Sindicaliștii CNSAS protestează împotriva măririi colegiului de conducere în detrimentul specialiștilor: ”Încă două birouri generoase din care va trebui alungat și înghesuit personalul de specialitate”/ Angajații susțin că nu vor putea verifica zecile de mii de candidați la timp
Sindicaliștii din CNSAS critică mărirea colegiului instituției în detrimentul specialiștilor necesari instituției, se arată într-un comunicat de presă de joi transmis de Federația Națională a Sindicatelor din Administrație, din care face parte și Sindicatul CNSAS. Aceștia au transmis că protestează împotriva deciziei pe care o consideră revoltătoare:
”Faţă de proiectul legislativ recent aprobat de către Camera Deputaţilor, prin care se propune majorarea numărului membrilor Colegiului C.N.S.A.S. de la 11 la 13, personalul de specialitate al CNSAS, reprezentat de către Sindicatul C.N.S.A.S., membru al F.N.S.A., transmite factorilor politici decizionali şi opiniei publice următorul protest: Este revoltător faptul că, deşi în urmă cu 5 luni am lansat un apel public pentru salvarea C.N.S.A.S., adresat clasei politice şi societăţii civile, în care am cerut predictibilitate şi echitate salarială astfel încât să nu ne mai plece personalul de specialitate, nicio măsură nu a fost luată în direcţia celor semnalate de noi (…) Drenarea personalului către alte instituţii ale administraţiei publice centrale a continuat şi continuă în fiecare săptămână, iar blocajul instituţional este deja un fapt. O pot confirma beneficiarii muncii noastre, petenţi sau cercetători care tot mai greu pot ajunge la sala de lectură pentru a consulta dosare, tot mai greu primesc copiile de pe documentele din dosare solicitate, beneficiari ai unor legi reparatorii care nu pot intra în plată cu drepturile cuvenite, o confirmă diminuarea extraordinară a numărului de materiale aflate pe ordinea de zi a şedinţelor Colegiului C.N.S.A.S., urmată de scăderea numărului acţiunilor în constatarea calităţii de colaborator sau lucrător al Securităţii”, au mai transmis membrii CNSAS.
Angajații susțin, de asemenea, că nu vor putea verifica zecile de mii de candidați la timp din cauza numărului mic de specialiști și al volumului mare de candidați în cele patru rânduri de alegeri din 2024.
”Ne aflăm, în acest moment, împuţinaţi şi demotivaţi, în faţa sarcinii verificării a zeci de mii de candidaţi înscrişi în următoarele patru rânduri de alegeri, pe care, indiferent ce ar spune altcineva, nu o vom putea duce la îndeplinire. Cu toate acestea, clasa politică ne-a transmis următorul mesaj: C.N.S.A.S. poate fi salvat cu încă doi membri în Colegiu, cu încă două birouri generoase din care va trebui alungat şi înghesuit altundeva personalul de specialitate, cu două maşini noi şi încă doi şoferi, privilegii financiare, precum şi cu alţi doi dintre angajaţii actuali mutaţi în poziţie de secretar personal. Faţă de această nedreptate protestăm şi vă spunem, înainte de a pleca cu toţii, „Salvaţi Memoria, Adevărul, Viitorul! Salvaţi CNSAS!”, au transmis sindicaliștii CNSAS.
Zece membri au fost numiți la finalul lunii martie în Colegiul Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii de Plenul reunit al Camerei Deputaților și Senatului.
Conform Agerpres, au fost votaţi pentru funcţia de membru în Colegiul CNSAS şi au depus jurământul, în plenul reunit al Parlamentului, următorii: Sorin Mărgărit (propus de Preşedinţie), Constantin Buchet (propus de premier, a primit un nou mandat), Andreea Oana Grigorescu (propusă de grupurile parlamentare ale PSD), Florin Homorean (grupurile PSD), Cătălin Boris Precul (grupurile PSD, a primit încă un mandat), Mădălin Hodor (propus de grupurile PNL), Germina Nagâţ (propusă de USR, primeşte încă un mandat), Adrian Petcu (propus de grupurile AUR), Ladislau Antoniu Csendes (propus de grupurile UDMR, primeşte încă un mandat).
Mandatele acestora sunt de şase ani şi încep pe data de 29 martie. A mai fost votat, de asemenea, pentru a ocupa un loc de membru în Colegiul CNSAS, Gabriel Zamfirescu, propus de grupurile parlamentare ale PNL, dar el va depune jurământul la finalul anului deoarece mandatul său va începe pe data de 15 noiembrie 2024, conform agenției publice de presă.
Unul dintre noii membri ai Colegiului de conducere din CNSAS este istoricul Mădălin Hodor (la propunerea PNL), care a lucrat pentru SRI și i-a apărat pe Bode și Ciucă în scandalurile din presă și a încercat să decupleze serviciile de informații de implicarea în legile securității.
Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:
Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului G4Media
CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867
Deschis la Raiffeisen Bank
1 comentariu