Șeful Dumei de Stat îndeamnă Europa să relanseze gazoductul Nord Stream 2 pentru a rezolva criza energetică: „A venit momentul adevărului pentru liderii europeni”
Europa și-ar putea rezolva criza energetică prin renunțarea la sancțiunile împotriva Rusiei și prin lansarea gazoductului Nord Stream 2, care a fost scos la naftalină, a declarat vineri președintele Camerei inferioare a parlamentului rus, relatează Reuters.
Germania a oprit proiectul gazoductului Nord Stream 2 din Marea Baltică la 22 februarie, cu doar două zile înainte ca Rusia să-și trimită trupele în Ucraina în ceea ce numește o „operațiune militară specială” și după ce Kremlinul a recunoscut oficial două regiuni separatiste din estul Ucrainei.
Unii europeni și-au redus în mod voluntar consumul de energie, inclusiv prin limitarea utilizării aparatelor electrice și a dușurilor la locul de muncă pentru a economisi bani, în timp ce companiile se pregătesc pentru posibile raționalizări. citiți mai departe
Președintele Dumei de Stat, Viaceslav Volodin, un aliat al președintelui Vladimir Putin, a declarat că securitatea energetică este imposibilă fără Rusia.
„A venit momentul adevărului pentru liderii europeni. Au două căi de ieșire din situația pe care și-au creat-o singuri”, a scris el pe Telegram.
„Prima dintre ele. Să ridice sancțiunile ilegale împotriva țării noastre și să lanseze Nord Stream 2. A doua. Să lase totul așa cum este, ceea ce va duce la probleme în economie și va face viața cetățenilor și mai dificilă.”
Cel mai dezbinat proiect energetic din Europa, care a costat 11 miliarde de dolari, a fost finalizat în septembrie 2021, dar a stat în așteptarea certificării de către Germania și Uniunea Europeană.
Acțiunile militare ale Moscovei în Ucraina au declanșat sancțiuni radicale din partea Occidentului, au dus la o reducere a livrărilor de energie din Rusia și au alimentat inflația în întreaga lume până la maximele multianuale.
Livrările de gaze prin conducta Nord Stream 1, încă operațională, care se desfășoară în paralel cu Nord Stream 2 pe fundul Mării Baltice, au scăzut la o cincime din capacitatea normală și au fost oprite complet miercuri pentru o întrerupere de întreținere de trei zile, care se va încheia sâmbătă.
Rusia a invocat echipamentele defecte sau întârziate ca fiind principalul motiv pentru reducerea livrărilor prin Nord Stream 1. Occidentul a acuzat Rusia că folosește energia ca instrument de constrângere politică, ceea ce Moscova neagă.
Gigantul rus de stat Gazprom deține întreaga conductă Nord Stream 2, dar a plătit jumătate din costuri, restul fiind împărțit între Shell, compania austriacă OMV, compania franceză Engie și companiile germane Uniper și Wintershall DEA.
Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:
Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului G4Media
CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867
Deschis la Raiffeisen Bank
26 comentarii