Sfaturile unui dietetician pentru a nu avea probleme digestive de sărbători: Gustați din toate, dar atenție la cantitate! / Nu este recomandat să săriți peste cină / Gătiți la cuptor / Consumați în special apă, nu alcool!
Dieteticianul Zsidó Szabolcs de la Spitalul Județean din Sfântu Gheorghe a enumerat principalele reguli alimentare de care să țineți cont în aceste zile, pentru a nu avea probleme digestive de sărbători:
– Gustați din toate, dar atenție la cantitate! Sărbătorile nu ar trebui să fie despre privare, dar organismul vă va fi recunoscător dacă veți acorda atenție cantității.
– Respectați toate cele trei mese principale, chiar dacă ați mâncat mai mult decât de obicei în timpul zilei. Nu este recomandat să sărim peste cină.
– Când faceți prăjituri, încercați să folosiți amestecuri de făină integrală și să reduceți cantitatea de zahăr adăugat.
– Evitați prăjirea în ulei și grăsimi! În schimb, este recomandat să gătiți la cuptor, în pungă de copt sau friteuză cu aer cald.
– Pentru a vă asigura aportul necesar de lichide, consumați în special apă, nu alcool!
– Consumați cât mai multe legume (chiar și murături) și fructe.
– Carnea nu ar trebui să ocupe cea mai mare parte a farfuriei! Asigurați-vă că aveți o porție mare de legume, fie ele gătite la aburi, crude sau fierte.
Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:
Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului G4Media
CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867
Deschis la Raiffeisen Bank