G4Media.ro

Șeful celei mai mari companii de croaziere din lume, după ce a…

Sursa Foto: Diamond Princess

Șeful celei mai mari companii de croaziere din lume, după ce a retras 19 din cele 107 nave: Este puțin probabil ca industria să-și revină până în 2023

Directorul general al celei mai mari companii de croaziere din lume crede că este puţin probabil ca industria să revină la nivelul la care era înaintea pandemiei până în 2023, cel mai devreme, având în vedere carantinele prelungite şi prejudiciul de imagine provocat de focarele de coronavirus de la bordul navelor de croazieră, transmite Agerpres.

Într-un interviu pentru Financial Times, Arnold Donald, director general la Carnival Corporation, a spus că este posibil ca întreaga flotă de nave de croazieră a companiei să reia cursele până la finele acestui an, adăugând însă că după ce a retras 19 din cele 107 nave ale sale în perioada crizei, va dura ceva mai mult până când veniturile Carnival vor reveni la nivelul la care erau înaintea crizei.

Chiar şi reluarea curselor pentru toate navele Carnival în acest an este incertă, a spus Arnold Donald. „Depinde de multe variabile, pentru că fiecare destinaţie va avea propriul său nivel de confort şi propriile sale reglementări”, a precizat Arnold Donald.

Carnival a ajuns în centrul crizei coronavirusului în luna februarie a anului trecut când un focar de coronavirus a izbucnit la bordul navei sale Diamond Princess, care a fost carantinată în apropiere de coasta Japoniei cu pasagerii şi echipajul la bord. Cu toate acestea, Carnival a continuat să organizeze croaziere până când au apărut alte focare de coronavirus la bordul mai multor vase, inclusiv pe Grand Princess, care a plecat pentru o croazieră spre Hawaii la 16 zile după ce au fost confirmate primele cazuri la bordul navei soră Diamond Princess.

Arnold Donald a apărat decizia companiei de a continua croazierele susţinând că la acea dată se ştia foarte puţine lucruri despre virus. Dar a recunoscut că industria croazierelor va avea dificultăţi în a atrage clienţi care nu au fost până acum într-o vacanţă pe o navă de croazieră.

Şeful de la Carnival a mai spus că principalul obstacol pentru reluarea croazierelor, după ce organismele de reglementare îşi vor da acordul pentru acest lucru, este readucerea la bordul navelor a celor aproximativ 90.000 de angajaţi. Este vorba de un proces care ar putea dura până la 45 de zile, având în vedere diferitele restricţii de călătorie şi carantine impuse la nivel internaţional, a spus Arnold Donald.

Cu toate acestea, industria croazierelor este disperată să reia operaţiunile şi să îşi refacă bilanţul contabil grav afectat de criză. De exemplu, Carnival a strâns un total de 23,5 miliarde dolari începând din luna martie a anului trecut, prin vânzarea de obligaţiuni şi acţiuni, pentru a putea finanţa ieşiri de numerar care se ridică la aproximativ 600 milioane de dolari pe lună.

În condiţiile în care autorităţile ezită să permită reluarea croazierelor, Arnold Donald a spus că singura solicitare a industriei către autorităţi este să nu impună restricţii suplimentare acestui segment în raport cu restul sectorului călătoriilor şi turismului.

Publicitate electorală

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...