G4Media.ro

Senatul a adoptat tacit o propunere care modifică Legea privind vânzarea terenurilor…

Sursa: Unsplash

Senatul a adoptat tacit o propunere care modifică Legea privind vânzarea terenurilor agricole/ Primăriile vor putea cumpăra, în procedură simplificată, terenuri extravilane pentru lucrări de interes public

Senatul a adoptat tacit, marţi, o propunere legislativă pentru modificarea Legii privind reglementarea vânzării terenurilor agricole prin care unităţile administrativ-teritoriale vor putea cumpăra, în procedură simplificată, pentru dezvoltarea comunităţii locale, terenuri agricole aflate în extravilan pentru lucrări de interes public.

Nota de adoptare tacită a propunerii legislative pentru care termenul de dezbatere şi vot s-a împlinit pe 21 aprilie a fost citită în plen de preşedintele Senatului, Florin Cîţu, care a condus şedinţa de marţi a plenului.

„Prin excepţie, se pot înstrăina prin vânzare terenurile agricole situate în extravilan unităţilor administrativ-teritoriale, în interes public local, fără a fi necesară îndeplinirea cumulativă a condiţiilor prevăzute de lege. (…) Terenurile agricole situate în extravilan înstrăinate, prin vânzare, unităţilor administrativ-teritoriale, pot fi scoase, definitiv sau temporar, din circuitul agricol a terenurilor aflate în extravilan, cu respectarea condiţiilor prevăzute de Legea 18/1991 a fondului funciar”, stipulează textul propunerii legislative, iniţiată de un grup de parlamentari de la PNL.

Iniţiatorii justifică necesitatea propunerii legislative în expunerea de motive prin faptul că „o procedură limitativă îngreunează accesul autorităţilor locale de a achiziţiona terenuri agricole aflate în extravilan, prin necesitatea desfăşurării activităţilor agricole pe teritoriul naţional pe o perioada de 5 ani sau condiţionarea ca venitul total al ultimilor 5 ani fiscali să fie în procent de minimum 75% din activităţile agricole, ceea ce reprezintă o măsură, de cele mai multe ori, imposibil de îndeplinit”.

Propunerea legislativă va fi dezbătută de Camera Deputaţilor, for decizional în acest caz.

sursa: Agerpres.ro, Sursa: Unsplash

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

11 comentarii

  1. CEVA TUNURI PENTRU BAIETII SI FETITELE CARE SI-AU CUMPARAT TERENURI EFTINE ?
    ISI DAU LEGI SA FACA SI EI UN BAN, CURAT constitutional !

  2. Inca o exceptie. Adica toata lumea sa respecte legea cu exceptia unora care sunt mai smecheri si trebuie exceptati intrucat nu pot indeplini conditiile.

    • Nu că ar fi ceva rău să le cumpere, dar modificarea trebuie să se aplice pentru toată lumea. Este inadmisibil ca o lege să favorizeze doar o parte.

  3. Ehei, ce de avantaje pentru unii prin aceasta lege 🤑

  4. „o procedură limitativă îngreunează accesul autorităţilor locale de a achiziţiona terenuri agricole aflate în extravilan”

    Bre nea leguitorule, asta nu este in graiul românesc, tu-i mama ei de scoala generala!
    Chiar nu e niciunul cu liceul terminat, pe bune, pe acolo?! 💡

    • Si a mai si citit-o, scuzati expresia, Florin Câtu, cu voce tare, de la tribuna. 🤦

  5. Hristos a înviat! Așa cum este deja ceva obișnuit pentru noi, in aceasta tara sint legi așa de multe si greu de aplicat, dar acum avem si excepții, excepții pentru “desteptii “ acestei tari; astfel incat sa nu mai stie cetățeanul, iar administrațiile si legiuitorii vor face cum vor si ce vor!

  6. Se încalcă dreptul la proprietate și se deschide calea spre abuzuri.Astia de-și zic liberali Sint de fapt neocomunisti

  7. Multi „destepti” comenteaza. Exceptia e foarte bine venita. Comunele, orasele sau municipiile (UAT-uri) au investitii de interes public, iar anumite obiective nu se pot realiza, avand in vedere lipsa terenului. Exemplu: teren pt bazin sau statii la alimentarile cu apa sau apa uzata sau drumuri de legatura etc. Primariile nu desfasoara activitati agricole, fapt ce era aberant si intrau in imposibilitatea de a face. Apoi, tot „desteptii” postaci ar fi scris ca tara asta nu are oa.eni destoinici pt a face investitii publice.

  8. Oare câte din aceste terenuri vor fi cedate dezvoltatorilor imobiliari după trecerea în intravilan?

  9. Sa fie piața libera cine vrea sa cumpere terenuri sa o facă indiferent de naționalitate. Dacă vin străinii cresc preturile se face concurenta se creează locuri de munca bine plătite. Sa vina străinii