G4Media.ro

Șeful Agenției Europene de Apărare: Statele UE ar trebui să cumpere în…

Sursa foto: Unsplash / Christian Lue

Șeful Agenției Europene de Apărare: Statele UE ar trebui să cumpere în comun arme pentru a reface stocurile după ce au aprovizionat Ucraina / „SUA nu vor fi capabile să furnizeze unii dintre factorii esențiali”

Statele Uniunii Europene ar trebui să cumpere în comun arme pentru a reface stocurile după ce au aprovizionat Ucraina, a declarat agenția de apărare a blocului comunitar, avertizând că Statele Unite ar putea să nu fie întotdeauna capabile să protejeze Europa de amenințări, relatează Reuters, citată The Guardian.

„Războiul de agresiune al Rusiei împotriva Ucrainei demonstrează deficiențele noastre în materie de capacități”, a declarat Jiri Sedivy, directorul executiv al Agenției Europene de Apărare, un organism al UE care ajută guvernele blocului să își dezvolte capacitățile militare.

Agenția se află în discuții cu firmele europene de armament pentru a stimula producția, a spus el, precum și cu țările pentru a se asocia pentru a cumpăra echipamente și muniție, potrivit Reuters.

„Ceea ce este important este ca noi, Uniunea Europeană, să fim capabili să devenim un furnizor credibil de securitate în protejarea cetățenilor”, a declarat el pentru Reuters, îndemnând țările să țină cont de apelurile SUA de a investi în apărare.

„Statele Unite vor fi inevitabil angajate în Asia-Pacific și nu vor fi capabile să furnizeze unii dintre factorii esențiali, cum ar fi transportul aerian strategic, avioanele de recunoaștere, rachetele ghidate cu precizie și apărarea aeriană.”

El a subliniat, de asemenea, amenințarea terorismului și a statelor eșuate din Orientul Mijlociu sau din nordul Africii.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

3 comentarii

  1. Nu se știe când decizia “definitiva” de apărare comuna este sabotată de “coada de topor” a Rusiei, Austria, care se răzgândește in ultimul moment.

  2. NATO și atât…agaricii ăștia pe bani multi de la pseudo agenții de apărare și bla..bla..sa plimbe ursul.Tarile NATO își pot coordona singure strategiile, achizițiile și banii…

  3. Ce POATE PRODUCE Romania ca obuze si alt atmament pentru tara DAR SI PENTRU EXPORT ? Hai sa ne miscam si sa PRODUCEM – sa EXPORTAM ! Ori ce conflict armat poate fi o buna sursa de export si incasare de buni bani ! Noi – romanii – Romania – chiar stam ca vitelul la poarta noua si …. importam ?