Sindicaliștii de la Sanitas Săpoca contrazic cifrele oficiale: Este inadmisibil ca, în weekend, o asistentă, un instructor şi o infirmieră să supravegheze 70 de pacienţi cu probleme psihice; A trebuit să moară oameni pentru a fi crezuţi
Sindicaliştii de la Spitalul de Neuropsihiatrie şi Măsuri pentru Siguranţă Săpoca, judeţul Buzău, spun că personalul este insuficient şi este ”inadmisibil” ca, în weekend, o asistentă, un instructor şi o infirmieră să rămână să supravegheze 70 de pacienţi cu probleme psihice şi în cod penal. Sindicaliştii afirmă că au avut numeroase discuţii pe această temă cu reprezentanţii conducerii şi au trimis memorii către Ministerul Sănătăţii, fără a se lua măsuri. ”A trebuit să moară oameni pentru a fi crezuţi”, au transmis sindicaliştii.
”Conducerea Sindicatului Sanitas Săpoca este alături de colegii care au fost de serviciu în noaptea în care şi-au pierdut viaţa pacienţii din spitalul nostru, alături de familiile îndurerate! Lupta sindicală prioritară pentru noi a fost continuă pentru deblocarea posturilor, deoarece numărul personalului medico-auxiliar este insuficient. Discuţii intense cu conducerea spitalului, memorii către Ministerul Sănătăţii şi nimeni nu a luat nicio măsură. Este inadmisibil că în weekend o asistenţă, un instructor şi o infirmieră să rămână să supravegheze 70 de pacienţi cu probleme psihice şi în cod penal. Nimeni nu s-a gândit la pericolul pe care noi, conducerea sindicatului l-a sesizat de fiecare dată în întâlnirile pe care le-am avut cu conducerea spitalului şi memoriile către minister. A trebuit să moară oameni pentru a fi crezuţi”, au scris, duminică, pe pagina de Facebook, reprezentanţii Sanitas Săpoca.
Potrivit acestora, sporul de periculozitate de 75% pe care l-au avut angajaţii s-a diminuat la 50%, pe motiv ”că nu sunt bani”.
Managerul unităţii medicale, Viorica Mihălaşcu, a declarat, într-o intervenţie telefonică la Antena 3, că, la momentul incidentului, în secţie erau şase asistente medicale, trei infirmiere şi doi muncitori supraveghere pacienţi psihici periculoşi.
La rândul lor, reprezentanţii Minusterului Sănătăţii au transmis că, în pavilionul în care s-a întâmplat tragedia erau un medic, şapte asistenţi, trei infirmiere şi doi muncitori pentru supraveghere bolnavi psihici periculoşi.
În urma atacului de la unitatea medicală, patru persoane au murit, iar nouă au fost rănite. Niciuna dintre victime nu este din rândul personalului medical, toţi fiind pacienţi.
Sursa: News.ro
Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:
Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului G4Media
CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867
Deschis la Raiffeisen Bank
13 comentarii