G4Media.ro

Şeful ANAF, despre profesorii care dau meditaţii elevilor: Nu cred că o…

SURSA: pixabay.com

Şeful ANAF, despre profesorii care dau meditaţii elevilor: Nu cred că o să pornim în curând controale în această direcţie / Toţi ştim că este un fenomen care se practică de mulţi ani

Preşedintele Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF), Lucian Heiuş, a declarat că nu vor fi controale în curând la profesorii care dau meditaţii elevilor, dar i-a îndemnat pe aceştia să îşi înfiinţeze PFA pentru a intra în legalitate, transmite News.ro. Heiuş a anunţat şi unele proiecte-pilot pentru persoane fizice care obţin venituri din alte activităţi.

Într-un interviu acordat Antena 3, preşedintele ANAF, Lucian Heiuş, a declarat că există un proiect de informare pe tema profesorilor care acordă meditaţii elevilor.

”Este un proiect de informare pe această temă. Nu cred că o să pornim în curând controale în această direcţie, dar toţi ştim că este un fenomen care se practică de mulţi ani cu aceste meditaţii şi care nu sunt sub nicio formă fiscalizată, dar ele sunt, de fapt, nişte venituri de natură salarială. Noi am făcut o campanie intensă prin care am explicat profesorilor care practică acest lucru, ca să intre în legalitate să îşi înfiinţeze un PFA”, a arătat Heiuş.

Şeful ANAF a vorbit şi de proiecte-pilot pentru persoane care obţin venituri din diferite activităţi.

„Avem un proiect-pilot pentru judeţele Braşov şi Constanţa, am trimis scrisori pentru persoane fizice care obţin venituri din cedarea folosinţei bunurilor, acele închirieri pentru care la fel spuneam că trebuie să îşi declare care sunt obligaţiile pe care le au. La fel pentru persoanele fizice care obţin venituri din acele saloane de înfrumuseţare. Aici este pilot Bucureştiul şi Ilfov. Să vedem care este efectul”, a declarat Heiuş.

Întrebat dacă inspectorii ANAF vor intra în locuinţele coafezelor care îşi exercită meseria la domiciliu, Heiuş a explicat că acest lucru se va întâmpla numai dacă permite proprietarul.

„Dacă locuinţa este efectiv personală, intrăm într-o altă sferă. Nu, decât dacă permite proprietarul”, a declarat Lucian Heiuş.

Sursa: pixabay.com

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

17 comentarii

  1. …daca dvs credeti ca asta e problema, ca nu le ajung salariile (destul de mari, chiar nejustificate pentru volumul de munca pe care-l au, de altfel), atunci sunteti, in cel mai bun caz, naiv. Este o structura piramidala – proful ia banii de la parinti, apoi o parte a acestor bani se duc catre director sau si catre inspectorul de specialitate, in functie de nevoi si ambitii, de la acest nivel se colecteaza mai sus la judetean si in final la minister si la partid. Nu o sa vedeti toata mafia asta disparand. Apoi… stiu profesori de cls 5-8 care din meditatii si-au construit vile, au cumparat locuri de munca pentru copiii lor samd; acestia s-au format in spaga si hotie, nu vor renunta la banii veniti usor. Invatamantul trebuie reformat din temelie.

  2. Domnul asta care detine 4 masini nu pare sa-si petreaca concediile in strainatate, ca altii.
    Totusi, pare neconflictual și atât.
    Nimic despre controale tematice anuntate public.

  3. La ore se fac mici și se asculta manele și doar dupa ore poate sa înceapă adevărată scoala, pe bani

  4. Dormiți în continuare pe banii statului, lefegiilor. Oricum nu faceți absolut nimic.

  5. Nu sunt de acord cu meditațiile.
    Dar despre MAFIA LEGUMELOR ȘI FRUCTELOR din piețe nu se discută nimic. OMERTA!

  6. Da de ce să-i controleze, săracii! Nu e niciun motiv! Să luăm un exemplu la întâmplare: liceu “important” în Târgoviște, profesor de matematică. La clasă întârzie consistent și sistematic așa încât evaluează și predă în bătaie de joc, de nu înțelege nimeni nimic. Acasă face meditații cu opt elevi într-o serie și încasează 100 RON de la fiecare elev pentru o ședință de două ore. Un fleac! De ce l-ar controla cineva?

    • nu as numi un astfel de individ profesor.
      am avut nesansa, in liceu, de avea o „tovarasa” la matematica. scoatea jumatate de clasa la tabla pentru a imparti note rapid, mitraliat de la 1 la 4. nu aveai nicio sansa sa incepi sa rezolvi o problema grea in 30 de secunde. in schimb te invita la meditatii particulate pentru a fi reactiv.
      majoritatea celor care se intalnesc cu astfel de personaje vor pastra o ura viscerala pentru materia respectiva.

  7. Salarii nejustificate Istaven ? Nu mai bine stai tu la tine în țară și comentezi acolo, nu la profesorii noștri ? Habar n-ai tu volumul de munca al unui învățător/educator/profesor, nu reprezintă doar ceea ce vezi tu pt copilul tău 4 ore pe zi, ci multa munca în spate pana pregătești lecții, studii, materiale.
    Ce simplu e de vorbit mă repede…

  8. Uitați – vă, dracului, acolo unde este marea evaziune, nu vă mai prostituati atâta!

  9. Huo ANAF, merge?! Merge!

  10. Pe cand niste masuri impotriva samsarilor? Ce ar fi sa sustinem educatia si legalitatea?

  11. Hei Uş, nici impotriva tăietorilor şi vânzătorilor de lemn nu o să faci nimic, pentru că în România se fură ca în codru de când lumea.

    Bravo bă, doar nu o să muşti mâna care te-a încălzit!

  12. Ar fi recomandabil sa fie controlate si toate PFA-urile si tarabagii din piete ! Niciunul nu este in regula ! Se imbogatesc peste noapte !

  13. Va salut,,,,,, baiatul meu de 10 ani,,, clasa a 3 si deja asa zisiii profesori de o parsivitate maximă nu spun decat va las copillul corijent,,,, nu i mai interesează educația celor mici,,,, nu am dorit meditatie ptr el,,,,, am dorit sa se ridice singur,,,, dar mau avertizat dacă nu l pregatesc o sa mil lase corijent o clica de invatatori si directorii pusi nu mai ptr buzunarul lor,,,, dar in viață roata se invarte ,,,si cand vor avea nevoie de oxigen ,,,, si alti le vor intoarce spatele ,,,, ptr ce???? Ptr bani!!! Si vor sa le spunem Domnii. PROFESORIII,,

  14. Daca se vor mari salariile profesorilor din preuniversitar, asa cum sunt salariile medicilor de exemplu, nici un profesor normal la cap nu isi va mai distruge sănătatea si timpul liber, dand meditatii.

  15. …dupa cum si spaga este un fenomen care se intampla de multi ani. dintotdeauna, chiar. asa ca ce sa ne obosim cu ea

  16. La profesori nu se numeste evaziune fiscală? Un amărât care vinde o legătură de pătrunjel e amendat. Atata timp cat orice venit trebuie impozitat de ce ale profesorilor nu? Avem legi care se aplica doar unora? Ce conteaza ca este o practică? Nu tot economie subterană este? Este normal si firesc sa se scoata la suprafata acest venit la negru si de asemenea sa se supună si legislatiei in domeniul conflictului de interese, de bun simt, de altfel. Si atunci reformam putin scoala, altfel..forma fara fond. In fond patronam si acreditam in orele degeaba la scoala si sistemul subteran de meditatii de dupa scoala.