G4Media.ro

Senzorul de amprente revine, într-un nou format, pe iPhone

Foto: Pixabay.com

Senzorul de amprente revine, într-un nou format, pe iPhone

Apple îşi va dota, din nou, iPhone-urile cu un senzor de amprente începând din acest an, însă, nu va mai fi vorba despre clasicul buton fizic, transmite News.ro.

După vestea ecranelor pentru posibilul smartphone pliabil pe care Apple l-ar putea lansa în anii următori, Bloomberg revine cu o informaţie pe surse, de data aceasta despre generaţia din 2021 de iPhone.

Conform surselor citate, Apple va reveni la un senzor de amprente de anul acesta. Însă, nu va fi un buton fizic, cum era cazul înainte. Noul senzor va fi integrat în ecran.

Senzorii de amprente integraţi în ecran nu reprezintă o noutate tehnologică, existând producători care au lansat smartphone-uri cu această facilitate încă din urmă cu mai mulţi ani.

Apple, pe de altă parte, a sărit complet etapa senzorilor de amprente integraţi în ecran, având Face ID, un sistem de recunoaştere facială rapid şi sigur.

Pandemia a făcut însă Apple să-şi regândească strategia şi să reconsidere senzorul de amprente. Masca de protecţie, care se pare că va fi la modă şi în anii următori, împiedică recunoaşterea facială şi recreează nevoia autentificării cu amprenta.

Cele două sisteme vor exista în paralel, utilizatorul putând alege între recunoaşterea facială şi scanarea amprentei, în funcţie de situaţie – amprenta când poartă mască, respectiv recunoaşterea facială când nu are mască peste gură şi nas.

Altfel, iPhone-urile de anul acesta intră în categoria S, adică vor reprezenta upgrade-uri minore, cu noutăţi puţine şi acelaşi design ca iPhone 12.

sursa: News.ro

sursa foto: Pixabay.com

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

6 comentarii

  1. Nu e sursa sigura. A zis un tipster dar inca e in teste. Daca apple nu e multumit de cat de sigur e nu il implementeaza. Momentan insa nu e o informatie certa ca iphone 2021 va avea asa ceva.

  2. Sistemele acestea ar trebui folosite pentru introducerea votului electronic, avantajul fiind un numar mai mare de alegatori care ar vota. Ar fi potrivit si un sistem electoral imbunatatit, in care fiecare alegator sa poata vota un numar de 5 candidati la parlamentare, de la oricare din partide sau independenti , dintr-o lista cu toti candidatii din tara, intr-o ordine stabilita prin tragere la sorti. Sistemul actual ii favorizeaza si ii scoate castigatori pe politicienii care se trec primii pe listele de partid si care isi aleg colegiile unde opozitia este slaba si contracandidatii lor nu au sanse. Ar putea chiar sa existe Parlament online, fiind reduse cheltuielile cu deplasarile , cazarea, birourile din teritoriu. ori alte privilegii pe care le au politicienii.

    • def, din pacate, cu toate tehnologiile pe care le avem inca nu se poate implementa votul electronic. Unul dintre motivele principale ar fi faptul ca pentru un nivel sporit de securitate ar trebui sa te autentifici cumva, iar in momentul in care te autentifici, votul nu mai este secret. Iti las un clip foarte bun care explica toate problemele pe care trebuie sa le rezolvam pentru a putea vota electronic. https://www.youtube.com/watch?v=LkH2r-sNjQs

    • @Alec,
      Multumesc! Aveti dreptate, pierdusem din vedere aspectul pe care il semnalati. Ma gandism doar la faptul ca amprenta ar putea sa asigure ca nicio alta persoana sa nu poata vota in locul cuiva . Desigur, ramane si problema secretului votului: poti arata cuiva interesat cum votezi, sau cineva poate cere celor care depind de el sa-i arate cum voteaza, deci se poate tranzactiona votul.

  3. O sa revină și la mufa de 3,5 mm pentru căști? Sau doamne ferește, la butoanele fizice

    • De la XS, am spus stop si am revenit la… 6S 🙂 Vedem cat timp voi mai gasi reconditionate.