G4Media.ro

Signal înregistrează creşteri spectaculoase ale instalărilor zilnice, pe măsură ce oamenii caută…

sursa foto: Pexels

Signal înregistrează creşteri spectaculoase ale instalărilor zilnice, pe măsură ce oamenii caută alternative la WhatsApp

Numărul noilor utilizatori care instalează aplicaţia gratuită de mesagerie instantanee Signal în fiecare zi este pe cale să depăşească pragul de 1 milion, apropiindu-se foarte mult de nivelurile înregistrate de mult mai marele său rival WhatsApp, în urma publicării unui update al acestui serviciu de mesagerie online deţinut de Facebook în ceea ce priveşte politica sa de confidenţialitate, informează Reuters, preluată de Agerpres.

Aproximativ 810.000 de utilizatori din lumea întreagă au instalat Signal în cursul zilei de duminică, de aproape 18 ori mai mult decât numărul de descărcări ale acestei aplicaţii din data de 6 ianuarie, ziua în care WhatsApp şi-a actualizat termenii politicii sale de confidenţialitate, potrivit datelor comunicate de compania de cercetări de piaţă Apptopia.

Noii termeni de confidenţialitate de la WhatsApp atribuie acestei aplicaţii dreptul de a împărtăşi datele personale ale utilizatorilor, inclusiv locurile în care se află şi numerele lor de telefon, cu compania sa mamă, Facebook Inc., şi cu divizii ale acesteia, precum Instagram şi Messenger. Utilizatorii care nu vor accepta noii termeni nu vor mai avea acces la conturile lor începând din data de 8 februarie, conform AFP.

Susţinătorii dreptului la confidenţialitate au criticat acel update şi au citat istoricul companiei Facebook în ceea ce priveşte gestionarea datelor private ale utilizatorilor, iar mulţi dintre ei le-au sugerat acestora să migreze către alte platforme online, precum Telegram şi Signal.

Printre susţinătorii aplicaţiei Signal se află şi antreprenorul sud-african Elon Musk, care le-a recomandat admiratorilor lui să renunţe la WhatsApp şi să înceapă să folosească Signal.

Pentru a face faţă numărului mare de utilizatori noi, administratorii de la Signal au adăugat duminică mai multe servere pentru a susţine traficul online. Până de curând această aplicaţie non-profit era folosită în mare parte de jurnalişti şi activişti pentru drepturile omului, care căutau un mod de comunicare mai sigur şi cu o criptare superioară.

Aplicaţia WhatsApp, ale cărei instalări zilnice au scăzut cu 7% duminică în comparaţie cu ziua de miercuri, a fost descărcată de aproape 1,2 milioane de utilizatori pe 10 ianuarie, potrivit Apptopia.

sursa foto: Pexels

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

20 comentarii

  1. Wickr!
    Și Dark Net!

    • Signal nu are nici o legătură cu Darknet. E doar alternativă curată open source la WhatsApp.

  2. Foarte bine. Dar târziu înțelege lumea ce dăunătoare sunt economiei și cetățenilor aceste monopoluri. WhatsApp, Google, Fieisbuciuc, Microsoft și Apple.

    Ce-i drept, acestea se și bazează pe prostia, lenea, comoditatea și incapacitatea oamenilor de a mai gândi ei înșiși, de a analiza și învăța!

    • Daaaa! Ce simplu e sa vorbesti asa, sa te afli in treaba! imi o alternativa pt PC la Microsoft si Apple? Ma refer la omul de rand, care se joaca sau se uita la poze, asculta muzica si face un XL pe laptop, nu la cei care pot folosi Linux! Da mi o alternativa pt mobil la Android si Apple
      ( ios)….Huawei…inapoi la Nokia 5210?? No thanks!

    • @Ciprian,
      Q.E.D.
      Comentariul tău demonstrează cu prisosință ce-am scris eu. Mersi.

    • Tinere nu baga Apple, Microsoft, Google in nebunia asta. aici e vorba doar de WhatsApp si Facebook. Google nu are retea de socializare (Google + care a fost desfiintata de ei pentru ca nu au avut un suuces precum Facebook) iar Apple si Microsoft fac doar sisteme de operare !

  3. Sunt pe Signal de peste 5 ani de zile si pot sa-l recomand. Aplicatia Signal ia locul aplicatiei standard de mesagerie, iar cand se trimite un mesaj poti sa-l alegi daca il trimiti ca mesaj Signal (doar daca e netul dat drumul si are si interlocutorul Signal instalat) sau ca SMS (se transmite ca orice alt SMS catre oricine din agenda. Simplu, usor, eficient si 100% criptat end-to-end, open source, dezvoltat de un non-profit, recomandat de Elon Musk si Edward Snowden.

    Recomand!

    • …nu o sa mai fie „non profit”!
      Intreaba-l pe Musk.

    • 15 ani a luat subventii de la guvernul SUA ca sa egaleze rezultatul lui Korolev din 1958

      primeste bani de la guvernul SUA fiindca e baiat destept, dar nu in sensul in care crezi tu

    • cam din aceeasi perioada il am si eu. dar parca imi vine sa il dezinstalez de cand musk si-a bagat coada.

  4. Nu văd problema pentru cei care au deja instagram și fb, dacă whatsapp folosește datele. Oricum ți-s cunoscute dincolo, dacă faci click pe un produs, mâine vezi reclame la acel produs, am pățit și să vorbesc în casă despre ceva iar apoi să primesc reclame de genul pe fb. Iar unii se tem de cip-uri prin vaccin și prostii din astea.

    • Lista de contacte si numerele lor de telefon, din mobilul Dv.
      Adresa Dv IP (in permanenta)
      Geolocatia Dv (in permanenta)

      Intre altele. Instagram nu o face. Messenger nu o face (daca nu acceptati Dv) FB nu o face (daca nu acceptati DV)

    • Pai prin definitie ai nevoie sa ti ia lista de contacte, ca sa poti vorbi cu aia, nu? Sau ii adaugi tu manual, caz in care, oricum ar avea acces la contacte dupa aia! Si de ce m-ar macina grija atat de mult ca au acces la locatie? Nu sunt urmarit general si daca as fi, as folosi un telefon din 2002 sau nu as folosi deloc!

  5. In 30 de zile migrez către Telegram, Signal, Viber si MeWee. Am cont pe Parler in loc de Tweeter dar…sunt în șanț deocamdată. Whatsapp îl închid definitiv. Din păcate va trebui să păstrez Facebook pentru că sunt instituții publice și private care folosesc. In momentul de față am curățat Facebook cu estensii de browser. Contul arată ca acum 9-10 ani + lista de prieteni fără follow. Am cont și pe Gab; sper să nu ajung să mă refugiez acolo.

    • 👆 this.

      Si acelasi lucru se intampla acum cu zeci de milioane de oameni in US.
      Astea sunt rezultatele cenzurii totale, atunci cand combati tantarii cu mitraliera.

      Daca mai exista un dram de moderatie in partidul democrat ar trebui sa se auda acum, prin vocea lui Biden.
      Moderarea continutului extremist este buna dar cenzura totala a opiniilor contrare de un consortiu privat informal este foarte rea.

    • Hahahahahaha renunta la whatsapp dar pastreaza facebook.
      Care „nu foloseste” datele tale daca nu iti dai acordul.

      HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA

  6. Sau poate asta e un semn ca lumea ar trebui sa stea mai putin in lumea virtuala si sa traiasca in realitate?Eu nu mai am instalate fb-ul si whatsapp-ul de 2 ani pe telefon.Si ma simt mai bine asa!

  7. Și cu grupul clasei cum rămâne?

  8. Am curatat FB-ul cu ajutorul unui plugin. Am contul din decembrie 2008. Nu il sterg ca trebuie sa mai intru in contact cu unii clienti. In rest acum pe MeWe care NU are publicitate. Teoretic e gratis dar sunt optiuni cu plata. De exemplu daca vrei pagina pentru business platesti 1.9 usd pe luna. Macar e cinstit.
    Telegram am de multa vreme si e foarte fain desi Durov este rus. Signal e f fain. Urmeaza sa anulez contul de WhatsApp ( nu doar stergerea aplicatiei ). Viber deja e o amintire.
    Trump e nebun sau nu , dar cenzura si chestiile ce tin de privacy nu sunt negociabile.