G4Media.ro

Șefa ÎCCJ, nemulțumită de bugetul alocat: Nu am unde să aşez magistrații…

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Șefa ÎCCJ, nemulțumită de bugetul alocat: Nu am unde să aşez magistrații asistenți și grefierii, nu am măcar un metru în sediul Înaltei Curţi

Preşedintele Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, Corina Corbu, şi-a exprimat nemulţumirea joi în legătură cu bugetul alocat instituţiei pe care o conduce, susţinând că nu are bani nici măcar pentru efectuarea unei expertize electrice la sediul Instanţei supreme, în condiţiile în care instalaţiile sunt suprasolicitate, relatează Agerpres.

„Nu se găseşte finanţare pentru a efectua o simplă expertiză electrică, pentru a vedea dacă nu există pericol de a lua foc la Înalta Curte, pentru că instalaţiile sunt suprasolicitate în fiecare moment”, le-a spus Corina Corbu parlamentarilor, în cadrul dezbaterilor din comisiile de specialitate.

Ea s-a mai plâns de faptul că Instanţa supremă funcţionează într-un sediu impropriu, dând ca exemplu faptul că grefierii sunt nevoiţi să care dosare de la subsol cu braţele, pentru că nu există un lift.

„Trebuie să vă spun că, în condiţiile astea, undeva prin mai-iunie, vom fi exact ca anul trecut înainte de rectificare. Adică avem datorii pentru citaţii, expertize. Pentru că, dacă nu ne putem plăti facturile la poştă pentru actele de procedură pe care le transmitem, nu putem efectua expertize în dosarele penale. Mă întreb ce putem face. (…) Una dintre secţiile Înaltei Curţi îşi desfăşoară activitatea într-un spaţiu închiriat, pentru care statul român plăteşte o sumă foarte mare. Nu vreau să vă spun ce înseamnă pentru Înalta Curte să aibă o secţie în afara sediului principal, în condiţiile în care avem recursuri în interesul legii, avem şedinţe ale Completurilor de 5 pe care le desfăşurăm împreună. Noi trebuie să fim împreună. Este anormal ca o secţie a Înaltei Curţi să îşi desfăşoare activitatea în alt spaţiu”, a mai transmis Corbu.

În plus, potrivit acesteia, la sfârşitul lunii se va finaliza o procedură de concurs pentru 25 de magistraţi asistenţi. „Nu am unde să îi aşez. Nu am măcar un metru în sediul Înaltei Curţi. Ne întrebăm cât să mai restrângem şi câţi să mai fim în birou. Pe grefieri nu ştiu unde să îi aşez. Grefierii noştri cară zilnic dosare de la două subsoluri. Oamenii nu sunt plătiţi pentru a căra dosare, oamenii ar trebui să desfăşoare alte activităţi. Este jenant”, a afirmat Corina Corbu.

La finalul dezbaterilor, parlamentarii PSD au anunţat că vor susţine amendamentele depuse de şefa ICCJ şi au propus creşterea bugetului pentru Instanţa supremă cu suma de 59 milioane lei.

Potrivit proiectului de buget transmis în Parlament de Ministerul Finanţelor, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie va avea un buget pe anul 2021 de 144 milioane lei, în scădere cu 19,57% faţă de execuţia preliminată din anul 2020.

La capitolul cheltuieli curente este prevăzută suma de 143,93 milioane lei (scădere de 19,57%), dintre care 133,28 milioane lei sunt cheltuieli de personal (scădere de 18,33%) şi 10 milioane lei pentru bunuri şi servicii (scădere de 0,20%).

Sursa: Agerpres

Sursa foto: Inquam  Photos / Octav Ganea

Publicitate electorală

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

16 comentarii

  1. Tari ăștia de la USR, și-au făcut 3 ani campanie pe spatele justiției și acum când sunt la butoane și pot face ceva concret pentru justiție , taie bugetul cu 20%. Mi se pare normal.

    • Dacă voi PSDiştii n-aţi fi furat tot ce aţi apucat în ultimii 30 de ani, poate ar fi fost mai mulţi bani disponibili, paraziţi sociopaţi ce sunteţi.

    • Foarte bine c-a tăiat!!! Și așa-s inutili! Să-i și rărească, să-i pensioneze de la 65 în sus…

  2. „Șefa ÎCCJ, nemulțumită de bugetul alocat: Nu am unde să aşez magistrații asistenți și grefierii, nu am măcar un metru în sediul Înaltei Curţi ”

    Sa intelegem ca RECUNOASTE IN MOD PUBLIC faptul ca incalca legislatia adoptata pentru „lupta anti-COVID19”? Nu-i asa ca, daca nu mai are niciun metru in sediul ICCJ, inseamna ca tot acel spatiu este sufocat de oameni fara respectarea distantei sociale!
    Alooo, e nevoie de amenzi la ICCJ … asa se pot asigura resursele necesare desfasurarii activitatii ICCJ in conditii legale si normele…

  3. „Mă întreb ce putem face. (…)”
    Ați putea renunța la o parte din salariile și pensiile nesimțite

  4. Buget cu 92,6% cheltuieli de personal este un buget de supraviețuire. Orice buget cu cheltuieli pentru personal de peste 20% este un buget care n-are nici o legătură cu reforma, restructurarea și modernizarea, un buget care nu va produce nici o schimbare în bine, nici o creștere a performanțelor și condițiilor de muncă.

  5. Pai oricum ei muncesc de pe-acasa, de la mare, de la munte, de la parinti, de la socri (ca ei nu au case declarate in acte)!
    Hai sa vedem cateva declaratii de avere pt procurori de ex:

    https://www.csm1909.ro/Statements.aspx

    Zice asa:
    – salariu 25.000 ron net per luna
    – chirie decontata de stat (pana la 1000 euro net per luna)
    – iesire la pensie la 45 de ani
    – pensie mai mare decat salariul
    – masina de servici
    – tel
    – statut social si grade de diverse servicii

    Toate astea, pe credite externe, girand cu tinerele generatii, cu viitorul romaniei! Viitorul romaniei este la mezat !

  6. Donaţi 10% din şpăgile pe 1 an şi ridicați încă un sediu! ŞI RENUNȚAȚI LA PENSIILE NESIMȚITE!

  7. Pai oricum ei sunt in vacanta vesnica, pe la parinti, pe la munte/mare… n-au ei treaba cu serviciul ! Asa ca nu mai dati crezare ca nu au spatii, ca au conditii grele de munca! Vrajala ieftina sa-si justifice cei 25.000 ron net per luna pe care ii incaseaza.

  8. Eu zic sa mute institutia in locul Parlamentului si gata au si lift 🙂

  9. Un corp din Parlament!
    Digitalizam activitatea Parlamentului cu referire la personalul administrativ stufos care taie frunza la câini!
    Relocam instituțiile Justiției din Bukarest in acest corp al Parlamentului.
    Totul e usor si e posibil!
    Totul intr-un loc!
    Si aici si Curtea de Conturi!
    Si CCR!
    Daca nu vor parlamentarii atunci e clar ca la administrativ sunt amantele angajate!
    😂😂

  10. Madam Corbu, de peste 30 de ani ICCJ are o sectie intr-o locatie aparte de celelalte sectii ce se afla in sediul de pe Batistei 25 !
    De pe vremea lui Dragnea (cand economia duduia si erau bani mult mai multi ca acum de dat la instante) grefierele de la ICCJ cara dosarele in brate, cu carucioarele, etc, nu au avut bani pt citatii si pt expertize samd !
    Erati judecatoare la ICCJ , cunosteati toate aceste lucruri dar ati tacut malc ! Cum sa-l suparati pe dl Dragnea !

    PS. Lasati textele ca parca va vad cu botul in pamant si muta peste vreo cativa ani daca se intorc pesedistii la putere si tot nu aveti aia siaia si aia … :(((

  11. O asemenea dramă… îmi plânge curul de tristețe.. Grefierele milionare în euro de la ICCJ nu au destui bani de hârtie… 😭😭😭 Dar de hârtie igienică au destui bani? 😭😭😭 Nici nu știu cum de nu plânge toată țara în fața unei asemenea drame.. 😭😭😭 Ce o să se facă toate pilele și toate pensiile speciale… N-ar fi mai bine să mai introducem obligatoriu prin lege încă o pensie specială? Pentru spor de condiții inumane de muncă? Spor de praf. Spor de prafuri. Spor de deochi. Spor de zi proastă la zodiac. Spor de stres. Spor de depresie în cazul unei asemenea drame teribile… Idei sunt. Haideți cu bănuții ăia mai repede!

  12. Inaca stati bine, cu cat Romania are mai multi hoti liberi cu atat vor fi mai putini bani pentru romanii cinstiti.

  13. Faceti cheta din beneficiile slariale imense si platiti ce trebuie platit pentru functionare . Dupa ce ca poporul roman va plateste functionarea din taxele si impozitele luate cu japca in cazul multor actiuni depuse de cetateni trebuie achitate taxe .
    Justitia a devenit o tumora pe corpul social sanatos al poporului roman . Nu mai spun ca cetateanul nu obtine dreptate in instante . Pentru ca judecatorii dau sentinte favorabile numai functionarilor publici si bugetari sau institutiilor ( publice si bugetare ).
    O justitie de rusine nationala .