Sfatul medicului cu privire la viroze: mergeți la medic, nu luați medicamente după ureche și izolați-vă pentru a nu-I îmbolnăvi și pe ceilalți / ”Alimentația de sezon are un rol esențial: fructe și legume proaspete, bogate în vitamine, aminoacizi și alți nutrienți vitali”
Dr. Florin Roșu, managerul Spitalului de Boli Infecțioase „Sf. Parascheva” din Iași, subliniază că unul dintre principalele motive pentru care pacienții ajung la spital în stadii avansate ale bolii este întârzierea consultului medical, relatează Ziarul de Iași.
Medicul subliniază că simptomatologia persistă, manifestându-se prin angină (durere în gât), rinoree (secreții nazale), febră, mialgii (dureri musculare) și artralgii (dureri articulare). În acest context, recomandarea principală este ca pacienții să nu întârzie vizita la medic și să evite utilizarea tratamentelor sugerate de rude, prieteni sau bazate pe remedii populare. Dr. Roșu accentuează importanța consultării unui medic specialist pentru un diagnostic corect, realizarea analizelor de laborator și, dacă este cazul, efectuarea investigațiilor radiologice.
Dr. Roșu evidențiază că, pe lângă întârzierea prezentării la medic, principala cauză a îmbolnăvirii este contactul direct între persoane.
„În primul rând, alimentația de sezon are un rol esențial. Este recomandat să se consume fructe și legume proaspete, bogate în vitamine, aminoacizi și alți nutrienți vitali pentru menținerea unei sănătăți optime”, a declarat medicul.
Deși unii încearcă să meargă în continuare la muncă, medicul atrage atenția asupra riscului de a prelungi boala. Acesta avertizează că nerespectarea recomandărilor medicale și a regimului dietetic corespunzător poate duce la apariția unei forme severe și prelungite a bolii.
„Recomandarea clară este că, în momentul în care apar simptomele unei viroze respiratorii, să se autoizoleze. Nu există nicio metodă de a trata mai rapid boala sau de a opri transmiterea virală mai eficient decât prin autoizolare. Dacă izolare nu este posibilă și este absolut necesar să ne deplasăm, este esențial să adoptăm un comportament responsabil și să purtăm mască de protecție. Perioada de convalescență, adică perioada de recuperare, este importantă și nu trebuie subestimată. Aceasta necesită odihnă adecvată, precum și o alimentație corespunzătoare, bogată în fructe și legume proaspete”, a explicat dr. Roșu.
Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:
Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului G4Media
CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867
Deschis la Raiffeisen BankCitește și...
© 2025 G4Media.ro - Toate drepturile rezervate
Acest site foloseşte cookie-uri.
Website găzduit de Presslabs.
2 comentarii