G4Media.ro

Senatul a respins inițiativa USR de impozitare a pensiilor speciale cu 90%

sursa foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Senatul a respins inițiativa USR de impozitare a pensiilor speciale cu 90%

Plenul Senatului a respins, miercuri, proiectul iniţiat de parlamentarii USR privind impozitarea pensiilor speciale cu 90%.

„USR a încercat încă din 2016 să elimine cu totul pensiile speciale, însă din cauza ipocriziei partidelor parlamentare, eforturile noastre au rămas fără rezultat. Au spus aceste partide, mai ales PSD, să impozităm aceste pensii speciale. PSD intenţionează să respingă acest proiect, aşa cum a făcut-o şi în comisiile Senatului (…), pentru că la PSD politica înseamnă să câştigi voturi cu favoruri făcute unor categorii socio-profesionale”, a declarat senatorul USR Florina Presadă în plenul Senatului.

Aceasta a precizat că grupul parlamentar al USR se opune raportului de respingere a proiectului, în condiţiile în care românii sunt obligaţi „să îndure această nedreptate numită pensii speciale”.

„Cât să mai îndure românii această nedreptate numită pensii speciale? Cum le explicaţi românilor diferenţa dintre pensia minimă de 704 lei şi cea mai mare pensie specială de 70.000 de lei? De ce nu vreţi să aducem la buget miliarde de lei, care să intre în investiţii în sănătate mai ales în această perioadă de criză? Să ştiţi că cetăţenii români nu pot fi prostiţi, vor afla cine votează împotriva intereselor lor. USR se opune raportului de respingere a legii privind impozitarea cu 90% a pensiilor speciale”, a susţinut Presadă.

Potrivit expunerii de motive, „deşi sistemul de pensii publice îşi spune ‘unitar’, el este departe de a fi unitar. Unele categorii beneficiază de ceea ce se numesc ‘pensii speciale’. Această categorie de pensii nu este definită juridic, dar include toate pensiile ne-contributive acordate prin legi speciale şi, cel mai important element, plătite din bugetul de stat, adică din banii contribuabililor”.

Iniţiatorul mai susţine că sistemul unitar de pensii publice „nu este, de fapt, unitar, existând categorii de beneficiari în afara sa”.

„Ceea ce deosebeşte în mod fundamental pensiile publice de cele speciale sunt: aplicativitatea principiului contributivităţii în cazul pensiilor publice, dar nu şi în cazul pensiilor speciale; stadiul reglementării privind legi speciale, ce derogă de la Legea generală a sistemului unitar prin instituirea unor condiţii mai favorabile de stabilire şi calcul a pensiilor speciale. Acest lucru a dus la apariţia unor efecte şi discrepanţe inechitabile între pensiile publice şi cele speciale”, se arată în expunerea de motive.

Propunerea legislativă pentru stabilirea unor măsuri în domeniul pensiilor speciale şi restabilirea echilibrului economic prin completarea Legii nr.227/2015 privind Codul fiscal va fi trimisă spre dezbatere Camerei Deputaţilor, for decizional în acest caz.

sursa foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

14 comentarii

  1. Ar fi interesant daca s-ar impozita.
    Dar cum e:
    „Dai in mine, dai in tine,
    Dai in fabrici si uzine”

    Apoi mai sunt salvați infractorii de CCR daca le iei cascavalul?
    Nu se va intampla nimic.
    Se va rostogoli problema zeci de ani.
    Ar trebui un referendum:
    Tăiem pensiile speciale?
    Si mai vedem!

    • Ok! Un referendum este foarte bun, dar cu condiția ca rezultatul referendumului să se pună imediat în aplicare.

  2. Vrem sa stim ce partide au votat contra. Speram ca nu si PNL-ul…

  3. Nu-i nimic USR, continua sa lupti !

  4. PNL și PSD aceași mizerie !

  5. Ok! Un referendum este foarte bun, dar cu condiția ca rezultatul referendumului să se pună imediat în aplicare.

  6. Dar despre o inițiativă legislativă cetatenească, care să fie semnată de câteva milioane de români, ce ziceți.

    • O initiativa cetateneasca da foarte bine, dar de cand ai inceput sa crezi ca pe parlamentari ii intereseaza macar asa putin parerea sau propunerile cetatenilor?
      Nu mai retin nume sau apartenenta politica, dar , acum cativa ani intrebat fiind de ce nu se pune in aplicare referendumul cu limitarea nr de parlamentari, spunea unul din aceste specimene la TV ca poporul a votat, vrea, dar poporul nu stie, ei parlamentarii stiu ei ce e mai bine si in consecinta vor face asa cum cred ei NU cum vrea poporul.

    • O Intiativa care sa rezolve si celelalte initiative este schimbarea caracterului consultativ al referendumurilor in obligatoriu cu punere imediata in aplicare .

  7. Lichelele isi apara interesele, se apara unii pe altii!
    Pomanagiilor, bai astia care ne imprumutati copiii si nepotii pe 30 de ani pt pensiile voastre speciale militare si pt salarii de lux, de vest! Mergeti in vest, unde economia va poate plati ceea ce vreti voi, nu aici! Realitatea economica romaneasca nu permite desfraul si hemoragia voastra financiara! Huoooo!

    Hoti cu epoleti ce sunteti! Tradatori de neam si tara! cum va uitati leprelor in ochii nepotilor care trebuie sa va plateasca creditele pt pensiile voastre ! Jivine, cadavre ambulante!

    JOS PENSIILE SPECIALE SI SALARIILE DE LUX DIN SISTEMUL BUGETAR!!!! JOS DECONTAREA CHIRIILOR DIN MAGISTRATURA, desi ei au proprietati multiple pe numele rudelor! HUUUUOOOOO !!!!

  8. „Plenul Senatului a RESPINS”, Senat unde PSD are singur majoritatea!!!
    Azi, structura Senatului Romaniei e:
    – PSD – 70
    – PNL- 31
    – USR – 13
    – UDMR – 9
    – Senatori neafiliati – 13
    ALDE nu mai are grup parlamentar nici la Senat, nici la camera Deputatilor!

    Deci: PSD are majoritatea, de 70 de membri din Totalul de 136!!
    CINE a votat IMPOTRIVA e clar, rusine jigodiilor!
    Astept ca dl Senator Cazanciuc, liderul Senatului sa ne explixce VOTUL PSDeilor!
    La fel, il astept pe liderul PSD, tractoristul Marcel Ciolacu!
    Jigodii ordinare!!