G4Media.ro

Șeful ANAF: Nu am spus niciodată că fac controale la profesorii care…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Șeful ANAF: Nu am spus niciodată că fac controale la profesorii care dau meditații și nici nu am făcut / Un profesor din Arad a declarat impozit pentru venituri de 60.000 euro din meditații

Șeful ANAF a subliniat într-o conferință de presă că profesorii care dau meditații nu au fost verificați, dar că “dintotdeauna există obligativitatea fiecărei persoane de a depune declarația de venit”. În iulie, tot Lucian Heiuș, spunea la Euronews că din 2023 și-ar dori ca “instituția să aibă un sistem performant prin care să trimită un SMS către profesorii care oferă meditații, pentru a le atrage atenția că nu este legal și că reprezintă o infracțiune, dacă primesc bani de la părinții copiilor și nu plătesc impozit pe ei.”

“Nu de acest an este obligativitatea oricărei persoane, indiferent de profesie, de a depune declarația de venit. A fost dintotdeauna această obligație. Nu am spus niciodată că fac controale la profesorii care dau meditații și nici nu am făcut controale la profesorii care fac meditații. În schimb, sunt profesori care, așa cum am încercat noi să facem o campanie de informare și educare, pentru că de fapt asta fost, un proiect pe fonduri europene care a început la sfârșitul anului 2020 și s-a terminat în mai 2022, pentru mai multe profesii, nu doar profesori, dar au fost situații în care într-adevăr acest gen de persoane profesori care dau meditații și s-au autorizat (n. red prin înființare de PFA).”

Șeful ANAF a dat 2 exemple de profesori care au plătit impozit pe banii din meditații: “Undeva în vestul țării, la Arad cred, un profesor a declarat venituri de vreo 60.000 de euro și a plătit impozit, la Timișoara un altul a declarat 50.000 de lei și a plătit impozit. Deci lucrurile, încet încet, intră în normalitate.

Amintim, ministrul Cîmpeanu a îndemnat profesorii să-și facă PFA-uri pentru a da meditații. Persoanele fizice care realizează venituri din meditații au obligația de a depune Declarația unică până la data de 25 mai.

Citește articolul integral pe Edupedu.ro

Publicitate electorală

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

11 comentarii

  1. Fraier să fii…

    • Incredibil de ministru avem! Deci SMS-ul sau lipsa lui era „problema”.
      Mai bine, ca ministru – ne-ar spune domeniile de actvitate ale unor firme care nu au fost controlate niciodata – dar Niciodata! Stiu ca pot sa treaca ce vor in contabilitate ca nimeni nu se leaga de ei.

  2. Pai nu au Sindicate sa le spuna despre avantaje si dezavantaje?
    Sincer eu imi doresc sa ajut statul cum pot dar imi dau seama ca politicienii nu vor decat banii pentru ca nu-i intereseaza rezultatele!

  3. Și de ce nu au fost verificați? Sunt deasupra legii?

    • Tu esti pe bune? Faci diferenta dintre persoana fizica si juridica?
      Nu exista o lege de control al averii asa la intamplare.

    • Nu toti functionarii publici sunt obligati sa-si declare averea/veniturile

    • Ce vorbesti? Si ce face „Direcţia Generală Control Venituri Persoane Fizice”? Voi nu cititi g4media?

  4. Sa ne spuna tovarasu’ sef de la ANAF si ce impozite a platit un fost profesor de fizica din Sibiu, pe nume Iuie Mohannis, de si-a cumparat sase case mari si frumoase din ce i-a ramas in mana! 🙂

    • Ca primar se stie ca primesti ceva-ceva cand semnezi contractele alea de milioane de euro.
      De obicei un prieten apropiat primeste o afacere la cheie iar profitul se primeste cas

  5. Deci in continuare profesorii sunt deasupra legii si nu platesc impozit, in timp ce noi restul muncim 5 luni din 12 ca sa platim functionarea serviciilor statului, servicii de care beneficiaza si profesorii. Mai merita o marire de salariu pt cele 4 ore muncite pe zi, in timp ce altii muncesc 12 ore pe zi, fara vacante peste vacante platite de luni de zile.

  6. La profesori nu se fac controale, la manelisti, nu, la politicieni, nu. Controalele se fac la cizmari, la micii meseriasi si negustori si la alti marasteni care incearca sa supravietuiasca. Asa e la romani: legea se aplica discretionar, iar acest stil de a fi legist se mai si declara public. Nu se stie cum naiba se face, dar bugetarii sunt deasupra legii, sunt supra-cetateni.