Sindicatele din alimentaţie: Probabil de Sărbătorile de iarnă vom mânca un cozonac cu 30% mai scump decât anul trecut / Scumpiri în lanţ, de la 1 ianuarie
Preşedintele Federaţiei Naţională a Sindicatelor din Industria Alimentară (SINDALIMENTA), Dragoş Frumoşu, a declarat, luni, la Profit TV, că sunt aşteaptate scumpiri în toate sectoarele, începând cu 1 ianuarie 2022, de la panificaţie, la carnea de porc și produsele lactate. Potrivit sindicalistului, de Sărbătorile de iarnă vom mânca un cozonac mai scump cu 30% față de anul trecut.
Dragoş Frumosu a declarat că sectorul panificaţiei este cel mai văduvit în această perioadă, pentru că este afectat de creşterile de preţuri la energie: „Discutăm de creşterea preţului la cereale, a mai crescut după seceta de anul trecut, creşterea preţului la energie electrică, gaze, care intervin direct în acest sector. Creştererile pot ajunge până la 60%, sigur, nu se va ajunge până acolo, pentru că puterea de cumpărare a românilor este mică. În sectorul panificaţiei se fac calcule de preţuri, zilnic, pentru a rezista la un anumit nivel”.
Potrivit preşedintelui SINDALIMENTA, dacă până acum preţurile au crescut cu 15%, sigur vor creşte cu încă 15%.
El a menţionat că de la 1 ianuarie, preţul la carnea de pasăre va creşte cu 10 sau 15% în primă fază, în condiţiile în care România importă cam 80% din necesarul de pe piaţă, atât carne, cât și preparate.
Da asemenea, de la 1 februarie 2022 am putea înregistra o creştere de 15% până la 20% la carnea de porc, relatează news.ro
sursa foto: Pixabay.com
Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:
Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului G4Media
CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867
Deschis la Raiffeisen Bank
11 comentarii