G4Media.ro

Ministra muncii, întrebată dacă FMI recomandă modificarea noii legi a pensiilor sau…

Foto: Fondul Monetar International foto / imf.org

Ministra muncii, întrebată dacă FMI recomandă modificarea noii legi a pensiilor sau etapizarea creşterii pensiilor: Dați-mi voie să mă îndoiesc

Ministra Muncii Simona Bucura-Oprescu a declarat, întrebată vineri de faptul că FMI recomandă României fie modificarea noii legi a pensiilor, fie o creştere mai mică a pensiilor sau majorarea etapizată a acestora, deoarece cheltuielile suplimentare vor duce la depăşirea ţintei de deficit de 3% din PIB, că „România nu este monitorizată de FMI, în momentul acesta”.

„Deci este o informaţie la care daţi-mi voie să am rezerve, daţi-mi voie să mă îndoiesc de această informaţie”, a adăugat Bucura-Oprescu.

„Am văzut în mediul public asta, dar daţi-mi voie să mă informez despre el. România nu este monitorizată de FMI la momentul acesta. Deci este o informaţie la care daţi-mi voie să am rezerve, daţi-mi voie să mă îndoiesc de această informaţie”, a afirmat Simona Bucura-Oprescu, întrebată vineri la Digi 24 că dacă ia în calcul să modifice noua lege a pensiilor, fie să crească etapizat pensiile, în contextul în care FMI susţine că aceste cheltuieli suplimentare vor duce la depăşirea ţintei de deficit de 3% din PIB.

Ea a mai precizat că nu a văzut nimic oficial emis de către Fondul Monetar Internaţional referitor la cheltuielile prevăzute prin noua lege a pensiilor.

„Inclusiv noi la Ministerul Muncii am avut acum ceva timp, cred că în septembrie, reprezentanţi de la FMI cu care am discutat despre partea de ocupare. Este firesc, este normal să fim în dialog cu toate instituţiile, dar oficial eu nu am văzut nimic de la FMI în sensul acesta”, a completat ministra Muncii.

Reprezentanţii Fondului Monetar Internaţional (FMI) pregăteşte un raport privind situaţia financiară a ţării noastre în care va preciza că cheltuielile suplimentare ar putea duce la o atingere a ţintei deficitului bugetar de 3% din PIB şi recomandaă o reconsiderare a noii legi a pensiilor, fie printr-o creştere mai mică a pensiilor, ori prin majorări etapizate ale acestora, au spus surse guvernamentale, pentru News.ro.

 

Publicitate electorală

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

4 comentarii

  1. Dati-mi voie să nu mă îndoiesc și să fiu convins că după indexarea din ianuarie 2024 nu se va mai schimba nimic și recalcularile se vor amâna vreo 2 ani!

    • In 2 ani deabia termina de „digitalizat” dosarele de pensionare.
      Se recalculeaza la urmatorul ciclu electoral peste alti 4 ani, atunci sigur se vor mari cu 40%!…. 🤣🤣🤣

  2. Nu ie băăă, nu recomanda nimeni sa modifice usl nimic, legea ie buna asa cum am facut-o noi, specialistii usl. Vom creste pensiile cu cat cere boborul, crestem si salarii la bujetari, avem bani…miliarde de euro….Gaura la buget? Ce gaura bei, visati voi gauri. Inflatie? Care inflatie….? Taxe? Nu crestem nici-o taxa ca asa a promis ciolacu. Ba chiar o sa le scadem. Lapte si miere, ce sa mai. Caini cu covrigi in coada…covrigi de Buzau de la ciolacu. Votati USL si dupa alegeri luati-va gandul de la tot.

  3. Au prea putini oameni sa se ocupe de romania. e sub 50.
    „Reprezentanţii (FMI) pregăteşte” – iar gramatica de weekend