G4Media.ro

Şeful Dumei de Stat susține că definirea granițelor Ucrainei după încheierea „operațiunii…

Sursa foto: duma.gov.ru

Şeful Dumei de Stat susține că definirea granițelor Ucrainei după încheierea „operațiunii speciale” rusești „revine cetățenilor săi” / „Doctrina militară rusă prevede utilizarea armei nucleare «doar ca răspuns» la un atac similar”

Ce graniţe va avea Ucraina după încheierea ‘operaţiunii speciale militare’ ruse depinde de decizia cetăţenilor acestei ţări, a declarat preşedintele Dumei de Stat (camera inferioară a parlamentului rus), Viaceslav Volodin, citat de agenţia de presă Interfax, preluat de Agerpres.

„Această sarcină revine Ucrainei şi cetăţenilor săi”, a spus Volodin într-un interviu acordat joi postului de radio aparţinând publicaţiei Komsomolskaia Pravda.

În continuare, Volodin, un apropiat al preşedintelui rus Vladimir Putin, a explicat ce înţelege prin aceasta.

În primul rând, el a reiterat una din tezele Kremlinului, potrivit căreia în 2014 în Ucraina a avut loc o lovitură de stat, nu o mişcare populară de contestare a regimului preşedintelui Viktor Ianukovici.

„Ca urmare a acestei lovituri de stat, Crimeea s-a separat de Ucraina. Cetăţenii, în conformitate cu toate cerinţele şi normele internaţionale, au decis că vor să trăiască în componenţa Federaţiei Ruse”, a afirmat Volodin, omiţând să specifice că, înaintea referendumului din Crimeea pe tema separării de Ucraina, peninsula fusese ocupată de militari ruşi fără însemne, aşa-numiţii ‘omuleţi verzi’, potrivit media de la Kiev.

De asemenea, „republicile populare Doneţk şi Lugansk au decis să se separe de Ucraina şi să devină independente”, a adăugat şeful Camerei inferioare a legislativului rus.

„Apoi, vedeţi procesele care au loc astăzi în vestul Ucrainei, multe persoane au primit paşapoarte de cetăţeni ai Poloniei, Ungariei… Ce decizie vor lua ei? Poate că vor dori să trăiască în componenţa altor state şi nu în Ucraina?”, a spus Volodin, sugerând că frontierele Ucrainei depind de decizia cetăţenilor acestei ţări.

Separat, preşedintele Dumei de Stat a afirmat că Rusia ar putea recurge la arma nucleară doar ca răspuns la un atac nuclear, excluzând posibilitatea unui atac nuclear preventiv din partea Moscovei, potrivit site-ului Dumei, duma.gov.ru.

„Doctrina militară rusă prevede utilizarea armei nucleare ‘doar ca răspuns’ la un atac similar împotriva ţării”, a declarat Volodin în acelaşi interviu pentru Komsomolskaia Pravda.

„În ceea ce priveşte Federaţia Rusă, noi avem în vedere doar posibilitatea de a răspunde (cu un dispozitiv nuclear) la un atac punctual”, a mai spus el, adăugând: „pentru noi este doar un răspuns, în cadrul apărării”. „Dacă ne atacă, noi răspundem”, a insistat el.

În ultimele zile, televiziunea de stat rusă a încercat să facă utilizarea armelor nucleare mai acceptabilă pentru public, potrivit AFP.

„De două săptămâni auzim la televizor că ar trebui deschise silozurile nucleare”, a declarat marţi Dimitri Muratov, redactor-şef al unui jurnal rus independent şi laureat al Premiului Nobel pentru Pace.

Rusia şi-a plasat forţele nucleare în alertă maximă la scurt timp după ce a trimis trupe în Ucraina la 24 februarie. Vladimir Putin a ameninţat că Rusia va răspunde printr-un atac „fulgerător” la orice ingerinţă strategică la ceea ce se întâmplă în prezent în Ucraina, scena unei campanii militare ruse de peste două luni, conform agenţiei de presă franceze.

Sursa foto: duma.gov.ru

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

22 comentarii

  1. AM VAZUT NOI CUM RESPECTA RUSIA TRATATELE SI DOCTRINELE. CU BOLTA
    ce poveste frumoasa are si cu separarea crimeei.

  2. va traduc eu: dictatorul decide ce „revine cetățenilor săi”.
    pardon, cum adica monseur? daca un dictator decide, se pot redesena hartile asa pur si simplu?

  3. Mai dă cineva 2 bani pe ce spun rușii ?

  4. Si cine numara voturile? Taranii rusi cu pistoalele mitraliera indreptate spre votanti ca in Crimeea?

  5. Kosovo, Croația, Muntenegru etc au avut dreptul la autodeterminare după ce a fost Iugoslavia bombardată ? Aaaaaa nu au fost bombardați de Rusia , atunci să fi văzut ce integritate teritorială li se recunoștea !

    • Au avut dinainte, iar Iugoslavia a fost bombardata pentru ca a comis o agresiune similara cu cea a Rusiei de azi. Stiu ca dvs trebuie sa va explic de doua ori ca sa intelegeti. Asadar:
      Iugoslavia a pornit un razboi de agresiune impotriva unor comunitati de oameni care nu voiau dominatie sarbeasca. Iugoslavia a fost bombardata intr-un final, dupa 10 ani de agresiuni, pentru ca deja era prea mult.
      Rusia a pornit si ea un razboi de agresiune impotriva unui stat vecin care nu vrea sa se lase dominat de rusi. Tot Rusia este cea care bombardeaza, nu altcinea. Poate n-o sa treaca chiar 10 ani, ca in cazul Iugoslaviei.
      Ati priceput acum?

  6. De ce se mai uita presa in gura astora? Oricum, ce fac nu are nicio legatura cu ce spun. Nu ne-am invatat lectia, inca?

    • Presa și lumea întreaga s-a săturat de circul lui Zele, d-aia.

    • Guvidule,ai coloana vertebrala a unei amibe. Deci în capul tau spațios,un popor care își apără tara invadată face circ???? Observi că am zis popor și nu președinte pentru că spre deosebire de Federația Sovietica,Ucraina nu este pe persoana fizica,acolo decide majoritatea, nu dictatorul.

    • Vă dați seama cum ar fi daca tonomatele pe copeici de genul Guvidu,ar putea lua decizii?
      Putin ar spune că îi place Delta Dunării și ar cam vrea-o in Rusia,Guvidul ar spune:luati-o sa nu facem circ,dacă Ungaria vrea Transilvania sa nu facem circ….

    • Să-i luăm casa guvidului, sigur nu va face circ.

    • Dihotomici guvizii ăstia: iubesc circul lui Putin, dar se și prefac că nu-l văd. 😆

  7. Ticalosii, ordinarii planetei…spun una si fac cu totul alceva…off , ce bine iera daca americanii iar fii lasat pe mâna lui Hitler in al doilea razboi mondial…!!!

    • Dap. 👍
      Cât s-au dat de ceasul morții Churchill și aliații americani să ajungă pe cale maritimă echipament militar, tancuri, ajutoare în porturile din nordul Rusiei! Mai bine îi lăsau în voia sorții să se spele pe cap cu fostul lor aliat de ciopârțiri de țări, Hitler.

  8. Granițele Ucrainei după conflict vor depinde de cetățenii acestei țări? Nu tocmai adevărat, deși într-adevăr depinde și de Ucraina și ar trebui sa ia și ei ceva in plus pentru deranj. Depinde și de Azerbaijan care cere teritorii. Depinde și de Japonia care cere teritorii. România ar face bine să ceară daca nu teritorii de la ruși, macar tezaurul cat au aurul blocat la Londra.
    Acum trebuie văzut dacă Rusia va fi spartă sau va rămâne o bucată. Etc. Sunt multe lucruri de luat in calcul.

  9. Draggy… pare ca sti ceva basme.. ..da superficial! Kosovo e Serbia! Sau ……poate Tara Secuilor chiar a existat! Condusa eventual de …. Imparatul Galben!

    • De unde ai tras concluzia cu Kosovo? Problema cu Kosovo este adânc în istorie iar rezolvarea de azi tot lasă loc de discuții.

    • Împăratul galben a săpat gropile comune, deci? Nu Milosevici! Ba, acum e de înțeles.

    • Și casa, și copiii să-i luam guvidului… În lula… Și tot în lula sa i luam pe toți care vor agresiune…

  10. Șoșoacă, Sîmnyon, Lulea și gașcka filorusă hauristă sunt urmașii bolșevicilor care la invazia rușilor din ’44 au fost puși pe funcții de conducere deși erau niște neisprăviți din pdvd a educației deoarece semnau cu „jejetul”. Ăștia sunt beizadelele bolșevicilor români care i-au primit cu flori pe invadatorii ruși. I-am putut vedea și la 10 august 2018 când după măcelul provocat și produs de jendari progeniturile bolșevice le-a dăruit flori acestora. „Patrihoți” iubitori de Rusia !

  11. :Republicile Donetk si Lugansk au decis sa fie independente: independenta care o vom gestiona noi, rusii.

  12. În curînd termitele capitaliste occidentale vor schimba sistemul de a se decide că s au prins și alții cum stă treaba.