G4Media.ro

Şeful Comisiei pentru Apărare din parlamentul rus reacţionează la o declaraţie a…

Foto: Captură video

Şeful Comisiei pentru Apărare din parlamentul rus reacţionează la o declaraţie a lui Bogdan Aurescu legată de manevrele militare ale Rusiei în Marea Neagră

Andrei Kartapolov, preşedintele Comisiei pentru Apărare din Duma de Stat, camera inferioară a parlamentului rus, a reacţionat miercuri la o declaraţie făcută cu o zi în urmă de ministrul român de externe, Bogdan Aurescu, despre „desfăşurările ameninţătoare de forţe ruseşti în proximitatea Ucrainei şi la Marea Neagră”, transmite Agerpres. Oficialul rus a vorbit despre activitatea intensă a ţărilor NATO în această regiune, inclusiv a unor state membre care nu sunt riverane Mării Negre, relatează agenţiile de presă TASS şi Interfax, preluate de Agerpres.

Zeci de nave de război ale unor ţări membre ale NATO au fost prezente numai în decursul acestui an în Marea Neagră, a afirmat Kartapolov, adăugând că multe dintre aceste nave aparţineau unor ţări care nu sunt riverane Mării Negre.

„Examinând cu atenţie declaraţiile ministrului român de externe, ne-am dori ca SUA şi aliaţii lor să dea curs celor afirmate de Bogdan Aurescu despre prezenţa în Marea Neagră a navelor unor state care nu sunt riverane, având în vedere că însuşi şeful MAE român spune că nu trebuie ‘să permitem unor actori terţi să folosească Marea Neagră drept instrument de influenţă şi destabilizare'”, a declarat Kartapolov, citat de TASS şi Interfax.

Precizăm că, potrivit transcriptului declaraţiei de presă susţinute marţi de ministrul afacerilor externe Bogdan Aurescu la o întâlnire cu ministrul afacerilor externe al Poloniei, Zbigniew Rau, şeful diplomaţiei române a spus că „este esenţial să abordăm Flancul Estic în întregimea sa, să creştem prezenţa militară Aliată în regiune şi să nu permitem unor actori terţi să folosească Marea Neagră drept instrument de influenţă şi destabilizare”.

În aceeaşi declaraţie, Bodgan Aurescu a afirmat că România şi Polonia sunt „preocupate de desfăşurările ameninţătoare de forţe ruseşti în proximitatea Ucrainei şi la Marea Neagră”. (Foto: Distrugator rusesc în Marea Neagră / captură video)

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

9 comentarii

  1. UITE CINE NE BAGA IN SEAMA…UN MIC SEF PE ACOLO

  2. O sa pretindem ca belemistul are treaba in Marea neagra, dar rusul e tert? Daca a fost prost si ti=a dat Dobrogea la 1878, asa ii trebuie!

    • La bolșevici tot Ministerul Apărării se numește, nu Ministerul Atacului ? 😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

    • „Ti-a dat Dobrogea la 1878”? De unde i-a dat-o?
      De unde mai apareti, mai draga?
      Era Dobrogea lu’ tac’su? Si Basarabia i-a dat-o cineva din depozitul propriu?
      Razboiul ala nu-l castigai, Ivane, daca nu erau romanii …

    • Este bine sa depasesti ignoranta agresiva, dar si ignoranta de orice fel.
      Nu exista drept la ignoranta.
      Daca e vorba de subordonare ideologica si/sau financiara fata de autoritati rusesti , un perdant in plus.

    • Dupa mintea ta, ti a dat toata Romania,rusii, nu? La istoria pe care o stii, mai bine las o la punctul mort. Nu face zgomot!

  3. Hai mai bine o vodca combinata cu whiskey sa bem! De ce sa facem razboi, cand pacea este mai buna? Mai bine sa fie bine, decat sa fie rau, nu-i asa? Logic.

  4. stabilitatea pt rusi ce inseamna, ca nu are cu cine se bate in marea neagra, toti stau umili in barcutele lor de aparare care pot fi scufundate de o bashina ruseasca?

  5. Au existat 10 razboiae numite „razboiul ruso-turc”. Singura victorie otomana a fost in al cincilea razboi. Nu mai puteau rusii fara ajutorul celor trei gloriosi intorcatori de arme…