G4Media.ro

Ședință pentru prelungirea măsurilor restrictive în București. CMBSU: Vor fi menţinute măsurile…

Ședință pentru prelungirea măsurilor restrictive în București. CMBSU: Vor fi menţinute măsurile actuale, cu derogările prevăzute pentru ziua de 30 aprilie şi pentru nopţile de Paşte şi de Ramadan

Comitetul Municipiului Bucureştiului pentru Situaţii de Urgenţă (CMBSU) are, sâmbătă, o şedinţă pentru prelungirea măsurilor dispuse în contextul pandemiei de SARS-CoV-2.

„În principiu vor fi menţinute măsurile actuale, cu derogările prevăzute în HG 432/2021, derogări pentru ziua de 30 aprilie şi pentru nopţile de Paşte şi de Ramadan”, a precizat, vineri, prefectul Capitalei, Alin Stoica.

Incidenţa de cazuri de infectări cu SARS-CoV-2 la mia de locuitori comunicată de GCS vineri pentru Bucureşti a fost de 4,15.

Pe 10 aprilie, CMBSU a adoptat o hotărâre conform căreia pe 23 aprilie, în vinerea dinaintea Floriilor, magazinele sunt deschise în Capitală până la ora 20,00 şi a prelungit măsurile dispuse deja.

Printre acestea se numără:

  • Circulaţia persoanelor în afara locuinţei/gospodăriei este interzisă în intervalul orar 22,00 – 5,00 în zilele de luni până joi şi în intervalul orar 20,00 – 5,00 în zilele de vineri, sâmbătă şi duminică, cu condiţia menţinerii incidenţei cumulate la cel mult 7,5/1.000 de locuitori.
  • Programul operatorilor economici care desfăşoară activităţi de comerţ/prestări servicii în spaţii închise şi /sau deschise, publice şi/sau private, se poate desfăşura în intervalul 5,00 – 18,00 în zilele de vineri, sâmbătă şi duminică. În zilele de luni – joi, programul poate fi desfăşurat în intervalul orar 5,00 – 21,00, cu condiţia menţinerii incidenţei cumulată la cel mult 7,5/1.000 locuitori. Prin excepţie, în intervalul orar 21,00 – 5,00 în zilele de luni până joi, respectiv 18,00 – 5,00 în zilele de vineri, sâmbătă duminică, pot fi făcute livrări la domiciliu.

Pe 8 aprilie, Guvernul a aprobat prelungirea stării de alertă pe teritoriul României cu 30 de zile, începând cu data de 13 aprilie, stabilind ca elemente de noutate, printre altele, anumite relaxări în privinţa circulaţiei de noapte în contextul Paştelui Ortodox şi a sărbătorilor dedicate Ramazanului.

Astfel, într-una din anexele la hotărârea Executivului se prevede ridicarea carantinei de noapte în perioada 1 mai – 2 mai, în intervalul orar 20,00 – 5,00, pentru deplasarea şi participarea la slujbele religioase din Noaptea de Înviere a Paştelui Ortodox.

De asemenea, în zilele de 23 şi 30 aprilie, în toate localităţile, operatorii economici care desfăşoară activităţi de comerţ/prestări de servicii în spaţii închise şi/sau deschise, publice şi/sau private, îşi pot organiza şi desfăşura activitatea în intervalul orar 5,00 – 20,00.

Totodată, enoriaşii musulmani au permisiunea de a se deplasa în afara locuinţei/gospodăriei în perioada 8 mai – 9 mai, în intervalul orar 20,00 – 5,00, pentru a participa la sărbătoarea religioasă specifică lunii Ramadan, relatează Agerpres.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

4 comentarii

  1. O, dar ce surpriza!
    Cum ar zice aia dati cu Dero pe creier, pentru ca functioneaza (dupa un an si mai bine cu aceleasi restrictii si dupa o jumatate de an dupa ce s-au adaugat decisivele – cred ca astea au inclinat balanta – masca pe figura pe afara si stingerea devreme).

    • Absolut!
      Nu exista nici un dubiu, mai ales ca suntem obligați sa purtam măști afara de peste 6 luni de zile, iar prima scadere a nr de cazuri nou diagnosticate s-a constatat la 2 săptămâni după închiderea cursurilor preuniversitare in offline. Scaderea se costata dupa fiecare inchidere a școlilor in format înghesuit si cu clase neaerisite (sa nu se faca curentita).

      Nu le-a ieșit cu protestele (in aer liber,fara masca!!!) sosocilor: toti credulii erau fericiți că aia ajung sa fie intubati, iar aia sparg semințe fericiti in continuare.

      Poate vreun martor al covidului ne explica paradoxul paradoxului covidian? Ca nici la celalalte boli infecțioase usor transmisile si cu potential mortal nu era asa isterie cu masca si restricțiile.

    • Nu era isterie la alte boli infectioase, pentru ca numarul de decese era mult mai mic. De exemplu COVID-ul omoara cam de 20 de ori mai multi oameni fata de gripa. Paradoxul e ca unii nu inteleg acest lucru nici cand vad cozi la spitale si la cimitire.

    • Si cu mortii culesi de pe straze din rpc ce facem?

      App, când mureau mii de copii de rujeola in romania, anii trecuți, va durea pe toti vaccinistii in dos si nu s-a facut nici o mobilizare publica pentru forțarea ministerului sa cumpere vaccinuri și pentru copii, si pentru adulți (raspandaci). Va doare pe voi la basca ca mor oamenii. Banii sa iasa din spagi, nu?

      Si acum la fel, visati umed la vaccinare in masa, cand cazurile sunt majoritar asimptomatice, dar nu chitaiti nimic de accesibilitatea pacienților cronici la asistenta medicala specializata. Aia pot sa moara, nu? Ca de acolo nu iese nici un parandarat!

      Toti urlati doar ca bine le-a făcut la foișor, ca e spital susținut de primarie din taxele locale. De ce sta universitarul gol? Ca ala e spital bun de covid: are lifturi, personal multiplu specializat, racoleaza studenți medicinisti imediat. Are si heliodrom pentru livrarea cazurilor grave cu elicopterul. Mai e si platit direct de minister din impozitele tuturor.