Șeful ChatGPT spune că firma sa nu intenționează să părăsească Europa, în ciuda sugestiilor făcute anterior, din cauza reglementărilor mai stricte
Omul din spatele popularului chatbot de inteligență artificială ChatGPT a declarat că firma sa OpenAI nu intenționează să părăsească Europa, după ce comentarii anterioare au stârnit critici la Bruxelles, relatează Politico.
„O săptămână foarte productivă de conversații în Europa despre cum să reglementăm cel mai bine AI! Suntem încântați să continuăm să operăm aici și, bineînțeles, nu avem niciun plan de a pleca”, a scris vineri Sam Altman, pe Twitter.
Miercuri, Altman ar fi declarat că OpenAI ar putea lua în considerare posibilitatea de a părăsi blocul comunitar în cazul în care viitoarea legislație a UE privind inteligența artificială – cunoscută sub numele de AI Act – este prea strictă. Membrii Parlamentului European au adăugat în ultimul moment cerințe de ultimă oră la text pentru a reglementa sistemele de inteligență artificială generativă, cum ar fi ChatGPT. Legislația trebuie acum să fie negociată cu reprezentanții țărilor UE înainte de a deveni definitivă.
Comisarul european pentru piața internă, Thierry Breton, a criticat comentariile inițiale ale lui Altman: „Nu are rost să încercăm să facem șantaj – susținând că, prin elaborarea unui cadru clar, Europa întârzie lansarea AI generativă. Dimpotrivă! Prin „Pactul AI” pe care l-am propus, ne propunem să ajutăm companiile în pregătirea lor pentru Actul UE privind AI”, a scris comisarul francez pe Twitter.
Directorul general al OpenAI, Altman, a făcut un turneu în Europa în această săptămână și a vizitat țări precum Marea Britanie, Franța și Germania. El s-a întâlnit cu cancelarul german Olaf Scholz, cu președintele francez Emmanuel Macron și cu ministrul francez al economiei Bruno Le Maire.
OpenAI nu are încă un sediu oficial în UE, iar oficialii francezi speră că Altman va lua în considerare posibilitatea de a se stabili acolo, a declarat săptămâna aceasta un oficial de rang înalt din guvernul francez pentru Politico, vorbind sub protecția anonimatului, deoarece nu a fost autorizat să vorbească public.
Abordarea strictă a autorității franceze de protecție a datelor cu privire la confidențialitate, precum și cele cinci plângeri în curs de soluționare împotriva ChatGPT în această țară, nu ar trebui să fie considerate o problemă, a declarat oficialul guvernamental.
„Nu CNIL-ul (Commission nationale de l’informatique et des libertés) francez este cel care a blocat ChatGPT, nu-i așa?”, a adăugat oficialul, referindu-se la decizia autorității de reglementare italiene de a bloca temporar popularul chatbot din cauza nerespectării normelor de confidențialitate.
Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:
Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului G4Media
CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867
Deschis la Raiffeisen BankCitește și...
© 2025 G4Media.ro - Toate drepturile rezervate
Acest site foloseşte cookie-uri.
Website găzduit de Presslabs.
2 comentarii