DOCUMENT Siegfried Mureșan: Nu doar instituțiile Uniunii Europene, ci și țările membre, bilateral, vor continua să ajute autoritățile de la Chișinău să gestioneze pandemia COVID-19 / Ridicarea imunității a doi deputați din Republica Moldova este „o veste bună”
UPDATE: În declarație comună adoptată în urma ședinței Comitetului Parlamentar de Asociere UE – Moldova se susține continuarea asistenței financiare și medicale pentru Republica Moldova și se insistă pentru continuarea și accelerarea reformelor.
De asemenea, garantarea unei mass-media libere și diverse, protejarea presei independente și libertatea de exprimare sunt considerate elemente de bază pentru un sistem politic democratic.
Comitetul Parlamentar de Asociere UE – Moldova se declară îngrijorat de finanțarea externă a unor posturi de televiziune din Republica Moldova.
Citește aici declarația comună a Comitetului Parlamentar de Asociere UE – Moldova
Știrea inițială: Președintele Comitetului Parlamentar de Asociere UE – Republica Moldova, europarlamentarul Siegfried Mureșan (PNL, grupul PPE), susține că, nu doar instituțiile Uniunii Europene, ci și statele membre, bilateral, vor continua să ajute autoritățile de la Chișinău să gestioneze pandemia COVID-19. În ceea ce privește parcusul european al Republicii Moldova, Mureșan afirmă că a insitat pe accelerarea reformelor, în special în administrație publică, educație, sănătate și justiție,și că este nevoie de rezultate în ancheta privind frauda bancară.
„Este în interesul tuturor oamenilor cinstiți din Republica Moldova ca investigațiile să ajungă la final, iar cei vinovați să plătească”, a declarat Siegfried Mureșan, după cea de-a 9-a reuniune a Comitetului parlamentar de asociere UE-Moldova, care a avut loc luni după-amiază.
La reuniune, la care au participat reprezentanți ai Parlamentului European, Comisiei Europene și ai Parlamentului Republicii Moldova, discuția a atins și subiectul ajutorului oferit de Uniunea Europeană Republicii Moldova, în contextul crizei provocate de pandemia de COVID-19, în special în ceea ce privește livrarea de vaccinuri și echipamente de protecție.
„Nu doar instituțiile Uniunii Europene, ci și țările membre, bilateral, vor continua să ajute autoritățile de la Chișinău să gestioneze pandemia. Am văzut cum România a trimis la Chișinău ajutoarele sub formă de echipamente medicale și de protecție, dar și asistență medicală. De asemenea, țara noastră a fost cea care a donat primele doze de vaccin împotriva COVID-19 pentru Republica Moldova. Datorită acestor gesturi de solidaritate, România a fost lăudată de reprezentanții Comisiei Europene și ai serviciilor de acțiune externă”, a spus Mureșan.
Recomandările europarlamentarilor în ceea ce privește reformele din administrație publică, educație, sănătate și justiție, pe care Republica Moldova trebuie să le pună în practică, potrivit angajamentelor luate, au fost de accelerare a acestora.
Siegfried Mureșan a apreciat, după reuniune, că faptul că Parlamentul de la Chișinău a votat pozitiv, luni seara, pentru ridicarea imunității deputațiilor Partidului Șor, Petru Jardan și Denis Ulianov, ambii vizați în două dosare grele de corupție – „furtul miliardului” și concesionarea Aeroportului Internațional Chișinău, este „o veste bună”.
„Acest vot arată că Republica Moldova merge într-o direcție bună. Cu toate acestea, este nevoie de o și mai mare implicare din partea tuturor instituțiilor statului pentru ca ancheta privind furtul miliardului să ajungă la final, iar cei vinovați să plătească. Au trecut deja mai bine de șase ani de la furtul miliardului și încă nimeni nu a fost tras la răspundere. Oamenii au dreptul să știe adevărul”, a scris Siegfried Mureșan pe Facebook.
Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:
Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului G4Media
CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867
Deschis la Raiffeisen BankCitește și...
© 2025 G4Media.ro - Toate drepturile rezervate
Acest site foloseşte cookie-uri.
Website găzduit de Presslabs.
2 comentarii