G4Media.ro

Sindicatele din învățământ cer Senatului să voteze legea care oferă protecție profesorilor…

sursa foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Sindicatele din învățământ cer Senatului să voteze legea care oferă protecție profesorilor în fața violențelor din școli

Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ solicită Senatului să voteze, în perioada imediat următoare, legea prin care se oferă protecţie cadrelor didactice împotriva violențelor din școli, informează Agerpres.ro.

Iniţiativă legislativă depusă la propunerea FSLI a trecut tacit de Camera Deputaţilor.

„Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ care reprezintă interesele a peste 165.000 de angajaţi din sistemul de educaţie a înaintat astăzi (joi, n.r.) către senatorii României un apel public prin care solicităm votarea în perioada imediat următoare a legii prin care se oferă protecţie cadrelor didactice în îndeplinirea atribuţiilor specifice funcţiei. La propunerea federaţiei noastre, în urmă cu peste trei ani a fost depusă o iniţiativă legislativă privind protecţia cadrelor didactice în îndeplinirea atribuţiei specifice funcţiei. După ce a trecut tacit de Camera Deputaţilor, acest proiect de lege s-a blocat la Senatul României. Creşterea numărului de cazuri de violenţă din şcoli ne obligă să cerem imperativ parlamentarilor din Senatul României să urgenteze votarea acestei legi„, se precizează într-un comunicat al Federaţiei remis joi Agerpres.ro.

Potrivit sursei citate, după aprobare, spaţiul şcolar va fi unul mai sigur, în care să se presteze un act educaţional de calitate, iar angajaţii din educaţie să nu mai fie victime ale agresiunilor de orice tip.

„Cazul recent de la Şcoala Băduleşti-Dâmboviţa al directorului bătut şi ameninţat cu moartea de un părinte, cazul de la Ploieşti în care o profesoară a fost înjunghiată de un fost elev sunt exemple mediatizate, de agresiuni care au avut loc în cadrul unităţilor de învăţământ asupra cadrelor didactice. Şi sunt foarte multe alte cazuri de agresiuni asupra cadrelor didactice care nu sunt cunoscute de opinia publică. Violenţa din şcoli este o realitate şi o problemă extrem de gravă. De aceea, am cerut parlamentarilor din Senatul României să ia în dezbatere, cât mai repede posibil, acest proiect de act normativ, pentru a demonstra că îi respectă pe colegii noştri din unităţile de învăţământ şi că sunt interesaţi faţă de ceea ce se întâmplă în mediul şcolar”, a declarat Simion Hancescu, preşedinte FSLI, notează Agerpres.ro.

 

sursa foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

4 comentarii

  1. Pamflet
    Profesorii sunt incomperenri si politica promovata de ei si de sindicatele lor au facut ca orice derbedeu, orice incapabil, orice golan neinteresat de scoala sa intre la liceu, sa termine liceul, sa ia bacul si sa termine o facultate. Ba chiar sa ia i doctoratul. Vezi toti analfabetii care apar la tv si vorbesc spunand ,,ca si”, ,,eCSemplu ” si ,,nivele de dezvoltare. De exemplu ( citeste eGZemplu).
    Promovarea tuturor derbedeilor in scoala a facut ca elevii sa fie dezinteresati, iar cei cu adevarat buni sa plece sa studieze in strainatate.
    Debandada din scoli e rezultatul politicii duse de sindicatele din invatamant, alaturi de ministrul invatamantului, de cele mai multe ori din psd.
    Singurul ministru al invatamantului care corect de dupa revolutie a fostdomnul Funeriu. Dar sindicatele din invatamant s-au ridicat impotriva lor si l-au indepartat. Celw cateva cazuri de profesori competenti din Romania, sunt exceptii. Ceilalti sunt niste derbedei ca elevii, care dupa cum se stie, ii copie pe profesori.
    Parerea mea

  2. Eu îmi aduc aminte de prin școală de:
    – pusul la colț;
    – bătut cu rigla de lemn peste palme;
    – tras de păr și de urechi;
    – dar cu capul de tablă, injurii etc.
    Și acum tot profesorii se plâng de violență?! Ce glumă sinistră! Legislația existentă îi protejează în aceeași măsură ca pe orice alt cetățean? De ce au nevoie de o lege dedicată? Ca să dea sindicatele impresia că se zbat pentru interesele lor?

  3. Tu apara-l pe al tau.
    Muta-l de acolo rapid, pana nu il mutileaza complet.
    Scoala se poate invata si altfel si nu numai la clase si la scoli „de prestigiu”.
    De fapt acolo, la scolile asa-zis de prestigiu, este cel mai mare bulling dintre toate scolile posibile.

  4. Ii foarte greu sa faci educatie intr-un loc unde nu mai ai nicio parghie daca elevul greseste, el poate face orice, iar profesorul a ajuns sa se roage de el, cel mult sa strige. Intr-un loc unde nu exista reguli este aproape imposibil in ai oferi elevului toata atentia in ceea ce priveste intelegerea materiei, in al corecta, incuraja, deoarece faci de multe ori pe jandarmul. Unde in lumea asta exista o institutie in care sa nu fie reguli clare, iar ea sa functioneze bine?