Semnal de alarmă tras de USR: Votarea pentru a doua oară a legii privind impozitarea cu până la 85% a pensiilor speciale este neconstituțională
USR a avertizat joi că este neconstituțională supunerea pentru a doua oară la vot a legii adoptate miercuri de Camera Deputaților, în calitate de for decizional, privind impozitarea tuturor pensiilor speciale din România cu până la 85%.
”Astăzi pe ordinea de zi a comisiei de statut din Parlament a fost adoptarea unui raport cu privire la instituirea taxei pe venitul din indemnizația pentru limită de vârstă prevăzută de Plx. 396/2019 pentru modificarea și completarea Legii nr.227/2015 privind Codul fiscal. Adică legea de impozitare a pensiilor speciale care A FOST VOTATĂ DEFINITIV IERI în Camera Deputaților. Oficial, cei care ieri se lăudau că au impozitat pensiile speciale vor să se asigure că legea este constituțională și nu neconstituțională. DAR, legea a fost deja adoptată, nu poți adopta de două ori aceeași lege”, a avertizat USR.
Uniunea atrage atenția că această lege nu trebuie votată din nou în plenul comun, menționând că parlamentarii săi ”nu vor intra în acest joc”.
”Toți cei care au decis azi introducerea proiectului pe ordinea de zi a plenului comun nu fac altceva decât să creeze vulnerabilități și vicii de neconstituționalitate. Adică oferă muniție CCR pentru ca prin considerentele din cadrul deciziei să bată în cuie pensiile speciale. Cel mai mare pericol este ca CCR să decidă că odată aflate în plată, pensiile speciale reprezintă un drept câștigat”, a mai transmnis USR.
Motivul pentru care legea adoptată ieri de Camera Deputaților va fi supusă votului şi în plenul reunit al Parlamentului este acela că el se referă şi la pensiile deputaţilor şi senatorilor, au susținut cei de la PSD.
„Pentru că în această lege (cea privind impozitarea pensiilor speciale – n.r.) se face referire inclusiv la categoria parlamentari, pentru a nu exista niciun fel de dubiu de neconstituţionalitate, vă propun ca mâine, în plenul reunit, să introducem acest proiect la plenul reunit strict pentru articolul care face referire la parlamentari. Aşa cum ştiţi, pentru parlamentari e nevoie de un plen comun care să modifice Statutul parlamentarilor. Preşedintele Comisiei de statut este aici, mâine dimineaţă va face şedinţă, iar pentru acest articol plenul reunit să dea din nou un vot. În acest fel avem o lege constituţională prin care eliminăm toate pensiile speciale din România”, a spus miercuri liderul deputaţilor PSD, Alfred Simonis, în plenul Camerei Deputaţilor.
sursa foto: Inquam Photos/ George Călin
Citește și:
Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:
Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului G4Media
CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867
Deschis la Raiffeisen Bank
23 comentarii