G4Media.ro

Sindicaliștii se plâng că tinerii nu vor să fie reprezentați / ”Nu…

Foto: Moose Photos – Pexels.com

Sindicaliștii se plâng că tinerii nu vor să fie reprezentați / ”Nu au cunoștințele minimale legate de rolul sindicatului”

Sindicatele trebuie să se adapteze la noile metode de comunicare pentru a atrage tinerii către o astfel de organizare care să le reprezinte drepturile ca angajați, anunță Agenția de presă Rador, care citează Radio Brașov.

Liderul la nivel național a Cartelului Alfa, Bogdan Hossu susține că este o problemă de fracturare a dialogului dintre sindicat și noua generație, motiv pentru care ar trebui făcută educație în acest sens încă de pe băncile școlilor, pentru a-i pregăti pe elevi pentru vremea în care cei mai mulți vor deveni lucrători, cu responsabilități, obligații, dar și drepturi.

“Practic, noi putem lua contact cu noua generație de abia când ei ajung în câmpul muncii, salariați. Și vreau să vă spun că în general nu au cunoștințele minimale legate de rolul sindicatului. Noi le explicăm, de aceea, mai ales în întreprinderile mari, e ușor legată de acest lucru. Problema cea mare este pentru întreprinderi mici, mijlocii, la care izolaționismul acestor companii este foarte mare. Lucrătorii nu comunică cu alți lucrători din domeniu. Nu comunică nici măcar între ei foarte bine, de frica pierderii locului de muncă, a nesiguranței legate de acest lucru, neînțelegând că sindicatul, printre alte atribuții are tocmai să lupte pentru aceste probleme cu care sunt confruntați”, spune Bogdan Hossu.

Atragerea de tineri în sindicat este și obiectivul membrilor din filiala Brașov a Cartelului Alfa, care zilele trecute și-au ales conducerea pentru un nou mandat de 4 ani.

“A fost aleasă o echipă nouă, dinamică, cu care sperăm să reușim să dinamizăm activitatea sindicală în Brașov și în special la Cartela Alfa, să zicem noi, sindicat din domeniul economic, unde este o mare nevoie de sindicalism, unde oamenii sunt timorați din cauza angajatorului, că dacă se înscriu în sindicat, îi dau afară. Și sper ca la finalul acestui mandat, peste 4 ani de zile, să vorbim de altfel de sindicalism în Brașov decât a fost până acuma, cu mult mai mulți membri și o activitate mult mai dinamică”, a spus președintele organizației județene, Fănică Gabor.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

7 comentarii

  1. cand liderii de sindicat fac ce fac politicienii, nu trebuie sa mire pe nimeni ca tinerii nu vor sa adere la sindicat. uitati-va cat de bogati au devenit acesti lideri! mai-mai ca-ti vine sa-i bagi in puscarie direct.

    • Liderii de „cartel” Alfa sunt lideri plini de bani si averi colosale. Se pot gasi pe net ce averi au facut acesti mafioti in 34 de ani alaturi de mafia PSD-PNL cu care cica se lupta.

    • @ eu_eu – a imbatranit media de varsta prin sindicate, nu mai au de la cine sa scoata cotizatii. Cand vorbim de sindicatele de bugetari, este egal cu zero, nu fac absolut, dar absolut nimic pentru angajatul de rand, ies in fata doar cand au calcule de alta natura. In ce priveste mediul privat, nu prea exista acolo.

  2. Sindicatul=Mafie rusofilă

  3. Elevii trebuie invatati ca atunci cand se angajeaza, au de platit in primul rand banca.
    Banca s-a inventat pentru stat. Aia iti tine salariul, il investeste, ia profitul, tie nu-ti da nimic, doar iti ia comisioane pentru aproape orice miscare faci, aici, in Romania. Statul se asigura in felul asta ca angajatul, marele bogat, nu face evaziune fiscala.
    Apoi e platit statul degeaba, aici in Romania. Ca de aia are nevoie de banca, sa stie cati bani are de primit.
    Dupa caz, trebuie platit si unu’ care iti gaseste job pe piata muncii, care eventual iti poate gasi un job nasol de unde sa fii dat afara repede, sa-ti poata gasi alt job. Proportional cu numarul de job-uri gasite, ii creste lui leafa.
    Dupa caz, eventual se mai pot interpune si niste subcontractori, doi sau trei, dupa caz, fiecare cu atributiile sale pentru companii care nu au in atributii servicii de HR si contabilitate, asa ca din banii angajatului sunt platiti si aia pentru serviciile pe care se angajeaza prin contract sa le presteze.
    Acuma, ar mai fi si sindicalistii care au si ei serviciul de luptat pentru drepturile angajatului ingrijorat ca va fi dat afara.
    Si sperand ca n-am uitat vreunul, inchei cu o noua modalitate de a schimba proiectul in cadrul aceleiasi companii, prin interviu. Asta e noua. Deci interviul nu se mai da doar cand schimbi compania, se da si cand schimbi proiectul in cadrul aceleiasi companii.
    Mult succes in cariera!

  4. Sindicatele sunt o gluma proasta in Ro

  5. De ce ar vrea un tanar sa fie reprezentat de niste milionari corupti pana’n maduva oaselor sustinuti de psd?!