Semnal de alarmă transmis de rectorul Universității din București, Marian Preda: Parte dintre profesori au probleme cu valorile civice, cu cunoștințele despre instituțiile democratice. Decalajul e mult mai mare față de alte țări
„Este un decalaj între interesul pentru probleme civice și de mediu al tinerilor și conținuturile pe care ei le stăpânesc”, iar o cauză este faptul că o „parte dintre profesori are probleme cu valorile civice, cunoștințele despre instituțiile democratice”, a avertizat rectorul Universității din București, Marian Preda, la prezentarea rezultatelor cercetării International Civic and Citizenship Education Study.
Elevii români susțin democrația și spun că vor să voteze, dar au rezultate sub medie în ceea ce privește cunoștințele civice și au mai puțină încredere în autorități decât colegii lor din alte țări, conform studiului internațional în care România a participat în premieră.
„Trebuie lucrat în special la profesori, pentru că după perioade lungi în care nivelul de salarizare n-a fost corespunzător, în care n-a fost atractiv să mergi în învățământul primar și secundar, au pătruns acolo și profesori de calitate sub medie, absolvenți ai unor universități private”, a afirmat Marian Preda.
„Dacă vrem un învățământ preuniversitar mai bun, trebuie să ne implicăm și noi, cei din universitar, pentru a produce manuale mai bune, adaptate vremurilor actuale, pentru a produce conținuturi utile și cu impact, adaptate la tânăra generație”, a susținut rectorul Universității din București.
Profesorul a dat drept exemplu manualul despre istoria comunismului în România, la care Universitatea se va implica.
Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:
Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului G4Media
CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867
Deschis la Raiffeisen Bank
1 comentariu