G4Media.ro

Simona Halep explică eșecul de la Roland Garros, vorbind despre un atac…

sursa foto: Facebook/ Simona Halep

Simona Halep explică eșecul de la Roland Garros, vorbind despre un atac de panică: Se poate să fi pus prea multă presiune pe mine, accidentările de anul trecut, poate creierul a intrat în panică/ Nu sunt speriată, mâine o să fiu mai puternică decât azi

Simona Halep a afirmat că s-a panicat la meciul pierdut, scor 6-2, 2-6, 1-6, cu jucătoarea chineză Qinwen Zheng, locul 74 WTA, în turul al doilea al turneului de la Roland Garros, informează eurosport..ro, citată de News.ro.

„A fost doar un meci de tenis, trebuie să trec peste. M-am antrenat bine, am început bine, dar m-am panicat, nu ştiu de ce s-a întâmplat, nu a existat un motiv pentru care să am acest atac, nu am astfel de atacuri de obicei, dar s-a întamplat acum. Se poate să fie pus prea multă presiune pe mine şi de-aceea să se fi întâmplat. Am muncit foarte mult în ultima perioadă, de când am început cu Patrick, îmi doresc foarte mult să reuşesc şi poate şi asta a contribuit. Mai am chestia asta, când îmi doresc foarte mult să nu pot să-mi dau drumul, să fiu eu. O să fie bine, o să muncesc în continuare şi o să vedem ce o să se întample. Nu a fost despre tenis, poate presiunea celor 2 ani grei pentru toată lumea, accidentările de anul trecut, au fost multe momente grele şi poate creierul a intrat în panică. Cred că mâine o să fiu mai puternică decât azi, nu sunt speriată. Joc foarte bine la antrenamente şi probabil că am pus o presiune prea mare, o să încerc să o gestionez mai bine.”, a spus Simona Halep.

Simona Halep, locul 19 WTA şi cap de serie numărul 19, a fost învinsă, joi, cu scorul de 2-6, 6-2, 6-1, de jucătoarea chineză Qinwen Zheng, locul 74 WTA, în turul al doilea al turneului de la Roland Garros. Este prima dată când campioana română părăseşte în această fază openul francez, din 2015.

Simona Halep a câştigat turneul de la Roland Garros în 2018 şi a fost finalistă în 2014 şi 2017. Anul trecut, Halep nu a participat la French Open, fiind accidentată, iar în 2020, a părăsit turneul în optimi.

sursa foto: Facebook/ Simona Halep

Publicitate electorală

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

12 comentarii

  1. Au trecut cei mai frumoși ani din tenis.
    Puțini jucători pot menține același ritm o perioada lunga (poate doar surorile Williams).

  2. I-a intrat creierul în panică pentru că accidentările de anul trecut au pus presiune pe ea. 🙄 ….. asta de ceva timp tot aiureli zice, divorțatul care a luat-o pe Halep de nevastă era acuzat de trafic de 💊 , poate mai experimentează pe soție.

  3. Își fac dozele efectul???

  4. N-ai conditie fizica si nu mai duci, asta s-a intamplat.

    • Observatie vag corecta, intarita de mitocania tutuielii si, probabil, de constiinta inatacabila a propriei autoritati in materie mai degraba decat de vreun argument.

      De fapt o afirmatie mai aproape de adevar este ca a incercat sa joace ce-i cere francezul, si n-a reusit sa reziste fizic. S-a vazut ca a stat cativa pasi mai aproape de linia de fund (pana si ageamiul de CTP a vazut asta) si a fost cat se poate de limpede ca un set si jumatate a presat-o pe chinezoaica fara sa-i lase spatiu de manevra in afara catorva lovituri disperate.

      Apoi a intervenit blocajul psihic cand a inteles doua lucruri:
      1. ca nu stapaneste inca tipul asta de joc suficient de bine pentru a-l face decisiv si a incheia repede conturile
      2. ca in conditiile date nu mai poate tine ritmul jocului si chinezoaca nu cedeaza

      Marea intrebare pentru ea acum este daca va mai avea puterea de a se antrena pentru a tine ritmul unui asemenea tip de joc la varsta pe care o are. Foarte probabil raspunsul e negativ. Pe de alta parte, probabilitatile sunt ceea ce sunt. Utilitatea lor inceteaza odata cu producerea evenimentului, atunci cand incertitudinea s-a risipit. Asa ca, vorba lui nenea Iancu, „putintica rabdare, stimabile …”

  5. Deja toate comentariile sunt de „incurajare”. Asta e, atat putem!

    Despre Halep pot spune ca este si va ramane cea mai mare jucatoare de tenis pe care a dat-o Romania. Un ambasador de cel mai inalt rang. Respectele mele!

    • După ce a ieșit cu declarații de sprijin la adresa sportivilor ruși nu mai este „ambasador” al României. Poate ambasadoarea lui Putin și a armatei lui de orci!

    • Hai nu mai exagera. A fost o opinie legata de jucatori si cam atat. Nu pierdeti niciun moment sa o injurati pt. asta.

    • Atat se poate la noi. Ei aplauda „doamnele” buzate, tunate si experimentate, iar in fetele care reusesc ceva prin munca arunca cu laturi.

    • @Nicolae, sportul nu trebuie amestecat cu politica, cu razboiul sau cu religia, etc. Toti sportivii din toata lumea trebuie sa participe la toate competitiile. A elimina/penaliza un sportiv pe un motiv care nu tine in mod direct de actiunile propriei persoane este o discriminare.

      Articolul 21 din „EU Charter of Fundamental Rights” spune:

      „Se interzice discriminarea de orice fel, bazată pe motive precum sexul, rasa, culoarea, originea etnică sau socială, caracteristicile genetice, limba, religia sau convingerile, opiniile politice sau de orice altă natură, apartenența la o minoritate națională, averea, nașterea, un handicap, vârsta sau orientarea sexuală”

  6. Înainte de fiecare meci invariabil același limbaj de lemn: sunt pregătită, sunt în formă, am trecut peste accidentări, pe teren voi da tot ce este mai bun în mine. Totdeauna se gândește la câștigarea turneului, nu la rezultatul imediat, nu la o comportare cât mai bună. Ce vedem în schimb – crize de nervi, trântirea rachetei, lovirea terenului cu racheta. Și mai nou – atac de panică !? Ieri parcă se vorbea de dificultăți de respirație. Niciodată un cuvânt despre adversară, un cuvânt despre faptul că ar fi fost mai bună, că ea numai este ce a fost cândva.
    Toată cariera a avut mari probleme cu psihicul. Și de alergatul după bani.
    „Schimbați strategia ! Fără nervi !!!!”.

    • Se vede ca habar nu ai despre ce vorbești, ca nu ii urmărești conferințele de presa de dupa meciuri. Despre toate spune ca au jucat bine. Oare de ce o fi una dintre cele mai respectate jucatoare din circuit? E invidia si rautatea pe voi cat casa.