G4Media.ro

Şeful Bisericii Ortodoxe a Greciei, Ieronim, internat cu covid-19 la Atena: Particip…

Sursa: orthodoxia.info

Şeful Bisericii Ortodoxe a Greciei, Ieronim, internat cu covid-19 la Atena: Particip la angoasa, durerea şi frica tuturor, pe care o vom depăşi cu toţii, prin credinţa noastră în Dumnezeu

Patriarhul influentei Biserici Ortodoxe a Greciei, Ieronim, în vârstă de 82 de ani, a fost spitalizat joi la Atena cu ”simptome uşoare” de covid-19, a anunţat într-un comunicat biserica, relatează AFP, citat de News.ro

El a fost testat pozitiv cu covid-19 marţi, în urma unui test molecular, şi a făcut febră miercuri, a anunţat directorul biroului său de presă, Harris Konidaris.

”Ca măsură de precauţie, medicul său i-a recomandat spitalizarea. Azi el nu a făcut febră şi are o stare generală bună”, a adăugat el.

Ieronim a fost transferat joi la Spitalul Evangelismos, cel mai mare din capitala greacă, unde este spitalizat de zece zile şi arhiepiscopul Bisericii Ortodoxe din Albania Anastasios, care s-a îmbolnăvit de covid-19.

”Particip personal la proba miilor de fraţi din ţara noastră şi milioanelor din lume”, a declarat arhiepiscopul.

”Particip la angoasa, durerea şi frica tuturor, pe care o vom depăşi cu toţii, prin credinţa noastră în Dumnezeu”, a adăugat el.

Ieronim a fost testat negativ vineri cu un ”test rapid” după care s-a întâlnit personal, la Patriarhie, cu premierul Kyriakos Mitsotakis.

Premierul elen a fost testat negativ marţi, înainte să plece într-o vizită oficială în Emiratele Arabe unite (EAU), a anunţat joi un purtător de cuvânt al Executivului, Stelios Petsas.

Bisericile grecești, criticate

În cadrul celei de a doua izolări impuse în Grecia de la 7 la 30 noiembrie, Guvernul grec a dispus suspendarea tuturor slujbelor religioase fizice în toate lăcaşurile de cult din ţară.

Slujbele Bisericii Ortodoxe – majoritară în Grecia – continuă să fie oficiate exclusiv pentru cler.

Numai rugăciunle individuale rămân autorizate în biserici deschise publicului, în afara serviciilor religioase.

Însă bisericile din Grecia sunt criticate de la prima izolare din cauză că au călcat în picioare gesturile-barieră şi au continuat să practice comuniunea.

Biserica insistă asupra unei absenţe a riscului unei contaminări în cursul acestui ritual în care pâinea este înmuiată în vin în acelaşi caliciu.

Guvernul a anunţat în mai multe rânduri că practicarea comuniunii ţine de ”responsabilitatea individuală”, în pofida riscurilor uneicontaminări, evocate de către unii oameni de ştiinţă.

Sursa: News.ro

Sursa Foto: orthodoxia.info

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

9 comentarii

  1. nu stiu cum e la greci , dar aici cu siguranta ar fi zburat cu elicopetrul, si „credinta” lui ar fi primit o medicatie mai buna si mai de calitate decat a restului turmii

  2. @Anrdrei,
    Maine poimanine e ziua ta de nume. Ai un nume crestin, de mare insemnatate. Sarbatoreste.l cum se cuvine si nu.l face de ras. Balzac spunea ca,,nu se cade sa razi de necazul unui om”. Invata de la el!

    • Te doare Dane, asa-i? Il ia pe unul dintr idolii tai la misto. Dar pe mine cum crezi ca ma doare cand trebuie sa cotizez pentru hobby-urile tale din buzunarul meu in fiecare luna cand vine ziua de salariu?

      Frate, ai placeri din astea ezoterice impreuna cu prieteni de-ai tai, puneti fiecare 5% din venituri in fiecare luna la clubul vostru unde ca place sa va jucati cu prieteni imaginari, nu te distra pe banii mei.

    • Păi din distracția pe banii altora le vine plăcerea, nu are niciunul coloană vertebrală să accepte să susțină doar credincioșii biserica. Niște hoți.

    • @dan traim intr-o societate in care unii sunt mai egali decat altii, si e in functie de cat manipulare/influenta poate exercita asupra celorlati, era doar o observatie cum e la noi

      in rest sanatate tuturor, departe de mine gandul de a-i dori rau

  3. Hai si cu Danel Ciobotea. Dă doamne !

  4. Eu cred că toată revolta voastră este îndreptată în direcția greșită. Statul finanțează hobby-urile tuturor, pentru cei bisericoși se alocă pentru culte, pentru microbiști se alocă pentru arene sportive etc. Eu care nu sunt microbist as putea spune că nici mie nu-mi convine că statul folosește impozitele plătite de mine pentru a construi mari stadioane in condițiile in care, la fel ca în cazul bisericilor, nu sunt folosite decât de o parte a populației, iar performanțele cel mult mediocre în fotbal nu justifică investițiile astea. Revolta voastră ar trebui să se îndrepte împotriva politicienilor care nu au fost în stare să utilizeze fondurile publice pentru investiții în infrastructură, spitale, școli. Biserica și-a urmărit interesul ei, construcția de biserici, nu-i treabă ei să facă școli sau autostrăzi. Oricum eu sunt destul de sigur că dacă biserica ar avea drept obiectiv construirea de școli sau autostrăzi, ar face-o mult mai repede și bine decât statul.

    • Problema, Michiduta, e ca pe biletul de intrare pe stadion se platesc taxe si impozite. Hobby-ul asta al vostru in schimb e scutit.

  5. Domnul Dan… Dar de de voi atei nu aveti alta treaba, numai cand auziti de biserica, nu lasati preoti si CREDINTA in pace!
    Sa sti, eu nu sunt romanca, dar cand vad cum voi, povestiti asa de rau, chiar ca nu va inteleg…
    Aveti CREDINTA ORTODOXA, o como ara, si nu stiti sa o apreciati…
    Dumnezeu sa aiba mila de noi toti!