G4Media.ro

Șefa diplomației germane a vizitat linia frontului din Ucraina: „Ceea ce am…

Sursa foto: Twitter / Außenministerin Annalena Baerbock

Șefa diplomației germane a vizitat linia frontului din Ucraina: „Ceea ce am văzut m-a șocat” / Le datorăm acestor oameni „să facem tot ce ne stă în putință pentru a găsi o soluție pașnică” / „Pot conta pe noi”

Ministrul german de externe, Annalena Baerbock, a vizitat marţi linia frontului din Ucraina, unde se confruntă forţele guvernamentale cu separatiştii pro-ruşi din regiunea Donbas din estul ţării, relatează dpa, citată de Agerpres.

Echipată cu cască şi vestă antiglonţ, şefa diplomaţiei germane a ascultat explicaţiile comandantului ucrainean privind situaţia militară actuală. Ea a declarat că doreşte să evalueze şi situaţia umanitară din zonă.

„Ceea ce am văzut astăzi în Shyrokyne m-a șocat. Niciun briefing nu înlocuiește propriile impresii. Este important pentru mine să nu uit oamenii de aici. Le datorăm să facem tot ce ne stă în putință pentru a găsi o soluție pașnică a conflictului – ei pot conta pe noi”, a scris Baerbock, într-o postare pe Twitter.

Baerbock ar fi trebuit să fie însoţită pe front şi de ministrul francez al apărării, Jean-Yves Le Drian, reaminteşte dpa. Acesta şi-a anulat însă programul respectiv pentru a-l însoţi pe preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, în vizitele făcute luni şi marţi la Moscova, respectiv la Kiev.

Luni, când a discutat la Kiev cu omologul ei ucrainean, Dmitro Kuleba, Baerbock a arătat că prin vizita pe front doreşte să trimită „un semnal clar: noi, europenii, nu ne vom face că nu vedem. Nu îi vom uita pe cei ale căror vieţi sunt afectate de acest conflict. Şi suntem de partea Ucrainei”.

Planul de pace negociat la Minsk cu ajutorul Germaniei şi Franţei este în prezent blocat, iar Rusia şi Ucraina se acuză reciproc de încălcarea acordurilor respective. Conform estimărilor ONU, în conflictul din Donbas şi-au pierdut viaţa, din 2014 până acum, peste 14.000 de oameni.

Baerbock mai are pe agendă, marţi, o întâlnire cu membri ai Misiunii Speciale a Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE) pentru Monitorizare în Ucraina, la care participă 44 de ţări şi în care Germania are peste 40 de reprezentanţi.

În programul zilei este prevăzută şi o întrevedere într-o suburbie a oraşului-port Mariupol de pe coasta Mării Azov: Baerbock sa va întâlni cu personal al organizaţiei neguvernamentale Berehinia (Îngerul păzitor), care oferă asistenţă juridică şi psihologică sutelor de refugiate şi femeilor care trăiesc din 2015 în apropierea liniei de contact între forţele ucrainene şi cele pro-ruse.

Ministrul german va vizita la Mariupol şi o staţie de pompare a apei, construită cu sprijin din partea ţării sale.

Sursa foto: Twitter / Außenministerin Annalena Baerbock

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

13 comentarii

  1. Saracuta – vai de capul ei. Nu a văzut nimic si tot a rămas șocata.
    Sa facă o vizita in Siria.

  2. nu inteleg de ce se simte datoare d-na

    • Se simte datoare fiindcă din cauza comportamentului Germaniei Putin are atâta curaj.

    • pt ca nu au fost in stare sa ii apere de stalin

    • pentru ca germania face mereu intelegeri cu rusii, intelegeri care sfarsesc invariabil prin milioane de morti in teritoriul dintre germania si rusia
      nu numai ca ar trebui sa se simta datoare, dar ar trebui sa isi dea si doua palme peste fatza

  3. Jermanistsnul va mai dona Ucrainei niste casti si paturi,eventual si niste conserve :))))))

  4. Saracuta, este socata…la fel ca noi toti atunci cand vedem cum Germania tradaeaza Ucraina si vrea sa porneasca NS2. Dar asta este viata…grea, noroc ca trece repede.

    • Ce nesimțită. Știe foarte bine că nu va face nimic. Atit rusii cit și germanii au omorit milioane de ucrainieni. Și le-au furat toată mâncarea. Asta a fost atunci, asta va fi și acum.
      Vor da la pace cu rusii sacrificind orice țară din estul Europei doar ca să le fie lor bine. Să ne amintim de madam Merkel cum cerea să se renunțe la sancțiuni după invadarea Crimeei?
      Nu că m-ar durea undeva de Ucraina. Poate sa dispară și din univers. Ma îngrijorează politica duplicitara a unora iar noi ca prostii ne punem încrederea în ei.

  5. Armatele domnului Putin vor si ele bucati de PNRR-uri si s-au asezat la granita si ameninta.

  6. Vizita pe front este importanta pentru ca a constientizat dimensiunea razboiului care nu poate fi exprimata si intelesa in cuvinte.

  7. eu le recomand sa mearga pe partea cealalta sa legitimeze luptatorii de acolo sa vada ce identitate au si ce ii determina sa lupte.

  8. Voi astia care acuzati Germania de tradare (adica nu vrea sa renunte la 40% din energia disponibila, adica nu vrea sa inchida mii de firme si sa teimita in somaj milioane de nemti), voi ce sunteti dispusi sa sacrificati pt Ucraina? Numai gura e de voi

    • La energia disponibila Germania a renuntat singura, eliminând centralele nucleare (oare ce procent acopereau alea?).