G4Media.ro

Ședința decisivă a Parlamentului pentru Guvernul Orban. Premierul desemnat are nevoie de…

Facebook

Ședința decisivă a Parlamentului pentru Guvernul Orban. Premierul desemnat are nevoie de 233 de voturi, PSD și Pro România boicotează ședința

Plenul reunit al Parlamentului se reuneşte azi de la ora 14.00, când e programat votul de învestire a Guvernului propus de premierul desemnat Ludovic Orban. Pentru a trece, guvernul propus are nevoie de 233 de voturi, dar partidele care îl susțin – PNL, USR, PMP, ALDE, UDRM și minoritățile – nu au decât 225 de parlamentari.

Mai mult, PSD și Pro România au anunțat că vor boicota ședința.

Cu toate acestea, Ludovic Orban a spus constant că e în discuții cu alți parlamentari din PSD și Pro România care să asigure trecerea guvernului propus.

„Pe lângă cei 225 de parlamentari care sunt în grupurile care susţin învestirea Guvernului, cu care am semnat acorduri sau am stabilit înţelegeri, sunt încă 11 parlamentari cu care am discutat personal şi mi-au confirmat într-un procent destul de mare faptul că vor fi prezenţi la votul de învestire a Guvernului”, a declarat vineri Ludovic Orban.

Conform programului citat de Agerpres, premierul desemnat Ludovic Orban va prezenta programul de guvernare şi lista Guvernului. Vor avea loc dezbateri urmate de votul asupra cererii de acordare a încrederii Parlamentului asupra Programului şi a întregii liste a Guvernului.

Marţi şi miercuri, miniştrii propuşi în Cabinetul Orban au fost audiaţi în comisiile de specialitate ale Parlamentului, 3 din cei 16 primind aviz negativ de la parlamentari: Florin Cîţu – propus pentru Ministerul Finanţelor, Ion Ştefan – propus pentru Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei, şi Violeta Alexandru – propusă la Ministerul Muncii.

Cei care au primit vot favorabil în comisiile parlamentare sunt: Marcel Vela – propus pentru funcţia de ministru al Afacerilor Interne, Nicolae Ciucă – propus pentru a ocupa funcţia de ministru al Apărării Naţionale, Ioan Marcel Boloş – propus pentru funcţia de ministru al Fondurilor Europene, Victor Costache – propus pentru a ocupa funcţia de ministru al Sănătăţii, Bogdan Gheorghiu – propus pentru funcţia de ministru al Culturii, Monica Anisie – propusă pentru a ocupa funcţia de ministru al Educaţiei, Bogdan Aurescu – propus la Ministerul Afacerilor Externe, Cătălin Predoiu – propus pentru Ministerul Justiţiei, Lucian Bode – propus pentru funcţia de ministru al Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor, Virgil Popescu – propus pentru funcţia de ministru al Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, Nechita Adrian Oros – propus pentru preluarea portofoliului de la Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Costel Alexe – propus pentru funcţia de ministru al Mediului, Apelor şi Pădurilor, Ionuţ Stroe – propus pentru a ocupa funcţia de ministru al Tineretului şi Sportului.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

8 comentarii

  1. Nu castiga nimeni nimic prin amanarea deciziei. Nu e decat o idee fixa a unora. In realitate, ceasul este deja pornit si din cele 60 de zile scadenta se va implini curand scurgerea primelor 10. Or sa voteze guvernul in patru labe si cu toate labele de frica anticipatelor. PNL deja I-a amenintat pe pesedisti ca urmatorul govern nu va fi votat de ei, liberalii! Sah si moare!

    Pai pesedistii insisi prefigureaza trecerea guvernului. Dancila spune clar ca se asteapta la tradari, iar Codrin Susotescu o da cotita ca se fac amenintari cu dosare impotriva pesedistilor, altminteri fete mari. Vezi doamne, ei nu tradeaza, ei n-au incotro.
    Ce jogodii!

  2. Când opoziția reunită a aruncat viața politică în aventura „guvernului meu” nu știa faptul că majoritatea parlamentară nu a fost modificată în mod legitim prin vot ?!? Poate că s-au gândit că vor fi în măsură să poarte negocieri politice transparente și cu argumente irefutabile prin care să convingă temeinic și „sustenabil” politicieni din cadrul majorității parlamentare să le susțină demersul politic. În loc de așa ceva am asistat și asistăm în continuare la șantaje la ceas de seară cu „mapele profesionale” pe masă, cu dosare penale deschise „în rem”.

    • Prin trecerea motiunii de cenzura opozitia a demonstrat ca are majoritate, iar pesedistii au demonstrat ca ei nu o mai au. E simplu. Vezi ca vorbesti inaintea votului, asteapta si ai sa vezi pesedisti curajosi, verticali ca brazii, cu mucii pe piept, votand guvernul Orban si pisandu-se pe votantii „de stanga” si pe parerile lor.

  3. Daca iese Iohannis căstiga Barna

  4. Pt lita :si ce e rau in asta?

  5. Daca eram in locul lui Orban nu as fi avut nici o emotie. Daca nu-mi votau guvernul, veneam din nou cu un guvern format din girafe, porci, caini, maimute si il votau toti cu ambele maini…

    • Este adevarat ca populand sinisterele cu fauna d’asta NU te risti sa scazi competenta (si mai ales IQ-ul) „supt” petrica-uaia, vasileasca-olgura, shaideh-servila, buborel-tuader… etc
      dar, important este sa:
      – dovedesti ca ai cu cine si chiar faci ceea ce trebuie;
      – dovedesti respect fata de alegato(a)r(i/e)

      Pe de alta parte,
      da, Ludoviciu are mult mai multe optiuni decat pare ca „stiu” anal-istii. Nu detaliez. Cauz(a/ele) nu este/sunt determinata/e de devoalarea strategiei. Pur si simplu majoritatii ii va fi imposibil sa-nteleaga. Minoritatea (cele zero-virgula-la-suta) deja stie.

  6. puie monta dovedeste (inc-o data) ca nu prea are cu ce si ca face echipa perfecta cu celalalt antrepreneur .
    Simplificand: aparent, caderea primei propuneri de gubern va ingusta optiunile labarale. aparent. In realitate, ingustarea se va produce in exact zona pretentiilor celor care se dau mari castigatori/pescuitori de/in apa tulbure.