G4Media.ro

Serghei Lavrov: ”Președintele Putin nu a refuzat niciodată să se întâlnească cu…

foto: Kremlin.ru/Zelensky instagram

Serghei Lavrov: ”Președintele Putin nu a refuzat niciodată să se întâlnească cu preşedintele Zelenski” / ”Este necesară o întâlnire imediat ce avem claritate cu privire la soluţiile pentru toate problemele cheie”

O întâlnire între preşedintele rus Vladimir Putin şi preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski este posibilă după ce se obţine ”claritate cu privire la soluţiile pentru toate problemele cheie ale Rusiei”. De asemenea, o întâlnire între cei doi lideri ar fi ”contraproductivă” dacă ar implica un simplu schimb de opinii, de tipul ”ce crezi şi ce cred”, a declarat, luni, ministrul rus de Externe Serghei Lavrov, într-un interviu pentru presa sârbă, citat de News.ro, care citează agenţia de ştiri Interfax.

”Este necesară o întâlnire imediat ce avem claritate cu privire la soluţiile pentru toate problemele cheie”, a spus Lavrov într-un interviu acordat presei sârbe, citat de agenţia de ştiri rusă, Interfax.

Rusia a atras atenţia Occidentului asupra problemelor Ucrainei de mulţi ani, a spus oficialul rus.

”Occidentul nu ne-a ascultat, iar acum au auzit: acest lucru măcar înseamnă ceva”, a continuat Lavrov.

”Prioritatea acum este să se oprească complotarea cu ucrainenii, care vor doar să creeze iluzia negocierilor, iluzia unei soluţii. Le cunoaştem bine capacitatea de a imita procesul; nu vor putea scăpa de data aceasta – este nevoie de un rezultat după negocieri, care va fi consolidat de preşedinţi”, a subliniat ministrul rus de Externe.

O întâlnire între preşedintele rus Vladimir Putin şi preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski ar fi ”contraproductivă” în prezent dacă ar implica un simplu schimb de opinii, de tipul ”ce crezi şi ce cred”, deoarece s-a acumulat un număr foarte mare de chestiuni referitoare la conflictul din Ucraina, a mai precizat el.

Preşedintele ”Putin a spus că nu a refuzat niciodată să se întâlnească cu preşedintele Zelenski. Singurul lucru pe care îl consideră fundamental important este ca întâlnirile să fie bine pregătite”, susţine Lavrov.

”Atât demilitarizarea, cât şi denazificarea Ucrainei sunt componente obligatorii ale acordurilor pe care le dorim”, a mai afirmat Lavrov.

Surso foto: Kremlin.ru/Zelensky instagram

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

10 comentarii

  1. Grăbiți-vă tovarăși ! Soluții s-a putea să mai aveți dar oameni … 😂😂😂
    Go Jevelinski !

  2. o ucraina ramasa intreaga este posibil de vazut doar in masura in care zelenski accepta toate condiilele rusiei .

    • hai fa pasi! ca in curand o sa vorbim de rusia care nu mai e intreaga. daca il mananca in fund sa dea vreo arma chimica, rusii vor fugi in toate zarile de frica a ce va urma.

    • Involuntar postezi unde te situezi tu cu mintea.
      Ai rămas in urmă cu 8 ani cand Ucraina era întreagă.
      Învățați, învățați și iar învățați ,ar fi spus stalin dacă citea comentariul tău ..

    • cum a introdus putin o moneda in bancomat cum apare postacu decerebrat !!!

  3. Latrov mai avea să spună că de fapt Putin se roagă de Zelenski să negocieze, iar ăla nu şi nu !

  4. Solutia este clara deci: Rusia trebuie sa fie invinsa pe capul de lupta de catre ucrainieni cu ajutor occidental, alta cale nu exista.

  5. Bla bla bla. De parca mai crede cineva, in lumea asta, in cuvantul rusiei, indiferent ce tratate si acorduri internationale ar semna.
    A fost nevoie de o tragedie, pentru ca Occidentul sa se trezeasca si sa vada exact cine e rusia.

  6. Putin e laș.

  7. In contextul actual, in care rusii se retrag (pardon, consolideaza pozitiile din est), iar ucrainenii ii haituiesc la plecare (pe principiul: vreu si eu sa distrug un tanc, ca tu ai distrus deja unul), in ideea in care nu se stie real in ce stare mai e armata rusiei din Ucraina (stim ce zic ucrainenii, aidca macel, ce zic americanii: macelarie, iar rusii zic ca au pierderi mici, dar e clar ca se retrag) cred ca rusii astepta de fapt sa vada daca mai pot tine macar ceva din donbas sau crimeea sau trebuie sa se retraga si de acolo, cu scuzele de rigoare. Chiar si asa, nu stiu in ce masura scapa fara sa plateasca daune de razboi, reconstructie si alte conexe pentru oprierea „operatiunilor economice speciale” ale vestului. Si cred ca sunt deja constienti ca vor fi costuri reale cel putin duble pentru a mai se uita cineva in directia rusiei. Chiar si china e rezervata in relatiile cu „partenerul” ei. Daca mai punem in balanta disputele cu japonia si nevoia chinei de teritorii…