G4Media.ro

Serbia își prezintă potențialul turistic în România. ”În ultimii zece ani românii…

Sursa foto: Facebook / Air Serbia

Serbia își prezintă potențialul turistic în România. ”În ultimii zece ani românii au fost în top 10 vizitatori”

“Experimentează Serbia” e sloganul sub care țara vecină se prezintă românilor, aflaţi în topul vizitatorilor, în ultimul deceniu. Directoarea Organizației Naționale de Turism din Serbia, Vesna Zlatici, spune că românii s-au aflat în top 10 al vizitatorilor din țara vecină, anunță Agenția de presă Rador.

“Am venit la Timișoara să recuperăm ceea ce timp de doi ani a fost pus deoparte din cauza situației pandemice prin care am trecut și să arătăm potențialul pe care îl are turismul în țara noastră. Iată că ni se deschid alte condiții acum pentru promovarea acestui segment numit turism românilor. Este bine cunoscută Serbia. Avem date că în ultimii zece ani românii au fost în top 10 vizitatori. În această perioadă de pandemie, am avut timp să analizăm și să plănuim cum să ne prezentăm din nou, mai ales celor din vecinătatea noastră. Această analiză a generat și un brand nou. Ne promovăm prin sloganul experimentează Serbia. Din momentul în care cineva s-a hotărât să vină în vizită, nu-i trebuie decât câteva ore să ajungă la oricare din destinațiile noastre”, spune Vesna Zlatici.

Autoritățile române încearcă să asigure accesul spre principalele destinații turistice din Serbia. În plan sunt reluarea navigației pe Bega, deschiderea de noi puncte de frontieră și realizarea autostrăzii Timișoara – Belgrad.

Subprefectul de Timiș, Sorin Ionescu, pune nevoia acestor investiții și într-un context istoric.

“Relațiile româno-sârbe sunt vechi. Pentru că relațiile dintre umane dintre români, sârbii, nemți, bulgari, pe teritoriul Banatului sunt de secole și nu-i așa, noi, cei care trăim în ziua de astăzi nu suntem altceva decât expresia celor care au trăit înaintea noastră. Sigur că noi, cei care am trecut un pic de 40 ani, suntem un pic nostalgici când vorbim despre relațiile cu Serbia. Pe lângă relațiile diplomatice, ne gândim și la relațiile simple, de tipul ciocolata, cipiripi sau cutia de eurocrem. Asta intră mai degrabă în nostalgia unor unor altele epoci. Dar, pe de altă parte, cred că în momentul de față, dezvoltarea turismului transfrontalier reprezintă o direcție extrem de importantă”, spune Sorin Ionescu.

În ultimii ani, Serbia a promovat la Timișoara Festivalul EXIT din Novi Sad, Festivalul Vinului de la Vârșeț, Sărbătoarea Florilor de la Bela Crkva sau Festivalul Dovleacului de la Kikinda. Ca destinații de city break, sunt recomandate Belgrad și Novi Sad, oraș care anul acesta e Capitală Culturală Europeană.

Sursa foto: Facebook / Air Serbia

Publicitate electorală

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

11 comentarii

  1. „Vizitati Valea Timocului, Serbia este cea mai toleranta tara” 😂

  2. Ma pis pe Serbia. Gunoi de țară în care trăiesc gunoaie, mai hoți decât românii.

  3. cine drac sa viziteze o gubernie bolsevica?

  4. Da, top 10 vizitatori in drum spre Grecia. Pacat de timpul peirdut la granita si de granicerii care vor sa-ti demonteze masina ca sa caute droguri in cutia de viteze.

  5. Le am cam tras o in 99 cu nato dar ușor ușor aflam de ce am făcut o!Nu avem nimic cu ei ,sper că niciodată împreună cu Turcia Albania și Kosovo sa nu pupe uniunea europeană!Este doar un mit că sunt prietenii noștri istorici ,Valea Timocului are multe de povestit dar și Banatul sârbesc cât și alte zone…!

  6. Vârșeț, Biserica Albă și Chichinda.
    Localitățile cu comunități românești sau cu o tradiție de a avea un nume romanesc se scriu in limba română. Nu scriem nicăieri în limba română „Chernivtsi”, ci „Cernăuți”, nu „Kishiniev” ci „Chișinău”, nu „London” ci „Londra”, nu „Maskva” ci „Moscova”, nu „Belhorod-Dnistrovskyy” ci „Cetatea Albă”, nu „Rahiv” ci „Rahău” (oraș din Transcarpatia cu o importanta comunitate românească, nu „Harkov” ci „Harcău” etc.

    Aceasta nu e o expresie revizionistă, ci una lingvistică, de corectitudine a limbajului.

    Înțeleg că recomandarea „oficială” a normelor Academiei spune contrariul – dar sper că lumea înțelege absurditatea situației.