G4Media.ro

Siegfried Mureșan: Negocierile programate azi între Parlament și Consiliu în dosarul Kovesi…

Siegfried Mureșan: Negocierile programate azi între Parlament și Consiliu în dosarul Kovesi – procuror european sunt anulate. Estimez că după europarlamentare disponibilitatea Franței de a renunța la post va fi mult mai mare

Negocierile programate azi între Parlamentul European și Consiliul UE nu vor mai avea loc deoarece Parlamentul nu renunță la poziția sa de susținere a Laurei Codruța Kovesi, a declarat miercuri pentru G4Media.ro Siegfried Mureșan, purtătorul de cuvânt al PPE.

”Poziția Parlamentului e o poziție tare, fundamentată pe două voturi transparente și pe decizia Comitetului de Selecție. Nu sunt motive să negociem cu Consiliul UE, care a luat o decizie netransparentă de susținere a unui alt candidat. Parlamentul European va discuta când Consiliul va fi dispus să renunțe”, a mai spus Mureșan pentru G4Media.ro.

”Suntem în ultima săptămână de activitate la Bruxelles, săptămâna viitoare are loc ultima plenară la Strasbourg, apoi eurodeputații intră în campania electorală și nu se mai poate negocia nimic”.

”Cel mai probabil negocierea va avea loc după întrunirea noului Parlament. Dar prioritățile politice ale guvernului Franței după europarlamentare vor fi altele, vor negocia președinții instituțiilor UE, miza nu va fi aceea de procuror european de vreme ce s-a văzut clar în ultimele săptămâni că tema nu a fost o miză politică, nu a stârnit interesul public în Franța, nici pe departe ca în România. Estimez că disponibilitatea Franței de a negocia și a renunța la poziția de procuror-șef al Parchetului European în favoarea altor poziții la nivel european va fi mult mai mare, estimez chiar totală”, a mai spus Siegfried Mureșan.

Negociatorii Parlamentului European şi cei ai Consiliului UE aveau programată pentru azi a treia rundă de tratative pentru desemnarea primului procuror-şef european, funcție pentru care au rămas în cursă Laura Codruţa Kovesi și francezul Jean-Francois Bohnert.

În conformitate cu reglementările în vigoare, Parlamentul şi Consiliul numesc de comun acord procurorul-şef european pentru un mandat de 7 ani care nu poate fi reînnoit, potrivit Agerpres.

Săptămâna trecută, preşedintele legislativului european, Antonio Tajani, a solicitat autorităţilor române să oprească obstacolele puse în faţa candidaturii Laurei Codruţa Kovesi pentru şefia Parchetului European. Laura Codruţa Kovesi a fost plasată sub control judiciar în România, i s-a interzis să părăsească ţara fără autorizaţie şi să facă declaraţii presei, a precizat preşedintele Tajani miercuri în deschiderea sesiunii plenare de la Bruxelles. În numele Parlamentului European, el şi-a exprimat îngrijorarea şi a declarat că Laura Codruţa Kovesi continuă să aibă sprijinul Parlamentului UE.

Foto: InquamPhotos / Octav Ganea

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

9 comentarii

  1. HOTARARE JUSTA!!! DACA PARCHETUL EUROPEAN INTRA IN VIGOARE DIN 2020, DE CE SE DADEAU DE CEASUL MORTII ACTUALII PENTRU NUMIREA PROCURORULUI SEF EUROPEAN??? CE INTERESE S-AU JUCAT SI NU S-A REUSIT??? ????‍♀️?‍♀️?‍♀️?‍♀️?‍♀️☣️☣️☣️☣️☣️☣️

    • Go walk the bear..

    • And never come back!

    • Intelighenția voastră, pregătirea pentru bună funcționare la capacitate maximă a unui astfel de instituții nu e deloc simplă și e de durată, nu e vorba de rașchetarea ungerea cu „palux” a parchetului lamelar din vreo garsonieră confort 3. Deci nu poate fi vorba de „grabă nejustificată” și interese politicianiste. Și, atenție! Antena nu emite la Bruxelles decât în baia grupurilor „reformiste” psd&alde românești (?).

  2. Problema arzatoare la ordinea zilei este BREXIT-ul, nu procurorul sef european.

  3. LKK s-a transformat într-un veritabil avertizor de integritate…Avertizorii de integritate, se confrunta adesea cu represalii de la cei care sunt acuzați de presupusa ilegalitate. De aceea, în multe țări există legi pentru protecția avertizorilor de integritate, dar această formă de protecție nu îi poate apăra de toate problemele cu care se vor întâmpina. Avertizorii de integritate se pot confrunta cu acțiuni în justiție, plângere penală, stigmă socială, pierderea locului de muncă sau a poziției deținute. Alte două clasificări ale modului de avertizare sunt legate de tipul de organizații la care cineva denunță nereguli: sectorul privat sau sectorul public. În fiecare categorie, obstacolele cu care avertizorii de integritate se întâmpină pot fi diferite. Avertizarea de nereguli în sectorul public poate să conducă la acuzații penale și posibilă închisoare. Pe de altă parte, avertizarea de nereguli în sectorul privat poate duce la pierderea jobului și acuzații legale și civice.

  4. Eu nu mai estimez nimic.