asa ?
    , 10 12 ani. Astept avizujl si publicare (pana ies la pensie ) 10 – 12 ani E bine asa ?