G4Media.ro

Shell a început procesul de retragere din cel mai mare proiect al…

sursa foto: captura video Youtube

Shell a început procesul de retragere din cel mai mare proiect al său din Rusia, Sakhalin-2

Corporația de petrol și gaze Shell a început procesul de retragere din cel mai mare proiect al său din Rusia, Sakhalin-2, relatează Nexta, citând Financial Times.

Compania britanico-olandeză este posibil să își vândă participația din acest proiect către chinezi.

Grupul cu sediul în Marea Britanie se află în „stadiul incipient al negocierilor” cu Cnooc, CNPC și Sinopec cu privire la vânzarea participației sale de 27,5% în proiectul de gaz natural lichefiat Sakhalin-2, relatează Financial Times citând două persoane familiarizate cu acest proiect.

sursa foto: captura Youtube

 

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

14 comentarii

  1. Nu mai smantaniti voi petrolul Rusiei, si se vor cheltui mai multi bani pe salariile muncitorilor „ineficienti” rusi. Foarte trist. Cine va mai recolta sparanghelul acum? 🙁

  2. von Scheiße iar a luat o gură de asfalt! :)))))

  3. Când vad 🐀🐀 pro rusi cum se zvarcolesc înseamnă că treaba este buna!

  4. in Romania

    nu pare sa existe un astfel de Suflet Uman.

  5. Practic rusii o sa rămână în fundul gol. Știm cu toții (mai ales noi care lucram în oil and gas) ca patentul și tehnologia sunt deținute în occident și fără ele aceste utilaje devin inoperabile.

    Practic rusii nu vor mai avea tehnologia sa extraga din toate platformele străine iar la nivel de know how ei și chinezii sunt zeci de ani în urma. Practic urmează falimentul Rusiei, care va bucura pe orice om normal.

    • Sărăcie ordinara, eu lucrez în R&D dacă Știi ce e aia, deși ma îndoiesc ca va învață termeni din ăștia când va pun la postaceala. IP cost, care generează patentul, se tine doar în occident iar utilajele nu funcționează fără softul adecvat, care e deținut în totalitate de compania producătoare iar fără licență lui utilajul, fie platforma, sondele de extracție onshore etc nu funcționează.

      Asa ca marj la coteț saracule și nu te mai baga în seama cu băieții mari din industria oil and gas.

    • Bay hahaha, asa e, rusii, romanii si restul esticilor nu aveau benzina pana nu au aparut shell si restul! Se vede ca esti nascut dupa 90 din parinti fosti comunisti. Puți a prost!

  6. 😂😂😂😂 Se vede ca ești pe lângă subiect😂😂😂

    Voi Postacii AURusi sunteți cei mai idi.oti 😂😂😂😂

    Voi le știți pe toate 😂😂😂😂😂 auzi tu da reverse hahahaha ca sofulturipe alea nu sunt cryptate hahhahahahaha loserilor

    • Da lake flausat chiar sunt programator AUR olac amarat😂👍

      Softurile nu se cryptraza nu?? Ca să poată toți fraierica sa fure codul sursa nu? 😂😂😂😂

      Ești penibil mai postac rusesc

  7. Lucrai pe plaforma din poza, e Lunskoye. Shell foreaza si produce gaz dintr-un zacamint enorm, care ar putea sa fie mai gras ca cele din Qatar.
    Nu ai nevoie de soft. E un foraj tehnic simplu, fara surprize. Chinezii vor prelua operatiunile si lichefia gazul in Sahalin. Momentan companiile de servicii, gen Schlum sau Baker nu s-au retras din Rusia.
    Shell a promis actionarilor ca se retrage din hidrocarburi, incet.
    Asta înainte de razboi.

    • Schlumberger a oprit tot ce înseamnă proiecte pentru Rusia, RE și instalații ulterioare de extracție. Momentan mai sunt cele la care se cauta sa se vândă, cum face shell cu chinezii. Utilajele vor fi vândute, la fel și fabricile, cel mai probabil către chinezi, dacă nu vor fi naționalizate

  8. Vorbeam de foraj si ectractie. SCHLUM e cu directional, mwd.Lunskoye, Piltun nu au treaba cu instalatii. Sint platforme speciale pentru gheata.cred ca te depaseste subiectu.