G4Media.ro

Şeful Serviciului penitenciarelor din Rusia confirmă trimiterea lui Navalnîi într-o colonie penitenciară

sursa foto: Captură Alexei Navalnîi Instagram

Şeful Serviciului penitenciarelor din Rusia confirmă trimiterea lui Navalnîi într-o colonie penitenciară

Şeful Serviciului federal al penitenciarelor din Rusia (FSIN), Aleksandr Kalaşnikov, a confirmat vineri că opozantul rus Aleksei Navalnîi a fost transferat din închisoarea „Matrosskaia Tişina” din Moscova într-un centru de detenţie din ţară unde urmează să-şi ispăşească pedeapsa de doi ani şi jumătate de închisoare, relatează Reuters, RIA Novosti şi AFP, citate de Agerpres.

„El a fost transferat la locul unde ar trebui să fie prin decizia tribunalului”, a declarat Aleksandr Kalaşnikov, citat de agenţiile ruse de presă, adăugând că nu există „nicio ameninţare la viaţa sau sănătatea” opozantului rus în colonia unde a fost transferat.

Kalaşnikov nu a precizat unde a fost dus exact Aleksei Navalnîi, conform RIA Novosti. Nu este clar dacă opozantul rus este încă pe drum spre locul nou de detenţie sau a ajuns deja.

Vadim Kobzev, avocatul lui Navalnîi, a declarat joi că acesta a fost mutat într-un loc necunoscut, iar rudele sale nu au fost înştiinţate unde a fost dus.

Navalnîi, cea mai critică voce la adresa Kremlinului din tabăra opoziţiei ruse, a fost arestat la 17 ianuarie la revenirea sa în Rusia din Germania, unde a primit îngrijiri după ce fusese otrăvit în august cu agent neurotoxic Noviciok de uz militar. El a fost condamnat la doi ani şi jumătate de închisoare, în apel, de un tribunal din Moscova pentru încălcarea condiţiilor de eliberare în urma unei condamnări cu suspendare în 2014 într-un caz de deturnare de fonduri, despre care opozantul susţine că a fost orchestrat de autorităţi.

Încă înainte de pronunţarea sentinţei în apel, CEDO ceruse autorităţilor ruse eliberarea imediată a opozantului rus, argumentând că există riscuri pentru viaţa sa în închisoare. Moscova a respins solicitarea CEDO, acuzând instanţa de la Strasbourg de ingerinţă în afacerile interne.

Sursa foto: Captură Alexei Navalnîi Instagram

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

5 comentarii

  1. sa nu-i mai puna in ceai

  2. A fost sacrificat de „elitele” UE care au dat-o-n bara apoi cand Borell a primit un sut in fund de la Lavrov. UE avea nevoie de o imagine buna in ochii cetatenilor sai si, de aceea l-au trimis pe Navalnii inapoi in Rusia, pentru ca apoi sa-l elibereze Mos Borell. Doar ca, socoteala de acasa nu s-a potrivit cu cea din targul Bruxelles-ului, iar UE a esuat precum o barca veche si ruginita. Daca vor indrazni sa puna sanctiuni Rusiei, se va lasa cu „scandal”.

    • sau putin e el însuși și i se rupe de UE și de jocuri de culise și face ce vrea el pentru că e pe tarlaua lui. ce zici de asta? ce atâta teoria conspirației? putin a fost, este și va fi un jeg atât timp cât va fi în viață, punct. nu are opoziție. e trist, dar adevărat. a făcut un exemplu din Navalnîi, că altfel putea să-l execute de mult, nu să se joace cu novichok și alte acareturi. la fel cum și Navalnîi și-a asumat ce o să se întâmple în momentul în care a decis să se întoarcă în Rusia.

  3. Nemtii l-au extradat dupa ce si-a revenit de supradoza de novichok, probabil pentru gaze ieftine. Borell trebuia sa rezolve situatia. Sa lase ceva de la UE, ceva ce oricum nu mai contraza pe real, sau ceva ce poate fi luat inapoi prin sanctiuni.
    Cred ca totusi Lavrov si Patrushev au aratat degetul mijlociu SUA si UE si vor merge pe crearea propriului spatiu economic si alianta cu china si iranienii.

    • „Prietene”, scuze, ești idi-ot. Rusia și China sunt precum pisica și câinele. Cu Iranul este altceva. Mai citește istorie până a trolla, sau măcar superiorul tau.