G4Media.ro

Dosarul în care Robert Negoiță era anchetat de DNA a fost clasat

Sursa Foto: Inquam Photos/ Autor: George Călin

Dosarul în care Robert Negoiță era anchetat de DNA a fost clasat

Dosarul  penal deschis de DNA pe numele edilului Sectorului 3, Robert Negoiță, a fost clasat, se precizează într-un comunicat al instituției. Negoiță  era acuzat de evaziune fiscală, respectiv de crearea unui prejudiciu la bugetul de stat de 77,1 milioane de lei.

Mai precis, dosarul viza procedura de vânzare a unor ansambluri rezidențiale din Voluntari și Popești Leordeni.

Motivul clasării: „fapta nu există”.

Deși ancheta a fost închisă încă din februarie, acum a apărut anunțul oficial pe site-ul instituției.

 

Comunicatul oficial, 05.08.2020

La data de 03 februarie 2020, procurorii anticorupție au dispus față de persoana menționată în comunicat soluția clasării, conform art. 16 alin 1, lit. a, (“fapta nu există”) din Codul de Procedură Penală.
Concret, la baza dispunerii acestei soluții s-au avut în vedere următoarele considerente:
În cazul în care o persoană fizică nu se înregistrează ca plătitor de TVA, așa cum s-a întâmplat și în cazul de față, existența infracțiunii de evaziune fiscală se reține doar atunci când există un element fraudulos din care să rezulte intenția suspectului de a ascunde bunul sau sursa impozabilă.
Astfel, în prezenta cauză, după administrarea probatoriului, a rezultat că bunul (cele 1.250 de imobile edificate) nu a fost ascuns, atât timp cât acesta exista înregistrat în evidențele oficiilor de cadastru și publicitate imobiliară și respectiv în evidențele administrațiilor fiscale.
De asemenea, nici sursa impozabilă nu a fost ascunsă, având în vedere că pentru tranzacțiile imobiliare în discuție a existat un impozit datorat bugetului de stat, calculat și vărsat cu ocazia încheierii contractelor de vânzare cumpărare aferente acestor imobile.
În concluzie, caracterul public al actelor încheiate de persoana respectivă în legătură cu autorizarea/recepția/înregistrarea, în cărțile funciare și la administrațiile financiare, a acestor construcții și ulterior încheierea contractelor de vânzare-cumpărare, exclud existența vreunui element fraudulos.

Sursa Foto: Inquam Photos/ Autor: George Călin

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

22 comentarii

  1. Cata frunza cata iarba, sub penalul Iohannis totul se claseaza.

    • Nu o mai suge în chek tipic românește că ăsta este rezultatul modificării legilor de către fmmpsdaldeudmr. Să vă intre bine în cap proștilor. Ăia care si-au luat bătaie în 10 august știau ceva dar problema e că au fost prea puțini. Restul sunteți niște c..ur în gât.

    • Lasa vrajeala Samir, Negoita si-a negociat libertatea in schimbul ruperii de PSD si in schimbul atacurilor la Gabriela Firea. Daca iti aduci aminte, acelasi lucru a fost valabil si in cazul lui Tariceanu, rupi alianta cu PSD-ul si iesi de la guvernare ca sa te scapam de dosarul de la DNA. Lasa vrajeala cu schimbare legilor justitiei, nu o mai arde tu in chec cu placa asta ca este uzata.

    • Sa fii atent ca maine te claseaza si pe tine 🐴

  2. Adica, procurorii au „muncit” Ani de zile(CATI Ani, vad ca DNA nu mai scrie, le-o fi jena!), ca in final sa claseze Dosarul, oare Pensiile lor SPECIALE pentru ANII astia de MUNCA se CLASEAZA?!
    Pai, DACA acesti PROCURORI nu produc nimic, pentru ce iau astia salariile uriase si apoi Pensiile SPECIALE Uriase?!

    „Bilanțul Parchetului General în prima jumătate a anului 2020: 4 rechizitorii, peste 300 de clasări / Cele mai multe clasări, la Secția specială.
    4 Rechizitorii și peste 300 de clasări – acesta este bilanțul secțiilor operative din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție în prima jumătate a acestui an.
    Potrivit unui răspuns transmis HotNews.ro de biroul de presă al Parchetului General, în data de 10 iulie, la secțiile operative situația arăta astfel:
    – 85 dosare prin clasare și 3 prin rechizitoriu de către Secția de urmărire penală și criminalistică;
    – 10 dosare prin clasare de către Secția parchetelor militare;
    – 212 dosare prin clasare și 1 dosar prin rechizitoriu de către Secția pentru investigarea infracțiunilor din justiție.
    https://www.hotnews.ro/stiri-esential-24193289-bilantul-parchetului-general-prima-jumatate-anului-2020-4-rechizitorii-peste-300-clasari-cele-mai-multe-clasari-sectia-speciala.htm

    Parchetul general cuprinde: DNA, DIICOT si SIIJ!
    Rechizitoriu= Dosar trimis in Instanta, prntru a urma Judecarea!
    Clasare= Final de dosar, NU mai urmeaza NIMIC!

    • @ li x 2

      dosarele de la siij sunt clasate pt ca erau niste simple pocnitori.cu care erau santajati judecatori, procurori ca sa joace pe melodia LA.CHILIA IN PORT hit-ul preferat de lck si ghita

    • @X-Files,
      Te rog s-o lasi in pace pe @lili, ca aduce argumente solide in comentarii, nu doar copiaza niste link-uri gata servite de niste baieti care scotocesc Internetul cat e ziua de lunga…!

  3. Nu o mai suge în chek tipic românește că ăsta este rezultatul modificării legilor de către fmmpsdaldeudmr. Să vă intre bine în cap proștilor. Ăia care si-au luat bătaie în 10 august știau ceva dar problema e că au fost prea puțini. Restul sunteți niște c..ur în gât.

  4. Ceva se va intampla cat de curand, ceasul merge, cineva miroase schimbarea si da NUP sau asemanator, cat mai are timp….sau asa zice…
    Sistemul nu merge schimbat cu zaharelul, pentru 1000 de hoti sa plateasca 20 mil oameni nu e corect!

  5. astuia nu i-a sters teodorovici cu amnistia fiscala cateva zeci de milioane de euro datorie?

    hotia de plagiat i-a fost prescrisa !

    o fi si asta ca turcescu, un fariseu!

  6. Te pişi pe ea de ţară. 77 milioane de lei.

  7. A trecut si clasarea. Urmeaza beatificarea prea-inchipuitului de la sectorul 3? Cum a fost posibil ca un procuror (platit sa cunoasca BINE legislatia) sa deschida un dosar cand nu exista fapta? Pare ceva putred aici.

  8. acum vedem motivul pentru care a iesit din pesede:

    cu sanse enorme pt sectorul 3, dar ramanand in pesede, devenea automat ‘locomotiva’ pt firea la capitala.
    asa ca ‘baietii care conduc’ au fost de treaba si i-au prezentat cele 2 variante:
    1. pleci din pesede -> atac la firea -> dosar clasat -> primarie
    2. ramai in pesede -> penal, catuse, etc.

  9. Nu se putea o alta solutie in afara de clasare.
    ICCJ a decis mai demult in cazuri similare ca nu este vorba de savarsirea vreunei infractiuni de evaziune fiscala, ci de chestiuni fiscale. Adica ANAF ar fi trebuit sa-i calculeze datoriile fiscale si sa emita decizie de impunere. Daca nu platea trebuia sa urmeze calea executarii silite.
    In toata aceasta poveste cei care nu si-au facut treaba sunt cei de la ANAF.

  10. Bologa este seful Directiei Nationale de Clasari pentru Coruptie.

  11. Totul se claseaza, nimic nu se pierde, cum scria cineva mai devreme. Eh, cam asta e tara in care traim. Se pare ca nu voi iesi la vot pana la urma. Poate ma duc sa dau un vot pe Nicusor, dar atat, la guvern, presdentie, nimic. Nu se merita. Aceeasi mizerie.

    • Texte a la PSD („nu ai cu cine vota:),
      Mergeti la vot nu va luati dupa texte a unora platiti sa posteze fara sa isi asume nimic.
      Rezultatele conteaza.

  12. Justificarea clasarii e putin inselatoare. Intr-adevar nu era de competenta DNA acest caz, insa clasarea vine ca urmare a stergerii datoriei acestuia catre ANAF. Omul nu si-a achitat niciodata acele zeci de milioane de lei datorate pe persoana fizica statului, acele datorii au fost sterse. Din acest motiv le-a si facut pe persoana fizica si nu printr-o firma, cum era normal (si as zice chiar legal – cum pana mea sa faci blocuri de sute de apartamente pe persoana fizica). Deci perfect legal cand tot ei isi fac legile, cum a fost si sclavia legala.

  13. Tara in care justitie nu exista, decat pe statul de pata , banii fiind dela fraierii de romani cinstiti.

  14. Tara in care justitie nu exista, decat pe statul de plata , banii fiind dela fraierii de romani cinstiti.

  15. Chiar toți? – hoții. Chiar toate? – dosarele.
    E o încrengătură numai, sau așa arată o țară condusă treizeci de ani de către o Mafie transpartinică? Lămuriți-mă fraților! Am dreptate, sau aiurez. Apropos, pentru ce să mai mergem la urne? La ce bun? Silă de derbedeii politicii românești!