G4Media.ro

Secțiile ATI din Iași sunt pline cu pacienți COVID, în timp ce…

sursa foto: Inquam Photos/ Virgil Simonescu

Secțiile ATI din Iași sunt pline cu pacienți COVID, în timp ce Spitalul Mobil din Lețcani este în continuare închis/ Șeful DSP: „Vom ajunge să fim obligaţi să decidem pe cine să tratăm şi pe cine nu, la fel ca în Italia”

Sâmbătă, Iaşul nu mai avea niciun loc liber în secțiile ATI, pentru tratarea cazurilor grave, abia duminică eliberându-se unul, transmite Ziarul de Iași. “Vom ajunge să fim obligaţi să decidem pe cine să tratăm şi pe cine nu, la fel ca în Italia. Asta a fost maximum la ATI!”, a declarat Vasile Cepoi, directorul Direcţiei de Sănătate Publică Iași.

În tot acest timp, Spitalul Mobil de la Leţcani, în care s-au investit anul trecut peste 13 milioane de euro, stă închis din cauza unor proceduri birocratice.

Conform datelor oferite de Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Iaşi, sâmbătă au fost diagnosticate cu COVID-19 395 de persoane, iar duminică 399. În ultimele zile s-au înregistrat şi 11 decese în rândul persoanelor depistate pozitiv,

„Nu mai facem faţă, suntem depăşiţi. Iar de la începutul săptămânii creşterea este chiar alarmantă. Valul patru va fi foarte greu, cazurile sunt mult mai multe, nu mai este frica de la început, iar acum toată lumea – şi cei gravi şi cei mai puţini gravi – vor la spital. Cazurile sunt multe şi am remarcat că sunt şi mult mai grave, sunt foarte mulţi tineri în această situaţie, tineri nevaccinaţi”, a declarat zilele trecute pentru „Ziarul de Iaşi”, dr. Simona Ivaşcu, managerul SAJ Iaşi.

Managerul spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi, medicul Florin Roşu, a declarat că noaptea de vineri spre sâmbătă a fost una de foc pentru medicii acestei unităţi şi că ambulanţele au stat la coadă în curtea spitalului cu pacienţi în stare gravă care necesitau internare.

  • „A fost o noapte de foc la spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi. În curtea spitalului puteau fi observate ambulanţe şi autospeciale ISU care aşteptau, monitorizând permanent pacienţii. În garda din această noapte, până la ora 01.00 au fost consultaţi peste 80 de pacienţi, iar jumătate dintre aceştia au necesitat internare şi acordarea tratamentului de specialitate”, a declarat managerul Spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi, medicul Florin Roşu.

El a spus că situaţia este una dificilă, adăugând că a constatat „cu dezamăgire” că 99 la sută dintre pacienţii care ajung în stare gravă la spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi provin din rândul persoanelor nevaccinate.

sursa foto: Inquam Photos/ Virgil Simonescu

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

18 comentarii

  1. Si in octombrie va fi mult mai rau.
    Vine acusi festivalul pupatului de moaste

  2. Tocmai ce imi spune un antivaccinist ca ne mint domne astia, ca nu e plin la ATI, de unde stiu eu, negatia asta la orice e fenomenala.
    Lingem moaste in numele unei dogme de acum 2k de ani dar nu avem incredere in medicina.
    Asta ne arata nivelul evolutiei umane.
    Sosocati sa va imunizati natural toti!

    • Tu ce trezi, tu dai cu capu, te, n gat de trol globalist

    • altu’ care traieste in conspiratie, da ma postez numai eu pe site-ul asta… 🤣🤣
      ai grija sa nu te prinda bill gates si pe tine sa iti bage cipul!

  3. Spitalul mobil de la Letcani a fost o afacere grasa pentru PSD, fiind achizitionat in comun, la pret supraevaluat, din Turcia, in 2020, de cei care erau presedintii CJ Iasi si Neamt: Maricel Popa (acum parlamentar PSD) si Ionel „Ciorapel” Arsene (ramas sef CJ Neamt).
    Spitalul, format din mai multe containere, puse undeva in camp la vreo 15 km de Iasi, a avut foarte multe probleme (inclusiv cu incalzirea pe timp de iarna) si a fost inchis.
    Acum, presedintele CJ Iasi e mafiotul PNL Costel Alexe. Ce interes are sa faca spitalul functional daca spaga a fost luata de pesedisti si lui nu-i mai iese nimic? 🙂

  4. Nu ma asteptam deja sa se vorbeasca de triaj la ATI, ma asteptam pe la 1800 de locuri ocupate la ATI.
    Urat, va fi urat de tot
    Parerea mea e ca va intra in 1-2 sapt pnica in oameni si se vor distanta singuri, cu sau fara masuri impuse de autoritati. Sunt curios.

  5. Nici ATI nu face fata la indisciplina romanilor de a nu pastra o minima distantare, a nu purta masca, sau o poarta sub nas in mijloace de transpkrt, sali de spectacole, magazine, restaurante, etc. Unii patroni chir iti spun sa o dai jos ca nu exista virus si doar o inventie a hotilor.

  6. Dacă s a putut tine congresul cu 5000 de oameni ai PNL de ce nu s-ar putea tine și alte activități???? In octombrie va fi jale .

  7. In 2 ani nu au creat vreun loc, dar prime si salarii mari au luat, ,daca te duci cu pat la purtator oare tot asa se vaita ca nu au loc, ca.s extenuati ??

  8. Ce Italia frate,ați vrea voi sa fim ca ei.Tocmai au anunțat ca scade numărul celor infectați in contextul in care sunt vaccinați peste 77%.Eu zic sa ai grija de pacienți și nu mai fa tu comparații și analize.

    • Se refera la situatia din nordul Italiei in primul val, martie 2020.
      Acele imagini si filmari care au convins românii de frica si guvernul Orban a luat masurile necesare ca sa evitam genocidul.
      Cîțu nu are insa vreo problema cu câteva zeci de mii de morti, va ridica din umeri si va da vina pe oricine altcineva. Iar majoritatea nevaccinatilor sunt deja indoctrinati de pe feisbuc.

  9. Presa este plătită gras pt a distrage atenția de la bagabonteala pnl și a congresului cu 5000 de oameni și a întretine isteria cu ATI și spitale pline, dar că-ți sunt pe secție din accidente rutiere, bolnavi de cancer și alte comorbitati

  10. Nu s-a făcut niciodată triere in Italia, asta e un mit rostogolit de la începutul circului.

    • Daca ar fi asa cum zici tu inseamna ca vom avea un nou record negativ, fiind primii din Europa care vor face asta. Dar, evident, nu este asa, medicii italieni au fost nevoiti sa aleaga pacientii care sa fie tratati la ATI din lipsa de capacitate.

      Daca nu faci triaj cand este nevoie sa faci triaj, singurul rezultat e un numar mai mare de decese, si vieti s.c.u.r.tate cu mai multi ani.