Sfaturi pentru ingrijirea unui pui de pisica
Vrei sa aduci un pui de pisica acasa si nu stii de unde sa incepi cu pregatirile? Aflandu-se in perioada de juniorat, puiul de pisica este o fiinta fragila ce are nevoie de mult mai mult decat afectiune si iubire. Desi poate parea o perioada lunga, pisoiul va creste intr-un ritm alert, iar rolul tau este acela de a ii oferi tot ceea ce are nevoie pentru o dezvoltarea sanatoasa pe tot parcursul expeditiei sale de la pisoi la pisica adulta.
Fie ca esti la primul tau pui de pisica sau vrei sa iti readuci aminte informatii si sfaturi utile pe care sa le pui in aplicare, acest articol te va ajuta sa obtii toate detaliile de care ai nevoie pentru a ii crea noului pisoi un ambient optim pentru cel mai bun start in viata, dar si pentru a ii asigura o ingrijire ca la carte pe tot parcursul vietii sale alaturi de tine.
Dezvoltarea puilor de pisica
De-a lungul primului an de viata, pisoiul parcurge o serie de etape de crestere in care se confrunta atat cu schimbari fizice, dar mai ales cu schimbari cognitive. Urmarind evolutia pisicii tale si fiind la curent cu informatii despre fiecare stagiu de crestere, vei putea sa-l ajuti in dezvoltarea sa.
Este important ca pisoiul tau as aiba un start optim in perioada de juniorat, aceasta perioda fiind responsabila pentru punerea bazelor solide pentru sanatatea sa. Cu fiecare etapa pe care o parcurge, cerintele sale nutritionale se schimba, iar rolul tau este acela de a ii oferi fiecare nutrient de care are nevoie pentru o buna dezvoltare.
Cum primesti noul pui de pisica acasa?
Desi poate parea floare la ureche, primirea puiului de pisica necesita pregatiri in avans pentru ca primele sale experiente cu tine sa nu para haotice. Asigura-te ca iti creezi o lista cu articolele necesare de care ai nevoie inca din prima zi impreuna, cum ar fi: hrana adecvata rasei si varstei pisoiului, litiera, nisip, jucarii, boluri pentru apa si mancare samd. De asemenea, asigura-i un culcus confortabil unde sa se simta in siguranta.
Pisicilor le place sa exploreze, iar nu de putine ori, acestea pot sa ajunga in situatii ce le pot pune viata in pericol. Este important sa iei cateva masuri de siguranta pentru a iti proteja noul memmbru al familiei, cu mar fi:
- Eliminarea plantelor toxice din casa
- Delimitarea teritoriala a locuintei : asigura-te ca pisica ta nu poate evada din perímetro locuintei tale
- Lasa capacul toaletelor in jos
- Ascunde substantele periculoase
- Verifica spatiile in care pisoiul tau se poate bloca si ia masuri
- Evita alimentele toxice pentru pisici
- Inlatura obiectele foarte mici din calea pisoiului: se poate ineca cu ele
Hrana adecvata pentru pisoiul tau
In perioada de juniorat, sistemul digestiv al unui pisoi este foarte sensibil, iar o schimbare brusca a hranei sa poate conduce la tulburari digestive. Imediat dupa sosirea sa in noul camin, continua sa ii dai aceeasi hrana pe care o manca si inainte si, pe masura ce se acomodeaza cu noul sau loc, fa trecerea treptat la hrana pe care ti-a recomandat-o medicul veterinar.
Este important sa faci alegerea potrivita in materie de hrana pentru pisoiul tau, fiind un factor esential in dezvoltarea armonioasa si sanatoasa a sa. Acesta are nevoie de un echilibru optim al proteinelor, vitaminelor si mineralelor din hrana sa pentru a putea depasi cu succes perioada de juniorat. Stabileste impreuna cu medicul veterinar care este cea mai buna hrana pe care ti-o poate recomanda pentru o crestere sanatoasa a pisoiului tau.
Aduna cat mai multe informatii despre perioada de crestere a unui pui de pisica si consulta-te cu medicul veterinar pentru a lua cele mai bune decizii pentru pisoiul tau. Ingrijirea medicala uzuala, vaccinarea de rutina, deparazitarile, ingrijirea dentara, dar si o hrana adecvata sunt vitale pentru sanatatea pisoiului tau.
Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului G4Media
CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867
Deschis la Raiffeisen Bank