G4Media.ro

Șeful diplomației ucrainene în China între 23 și 25 iulie / Pe…

Foto: NATO.int

Șeful diplomației ucrainene în China între 23 și 25 iulie / Pe agendă – discuții privind modalitățile de a pune capăt războiului

Șeful diplomației ucrainene, Dmitro Kouleba, se deplasează în China, aliatul Rusiei, în perioada 23-25 iulie, pentru discuții privind modalitățile de a pune capăt războiului dintre Kiev și Moscova, transmite agenția AFP.

„Principala temă de discuție va fi căutarea modalităților de a stopa agresiunea rusă și rolul Chinei în realizarea unei păci durabile și juste”, a precizat Ministerul ucrainean de Externe într-un comunicat de presă.

Beijingul este principalul susținător economic al Rusiei, nu a condamnat invazia din Ucraina dar afirmă că nu livrează arme Moscovei.

China şi Rusia au declarat un parteneriat ”fără limite” în 2022, când preşedintele Vladimir Putin a vizitat Beijingul cu doar câteva zile înainte de a trimite mii de trupe în Ucraina. China şi-a intensificat exporturile către Rusia, ajutând Moscova să-şi menţină economia de război pe linia de plutire.

Parteneriatul ”fără limite” a făcut ca schimburile comerciale bilaterale să atingă un nivel record de 240,1 miliarde de dolari în 2023, în creştere cu 26,3% faţă de anul precedent, potrivit datelor vamale chineze.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

8 comentarii

  1. lasa ca iti explica imediat marionete, ca tradatorul kuleba, pus de trump pe care il sustine xi, a fugit in china dupa ce s-a rasturmnat cu trenul in basarab, si a dat foc la carciuma in pipera sa nu plateasca nota

  2. Dacă in Ucraina China propune măcar parțial soluția Rusiei, deci cu încălcarea flagrantă a dreptului international, nu văd de ce in China Taiwan nu ar deveni si el independent in urma unui referendum!
    In ambele situații se încalcă dreptul internațional!
    Singura opțiune pentru China să preia Taiwanul in pace este retragerea totală a Rusiei din Ucraina!

    • Mai citeste mah odata ce a zis Marionette in comentariu. Tu chiar raspunzi la comentarii fara sa pricepi nimic?
      Scrie clar,ca Taiwan ar putea organiza in referendum(deci nimic despre ce debitezi tu) daca referendumul organizat de Rusia privind teritoriile ucrainiene ar fi recunoscut.
      Cat despre primul republican caruia ii dedica ode postacii putinisti: daca medierea Chinei a devenit necesara pentru Ucraina,e clar ca pacea lui Trump e pe sistemul: Rusia poate sa „do what the hell they whant!”

  3. Asadar dupa discutia cu Trump,Ucraina a ajuns la concluzia ca poate obtine mai mult de la aliatii comunisti Rusiei decat de la America facuta mare de Trump?

  4. Radautene,esti platit la cantitate,raspunzi pe langa subiect la fiecare comentariu,in mare parte pentru ca nu pricepi. Am inteles ai o „meserie” penibila,foamea e mare,rubla e mica…Dar totusi invata si alte cuvinte,asta cu ciorba o folosesti excesiv,probabil din cauza foamei cauzate de cursul rubla-euro.

    • Aerul intr-adevar toxic,dar nu are legatura cu ceea ce discutam pe aici.
      .Daca tu contrazici oamenii care cred ca genocidul si terorismul rusesc in Ucraina nu e ok,da,esti rusofil,nu pentru ca zic eu,ci pentru ca asa zice DEX-ul.
      Intelectul nu iti permite sa fii sarcastic si atunci desi nu intelegi despre ce vorba,contrazici si jignesti ca sigur da bine la „angajator”.
      Ok,Trump e ceea ce avea planeta nevoie,e doar o coincidenta ca in UE discuta doar cu Orban,tot ce declara e doar o gluma. Deasemenea e doar o coincidenta faptul ca pana la discutia cu Trump Ucraina nu a fost interesata de medierea Chinei.

  5. E pagina de comentarii toate sunt supozitii,pareri personale. Ori ai impresia propaganda sovietica a ajuns la nivelul de adevar absolut?
    Ca sa intelegi,nu sunt vreun iubitor de ucrainieni,dar momentan ei stau,macar din punct de vedere geografic intre Romania si Federatia Sovietica. Eu cred ca ar fi in beneficiul Romaniei sa nu aiba granita directa cu Rusia,si mai cred ca cel putin la nivel declarativ Trump nu pare sa fie omul care sa respecte aliantele si tratatele semnate de predecesorii sai.Nu iti plac ideile mele,contrazice-ma,dar lasa jignirile,mai ales ca la multe din comentarii contrazici lucruri care nu sunt spuse acolo,pe niste sabloane ale propagandei antieuropene si pro putiniste,de acolo si ideea mea ca ai fi platit pentru asta. E greu pentru un roman sa fie asa fan sovietic ,fara sa fie platit, cunoscand ceea ce ai facut sovieticii in aceasta tara intre 1945-1989.

    • Sigur ca exista un motiv pentru care Rusia nu a atacat Nato si nici nu o va face.
      Raspunde un lucru: A zis Trump ca Rusia poate face ce vrea in statele care nu au atins pragul de 2% din pib pentru aparare?
      Cat a investit Romania in aparare?
      Si ca sa nu imi spui iarasi de Germania,Spania si cine nu a mai atins acel prag. Intre potentialii vecini ca Romania,
      si Germania,care ar fi mai expusa unui atac rusesc daca ar fi invalidat articolul 5 pentru neatingerea obiectivului de investitii?
      Nu spun ca se va intampla,sau ca Trump sigur ne lasa mana rusilor,dar multi dintre vecinii Rusiei(inclusiv aliatii din Belarus)au vazut tancuri rusesti pe teritoriul lor,care ulterior a devenit ori teritoriu rusesc ori republica separatista.