G4Media.ro

Sectorul 2: Primarul Radu Mihaiu semnalează lipsa a peste 2.400 de indicatoare…

sursa foto: facebook

Sectorul 2: Primarul Radu Mihaiu semnalează lipsa a peste 2.400 de indicatoare şi marcaje rutiere și a 99 de limitatoare de viteză

Primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu, anunță că administrația locală se va implica pentru refacerea marcajelor rutiere și indicatoarelor, precum și pentru instalarea limitatoarelor de viteză. Edilul a subliniat că în urma unui audit s-a constatat că lipsesc peste 2.400 de indicatoare şi marcaje rutiere în Sectorul 2, şi a 99 de limitatoare de viteză.

„913 indicatoare ‘Cedează trecerea’ lipsă. 726 indicatoare ‘Trecere pietoni’ lipsă. 99 limitatoare viteză lipsă. 789 marcaje trecere pietoni deteriorate. 70.746 metri liniari marcaje longitudinale care necesită trasare. Aceasta e doar o parte din concluziile auditului pe circulaţie pe care l-am efectuat la Sectorul 2. Era vizibil cu ochiul liber că stăm foarte prost la tot ce înseamnă semne de circulaţie. Totuşi, nu mă aşteptam să fie chiar atât de groaznic”, a scris edilul, pe Facebook.

Mihaiu a menţionat că Administraţia Străzilor, căreia îi revine această atribuţie, a început să refacă marcajele şi să monteze indicatoarele, dar a adăugat că Primăria Sectorului 2 va demara o procedură de achiziţie pentru a se implica la rândul său.

„Deşi această atribuţie e la nivelul Administraţiei Străzilor Bucureşti şi au început să refacă marcaje, să monteze limitatoare, indicatoare, nu cred că vor ajunge la liman singuri. Am cerut să demarăm de urgenţă procedurile de achiziţie pentru tot ce avem nevoie să putem şi noi să completăm aceste lipsuri majore. Siguranţa pe străzile oraşului e o condiţie minimală, nu e un moft. E o necesitate”, a precizat Mihaiu.

Edilul a adăugat că este pentru prima oară în România când se face un astfel de audit.

„Din păcate, regula în ţara noastră era să se bage mizeria sub preş, nu să se scoată în detaliu la lumină. Însă eu nu sunt de acord. Trebuie să ştim exact fiecare problemă şi gravitatea lor, astfel încât să le şi rezolvăm. Poate până finalizăm procedura de achiziţie se aprobă şi protocolul cerut cu ASB. Îl aşteptăm de câteva luni bune”, a conchis Mihaiu.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

6 comentarii

  1. Daca ai buget si nu-l cheltuiesti apoi trebuie sa-l donezi….
    Decat sa ia semne de circulatie mai bine mai face o biserica… celelalte sextoare asa castiga mereu

  2. Tot ce tine de pmb e muci de ani de zile. Ca mine.

  3. Domnu primar, lipsa de experienta isi spune cuvantul….studiu de trafie exista la nivelul primariei generale de peste 20 de ani, la fiecare reactualizare PUG, se face studiu de trafic, PUZ-ul coordonator al Sectorului 2 are studiu de trafic…auditul cerut de tine e o golanie, dar poate aveai vreo obligatie….Administratia strazilor este administratorul drumului, adica ala care trebuie sa faca marcaje si semne de circulatie, numai pe strazile principale, alea unde circula STB…in rest, e treaba ta, nu ai cedeaza trecerea, la intrarea in marile bulevarde pentru ca nu a pus Primaria Sector 2, ala care e obligat sa puna, cu avizul politiei….sunt curios cu cine o sa faci lucrarea….iti spun de acum, va fi VESTA, prietenii stiu de ce….chiar sunt curios ce o sa spuna Curtea de Conturi in septembrie, cand ai auditul pe cheltuieli

  4. Poliția Locală ce face ? De ce nu semnalează ei, ci așteaptă să constate primarul ? Din 2004 nu se face nimic, haos total în sectorul 2 !

  5. In sfarsit a terminat si USR un audit.

  6. Domnule primar, semnalez o problemă ce trebuie grabnic rezolvată : puneți inspectorii din cadrul primăriei să meargă pe teren pentru a depista deficiențe majore în siguranța pietonilor și șoferilor : gropi in trotuare neacoperite (vezi in statia de autobuz de la d-na Ghica, in fața florăriei), toaletarea copacilor de pe trotuare, etc.
    Este sarcina inspectorilor plătiți regește care stau in birouri când sarcina lor este să controleze starea străzilor și a trotuarelor din sector !