G4Media.ro

Şefa DSP Timiş, la două săptămâni după ce a fost numită în…

Sursa foto: G4Media.ro

Şefa DSP Timiş, la două săptămâni după ce a fost numită în funcţie: „Trebuie să recunoaştem, dacă mai avem un dram de demnitate şi respect, că suntem depăşiţi de situaţie!”

Şefa Direcţiei de Sănătate Publică Timiş, Mariana Rădulescu, numită în această funcţie în urmă cu doar două săptămâni, a trimis o scrisoare deschisă Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă Timiş în care a scris că ”indiferent cu câte scenarii am lucra, trebuie să recunoaştem, dacă mai avem un dram de demnitate şi respect faţă de cei cărora trebuie sa le asigurăm liniştea şi supravieţuirea, că suntem depăşiţi de situaţie!”. Rădulescu reclamă orgolii mărunte şi pasarea de responsabilităţi, relatează News.ro.

”Încă de la început, doresc sa mentionez că scopul acestei scrisori deschise este unul singur: un apel la responsabilitate instituţională, la celeritatea factorilor de decizie şi, nu în ultimul rând, la o pandemie de umanitate, solidaritate şi toleranţă din partea tuturor cetăţenilor acestui judeţ!”, îşi începe Mariana Rădulescu, şefa DSP Timiş, scrisoarea către Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă Timiş şi mass-media.

Rădulescu spune că nimeni nu poate spune când vom reveni la situaţia de dinainte de izbucnirea crizei cauzate de coronavirus şi că e nevoie de comunicare rapidă şi asumarea răspunderii.

”Astăzi, situaţia pe care o traversam cu totii, din cauza pandemiei de Covid-19, este una unica! Viaţa noastră s-a schimbat de la o zi la alta şi, in continuare, este intr-o perpetua transformare. Tot astazi, nimeni nu ştie sa spună când vom reveni la normal şi de când ne vom putea bucura unii de ceilalţi, aşa cum o făceam înainte. Aşadar, este vremea in care toleranta, solidaritatea, empatia, umanitatea şi responsabilitate publica, cu atât mai mult cu cât in joc sunt vieţile cetăţenilor acestui judeţ, ar trebui sa primeze şi sa fie dezideratul nr 1 al tuturor instituţiilor publice, implicate in lupta împotriva Covid-19. Nu doar la nivel declarativ, ca sa dam bine la camera tv sau la poza de grup, ci şi faptic! Şi acest lucru se poate face doar prin comunicare rapida şi doar asumarea răspunderii, nu prin pasarea responsabilităţilor sau prin supraîncărcarea unor instituţii publice care, şi aşa, sunt in pragul colapsului din lipsa de personal, de pârghii legislative etc. Fiecare minut de întârziere, cu atât mai mult in plină pandemie, se numără in vieţi omeneşti, lucru absolut de neacceptat, atât pentru mine cât şi pentru colegii mei!”, mai scris Rădulescu în scrisoarea sa.

Şefa DSP Timiş mai spune că, indiferent cate scenarii vor exista şi indiferent câte şedinţe vor mai fi, ori câte conisii sau comitete se vor înfiinţa, ”suntem depăşiţi de situaţie”.

Indiferent câte comisii sau comitete de criza am infiinta, indiferent câte ore preţioase am pierde in discuţii sterile şi in şedinţe interminabile, indiferent cu cate scenarii am lucra, trebuie sa recunoaştem, dacă mai avem un dram de demnitate şi respect faţă de cei cărora trebuie sa le asiguram liniştea şi supravieţuirea, ca suntem depăşiţi de situaţie! Şi NU suntem depăşiţi datorita faptului ca NU avem profesionişti in domenii vitale de activitate, ci din cauza unor orgolii mărunte, din pricina faptului ca pasăm responsabilităţi de la unul la celalalt si ca, incredibil, ne este teama sa ne asumam decizii logice şi fireşti, care ar putea salva vieti omeneşti! Mai grav este faptul ca ne este teama sa vorbim şi sa spunem ce gândim, pentru ca totul se desfăşoară intr-o nota politica şi beneficiul capitalului electoral, un adevăr pe care unii ar trebui sa şi-l asume şi sa-l clameze cu voce tare. Cred cu tărie ca binele comun şi sănătatea publica a comunităţii, pe care o reprezentam şi din care facem parte, ar trebui sa primeze, in fata oricărui calcul electoral mizerabil, cinic şi lipsit de sens, cu atât mai mult in aceste momente complicate”, mai scris Rădulescu.

Şefa DSP dă asigurări că instituţia pe care o conduce face tot ce e posibil pentru a limita efectele îmbolnăvirilor de Covid-19, deşi este supraîncărcată de sarcini.

”Oamenii muncesc, de circa 5 săptămâni, minim 14 ore pe zi, 7 zile din 7! Nu ne-am plâns niciodată şi nici nu am pasat responsabilităţi. Din contra, ne-am asumat toate sarcinile profesionale si le-am dus la îndeplinire, in timpi reali, aşa cum am ştiut mai bine, in folosul comunităţii şi al beneficiarilor nostri. Va rog pe toti sa înţelegeţi că şi noi, cei de la DSP Timiş, suntem oameni. Nu suntem roboti! Nu le putem duce pe toate, nu putem fi responsabili pentru toate neajunsurile unui sistem public şi nici nu vom accepta sa fim vinovaţii de serviciu sau ciuca tuturor bătăilor! DSP Timiş este o instituţie importantă a statului român, cu atât mai mult în acesta perioadă”, a mai scris Rădulescu.

În final, ea mulţumeşte colegilor săi pentru ”efortul supraomenesc de care dau dovadă”

”Până când lucrurile se vor linişti, doresc sa le mulţumesc colegilor mei de la DSP Timiş pentru tot efortul supraomenesc de care au dat dovadă, până în aceste momente şi, nu în ultimul rând, pentru profesionalism şi sacrificiu! Adevăraţi eroi, fără nicio exagerare! Sunt mandra de voi! Sentimentele mele de respect, recunoştinţa şi colegitate merg si către toti managerii de spitale si şefii de secţii clinice din judeţul Timiş care au înţeles şi s-au implicat, fără rezerve, in realizarea “Planului Alb”, menit sa combată efectele pandemiei. O adevărată echipa, un monobloc, un interes comun! Totodata, gândurile mele bune merg şi către cadrele medicale, medici de familie şi doctori de pe sectiile clinice, care au înţeles bine situaţia actuala, au gestionat neajunsurile şi care, ora de ora, lupta alături de angajatii DSP Timiş, sa ţină lucrurile sub control şi sa limiteze, cât mai mult, pierderile de vieţi omeneşti. Aveti toată recunoştinţa şi inima mea!”, şi-a încheiar Tădulescu scrisoarea.

Mariana Rădulescu a fost numită în funcţia de director al Direcţiei de Sănătate Publică Timiş în data de 10 martie, după ce fosta şefă Cornelia Malac a fost demisă din cauza proastei gestionări a crizei provocată de coronavirus.

Sursa foto: G4Media.ro

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

11 comentarii

  1. Da, cand ma gandesc la competenta, ma gandesc la DSP-uri.

  2. Cum sa fii depășit de situație dacă „situația” nici nu a început?! Cred ca și tiza mea își pregătește terenul pentru a o urma pe colega ei de la Brașov!

    • Si daca esti depasit de situatie ce mai ai de facut? Nu inteleg mesajul.
      Te inchini si iti pui mainile pe piept asteptand-o pe doamna cu coasa?

  3. Nici eu nu am înțeles nimic din mesaj. În afară de “depășire”. Adică, se văd clar indignarea și spaima. Dar nu înțeleg contra a ce protestează. E tipul de mesaj care ar fi putut fi conținut și de o scrisoare anonimă: știm noi cine, alții, nu dăm nume, nu spunem nici ce fac sau nu fac. Doar insinuăm ca ar fi presiuni și aruncarea responsabilității. Cine?

    Fără a spune faptic ce s-a întâmplat sau ce anume a determinat-o la ditamai scrisoarea gestul ei e inutil! Doar agitație sterila. Nici ea nu are curaj sa spună lucrurilor pe nume, deci fix ceea ce acuza in text!

    • Cred ca acum ti-ai dat seama de ce a scris scrisoarea asta, dacă ai citit și articolul cu cei 4 morți de azi din care 1 din Timiș care a fost confirmat în ziua decesului!

  4. Angajații de la DSP au decenii intregi de experienta în a freca menta, iar acum când chiar au și ei activitate, e normal sa fie depășiți de situație…

  5. Statul roman a avut si are in institutiile publice functionari depasiti de situatie cu salarii nemeritate .
    Salariile sint meritate atunci cind functionarii publici si bugetari nu sint depasiti de situatie .
    Functionarul care nu este depasit de situatie se cheama ca nu se complace in starea de confort si autosuficienta .

  6. 1. Toti medicii, din toate tarile- inclusiv din cele care au de zeci de ani apa caldă în spitale ( ca nici din asta nu au ale noastre ), sunt copleșiți de situație; spre deosebire de voi ei raman și luptă pe baricade până la epuizare- am văzut imagini cu medici care dorm pe jos, medici cu răni pe față ..ei plang doar cand le mor bolnavii și nu ii pot ajuta mai mult
    2. Problema voastră cea mai mare, a sistemului medical românesc, e ca erați depășiți și înainte, dar nu va interesa, nu conta in ce conditii erau tratați cetatenii, daca erau sau nu respectate protocoale sau totul era facut dupa ureche, atâta vreme cât voi luati salariile și șpaga! Si pana acum erau infectii intraspitalicesti, pioceanici sau tot felul de dinozauri.
    Nu conta ca directorii erau niște incompetenți numiti politic, personalul era angajat pe pile, nu doar după competențe, totul mergea de pe azi pe mâine
    Acum e greu, nasol să faci din rahat bici și dintr un sistem praf unul competent!
    Poate acum se curata si sistemul asta, cei care rămân să rămână după competență și dăruire, să învățăm toti din mers să respectăm reguli și protocoale, să cerem și să muncim cu profesionalism.
    Nu va mai plnagetu, cereți și depuneri efort- nu este i perioada usoara, știm cu toții, ar trebui să știți și voi

  7. Ce o fi asa de greu de inteles? Toti politicienii ne mint ca lucreaza in folosul nostru de 30 de ani incoace si noi, ca niste imbecili, ne ciondanim ca ai nostri au facut mai mult decat ceilalti. In tot acest timp ei au facut totul pentru ei si neamurile lor.
    Vorba aceea: ” Pleaca ai vostri , vin ai nostri, noi remanem tot ca prostii.”
    Si atunci cand se gaseste unul sa ne puna o oglinda in fata noi aruncam cu pietre in el.

  8. Cu asa comentarii nu ii meriti nici pe astia, asa cum sunt. Daca si acum, cand esti in rahat , ii scuipi pe cei care se straduiesc sa te ajute asa cum pot, atunci meriti sa fii lasat sa te duci la fund.
    Si nu uita ca afara multi dintre medicii aia de exceptie pe care ii pomenesti sunt romani plecati dintara din cauza sistemului creat de indivizi cu mentalitati primitive precum a ta.

  9. 30de ani de hoție si corupție inevitabil duce la nimic bun pt majoritatea poporului… Pt minoritatea restanta îi doare undeva