G4Media.ro

Sindicatele încep protestele, nemulțumite că salariul minim crește cu 41 de lei…

Sindicatele încep protestele, nemulțumite că salariul minim crește cu 41 de lei net. Miting la Ministerul Muncii

CNS Cartel ALFA, una dintre cele mai mari organizații sindicale, anunță începerea protestelor printr-un miting organizat marți la Ministerul Muncii, la ora 10.00, potrivit unui comunicat al cartelului condus de Bogdan Hossu.

Motivul protestului este creșterea salariului minim în 2021 cu 41 de lei net, sumă considerată prea mică de sindicaliști.

”Astăzi, în cadrul Consiliului Național Tripartit de Dialog Social guvernul a anunțat creșterea salariului minim cu 41 lei net. Suntem dezamăgiți de această decizie și considerăm că este una care prefigurează o nouă politică de austeritate care aruncă din nou toate costurile crizei pe seama lucrătorilor și a celor săraci”, transmite Cartel Alfa în comunicatul citat.

Guvernul are în vedere creşterea salariului minim brut pe ţară garantat în plată pentru anul 2021 cu un nivel care să depăşească rata inflaţiei, respectiv cu 70 de lei brut, de la 2.230 de lei la 2.300 de lei brut/lunar, în timp ce sindicaliștii cer o creștere până la 2.400 lei brut.

Foto: Bogdan Hossu (InquamPhotos / Octav Ganea)

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

37 comentarii

  1. Mutrele astea au ramas???
    Pana si la FRF s.a schimbat nasu Sandu. Astia de la sindicate sunt de cand eram noi copii mici😀😀😀

    • Dom TOTU , fugi repede la tăticuțu tău drag și spune-i ce-ai aflat de pe netul lui G4 Media.ro ! Dacă nu era nenea ăsta la sindicatul CARTEL ALFA și azi era tovarășul ILIESCU prezident ! Poate numit pe viață ca PUTIN! Hai, fugi repede la tăticuțu , poate el știe oareșce , de pe vremea cînd tu faceai în chiloței .

    • Priviti cum a sifonat milioane de dolari imediat dupa 89′: https://vm.tiktok.com/ZMJtMPBLR/
      Asta e manevra cu iesitul in strada. 🤣

  2. S-AU „TREZIT” „ETERNII”. SINDICATELE – CUREAUA DE TRANSMISIE A PARTIDULUI.
    PE „ETERNI” NU I-A PREA CAUTAT NIMENI LA „AFACERI”.

  3. Ce multumiti erau ei cand era Rovana ministreasa la Munca,sau Olguta!Atunci nu protestau.

  4. Da faceti bossilor protest la PSD ca dacă avea creer, investeau in ceva care produce creștere economica, nu va obisnuea cu cresterea pensiilor 40% și a cheltuielor 50%, manca-v-as intelectu

  5. S-a subțiat osânză…

  6. Sindicatele au fost dintotdeauna cu PSD, deci e normal sa se agite cand nu e PSD la putere.

  7. Sindicatele corupte în sfârșit își fac apariția pe scena publica. Muncitorii romani au fost pur și simplu umiliți prin aceasta propunere indecenta, cică ți se mărește salariul cu 8 euro. Șalariu minim nu trebuie mărit ci pur și simplu dublat. Din date economice rezulta ca România are o productivitate de 50% din media europeana. În consecință și salariu trebui sa fie 50% din media europeana,adica dublat. Romanii sunt într-adevăr proști ca accepta sclavagism atât de ușor.

    • Unde ai gasit datele economice? Chiar ma intereseaza.

    • … plictisit. Le ține sub perină, lângă sticla de vodka.
      Și ție nu-ți dă!! 🤣🤣🤣
      Noaptea minții…

  8. Ne meritam soarta, la o crește de 41 de lei la un salariu de mizerie de nici 1400ron , când cei mai mulți dintre noi lucrăm pe acest salariu ei își bat joc de noi. Diferența dintre cei din mediul privat și bugetari este imensă. Aduceți salariul minim la nivelul UE ca se poate dar nu se vrea fonduri sunt destule patronii pot plăti dar dacă guvernul nu ține cu poporul său atunci cine să o facă.

  9. Cum in România gândirea este opțională….nu ma interesează sindicatele cum comentați voi ca imbecilii…..ci problema sunt cei 41 de lei…..asta o consider bătaie de joc. Hai deștepților sa vedem ce faceți voi cu 41 de lei sau cu salariu minim pe economie in București. Va spun eu…..se moare de foame deștepților. Comentati ca sunt sau nu cu PSD sindicatele…..vorba lui Brancusi…..când am plecat v am lasat aaraci si prosti și când m am întors v am gasit si mai saraci si mai prosti. Sa trăiți bine.

    • Subscriu. Este revoltător. Nimic despre reforme la bugetari, speciali- luăm de la săraci și dăm la bogați

  10. Este nevoie de o lege care sa limiteze la doua numarul mandatelor pe care o persoana le poate avea in aceeasi functie(indiferent daca sunt consecutive sau nu) , si sa specifice ca trebuie sa demisioneze din functia pe care o detine cu trei luni inainte de a candida pentru o functie noua diferita de cea detinuta. Altfel se poate ajunge in situatia cand cineva este primar sau presedinte de sindicat decenii la rand, parlamentar alte decenii , ajunge ministru sau premier , apoi redevine parlamentar sau ajunge europalamentar. Exista chiar familii care reusesc sa ramana in politica sau administratie prin diferite combinatii asemanatoare, si reusesc de multe ori sa si cumuleze functii si castiguri diferite si/sau „speciale”. La fel , este nevoie de legi impotriva nepotismului si favoritismelor(vanzarea si cumpararea de avantaje). Fara astfel de legi, persoanele care detin functii profita , politizeaza toate institutiile pentru a obtine sustinere, isi folosesc relatiile, se trec primele pe listele de candidati si isi aleg colegiile unde opozitia este slaba si contracandidatii nu au sanse.

  11. Eliminarea salariului minim din orice prevedere legala . Fiecare angajat sa negocieze direct salariul cu angajatorul . Nu va mai sta astfel nimeni cu mina intinsa la gvernanti ; pentru ca munca angajatului nu o plateste guvernantul ci angajatorul . Sindicatele sa lupte pentru drepturi civice nu sociale . Sindicatele sint niste mari trintori .

  12. Țara arde și Hossu se piaptănă. Cum naiba în perioadă de criză economică să te aștepți la mojorarea salariului minim pe economie? Paralel cu realitatea.

  13. Începe cureaua de transmisie a psd-ului să se pună în mișcare. Cum se lasă manevrați sindicaliștii de acești politruci veșnici de ”șefi de sindicate” ? Nu mai sunt și alții demni să-i reprezinte pe sindicaliști ?

  14. O bătaie de joc la adresa tuturor românilor.
    Creștere salariul minim cu 41 lei.

    Deci păstrăm bugetari în funcții cu salarii uriașe în 2021.

  15. A VAZUT CINEVA SALARIILE LUATE DIN COTIZATIA DE SINDICAT A GRASUNILOR ȘEFI DE CONFEDERATII SINDICALE( POLITICO-BOLȘEVICE) SI VICEPRESEDINTI DIN OFICIU LA pesedeu ?
    Băi sindikkao cu frișcă trandafirie..în țară e criză economico-sanitară ..mor oamenii pe capete și vouă vă pasă numai de bani ? Dacă nu oferea guvernul sume complementare cadrelor sanitare nu primeau ! Liberii sindicali erau ”carantinați” in proprietăți de lux ..

  16. Majoritatea oamenilor care critica marirea salariului minim pe economie nu inteleg faptul ca milioane de oameni sunt tinute in saracie, iar PSD a profitat de pe urma lor.

    Ce fel de corporatisti/oameni suntem noi cand ne cumparam cafea de la Starbucks si sute de mii de copii se culca flamanzi zilnic. Taxarea suplimentara a celor cu venituri mari ar putea scadea aceasta diferenta de inegalitate si rezolva si problemele la buget.

  17. Daca ar fi o legislatie a muncii stabila si clara, patronatele ar ridica mai usor salariile. Asa, tin cat pot de jos ca nu se stie ce urmeaza anul viitor si daca te duci prea sus, si devii nerentabil, nu mai poti da inapoi decat prin concedieri si angajari ceea ce e foarte dificil.

  18. Asta micu nu s a oensionat si el pe caz de boala? Coarna de bolnav ce aste sta de cateva zile nonstop pe televiziuni.Le a luat la rand;
    .nici unul sanatos tun nu ar duce atatea ore de emisie!Si n are saracu’ decat 10.000 veniturile de la sindicat,la care aduga pensia iar acum si indemnizatia de parlamentar. Pai mai micutzule ia pune si tu toate manevrele pe care le ai facut pe la navodari sau cu fondurile europene prin juniorul matale dupa care te las sa mi plangi de mila!

  19. cand penala de ministresa pintea le-a taiat angajatilor din spitalele de psihiatrie sporul de periculozitate (spitalele in care sunt internati pacientii criminali) de la 70% la 30% astia unde erau? atunci de ce nu protestat?

  20. Dati mi un sindicalist guraliv pe timpul lui dragnea.
    Nu o sa gasiti pentru ca le era frica de taran.Le taia fara mari discutii toate legaturile card duceau la bani.Astia sunt mai democrati; stai ca ce daca i fi su,sa verificam ,sa vedem…

  21. Băi nebunilor da chair voi nu aveti de gând să vă luați de pensiile speciale sau de bugetarii de lux ????????? Dați băi nene atunci afară toți bugetarii speciali care cumulează salariile de la stat nesimtite cu pensiile speciale și mai nesimțite. Așa ceva nu ai vazut dau 41 de lei la salariul minim și 18 la alocația copiilor o bătaie de joc . Trebuie ieșit în stradă nu se poate.

  22. iar au descoperit sărăcia …și umilința 🙂

  23. Stati sa vedeti anaf ul ce o sa sara pe tarabagii,chioscari,cafegii…Ce or sa puna ei popriri si sechestre pentru cateva zeci de lei.Ce importanta are ca 100 de astfel de dosare nu fac cat salariul unui bugetar; da bine la statistici,la rapoarte!

  24. Eu sunt votant USR și aștept răspunsul lor pe această temă. Nu cred că pot rămâne impasibil la ce se întâmplă cu salariul minim. Au promis ceva cu pensiile speciale, au zis ca se opun vehement risipirii banului public. Bine ca aruncă cu miliarde de euro pe agricultură prin subvenții, tot felul de scheme, ajutoare de stat, despăgubiri pentru secetă, iar noi mâncăm marfă expirată din import. Tot se plâng ca nu se găsește forță de muncă, dar cum vor pe 13 000 000 lei vechi? Asa nu vin cei de afară înapoi ci din contră exodul va fi mai mare. Pleacă ai noștri din țară mai mult ca din Siria unde este război, dar nu vede nimeni ca mulți fug din cauza salariilor extrem de mici și batjicoritoare.

  25. Cereți trecerea la moneda euro și terminați cu protestele inutile.

  26. hei tarane degeaba vb tu de agricultura ca nimeni nu stie cu ce se mananca, agricultura se face departe de ochii lumii nimeni nu stie cat se produce si cu cine se munceste agricutura este plina de politicieni de mafioti care fac evayiune fiscala munca la negru . asa zisii fermieri ne rad in nas din jepanele lor imense si scumpe au adunat averi de pe spatele taranului si de pe pamantul umilindui la maxim. sa plateasca RCA,ITP ,ROVIGNETA la utilajle lor daca circula pe drumurile publice nu vor sa mearga cu ele pe platforme sau sa mearga printre tarlale, ca si asa impozit la ele nu platesc. nimeni nu stie ca toate terenurile nelucrate cineva primeste subventii pe ele declarate ca lucrate. pasunile sunt pline de maracini si buruieni daunatoare dar cineva incaseaza subventii nemeritate pe ele. aceste subventii care sunt ajutoare sociale trebuie eliminate in cel mai scurt timp iar banii sa mearga la adevaratii tarani

  27. Vrem sa trăim decent, vrem salarii decente, vrem condiții de munca decente vrem sa ne fie respectate drepturile vrem sa se respecte codul muncii nu mai vrem sa fim sclavii nimănui. Muncim în fabrici de la 6 la 17 zi de zi inclusiv sâmbăta pe salarii minime, nu ne respecta nimeni, codul muncii este încălcat, liberele legale nu sunt respectate nu avem concedii. Pe noi talpa țării cine ne apară? O sa plecam toti din tara și o sa rămână bugetarii și pensionarii nesimțiți. Huoooooooo.

    • Daca vreti toate cele ce ati insirat de ce nu le cereti angajatorului unde lucrati si le cereti guvernului ???? Ca doar nu lucrati la guvern ….
      Ce tot va place sa fiti milogii guvernului care sa impuna prin lege imbecilitati mediului privat ?! Fiti responsabil si va luati ,,soarta,, in propriile miini .
      Pensionae nesimtit vei fi si dumneata daca se pastreaza sitemul acesta imbecil de pensie publica . Atunci cei ce vor lucra iti vor plati dumitale pensia .
      Pentru pensie trebuie fiecare sa economiseasca cit vrea si unde vrea din salariul pe care il negociaza liber .
      Prea multi inconstienti si iresponsabili in tara asta . Care inteleg ca guvernul trebuie sa le deie . Guvernul sa deie drepturi civice si sa asigure cadrul legal pentru negociele , piata libera si concurenta in :
      – economie
      – sanatate
      – invatamint ,
      – cultura ,…..

  28. cum sa traiesti cu 1350 lei pe luna, bugetarii au niste salarii astronomice, nu mai departe in primarii, unde colcaie sotiile diversilor smecheri locali sau rudele primarului , care plimba 3 hartii toata ziua, si iau mii de lei salar lunar! suntem un pic mai bine ca sclavii!

  29. Problema cea mai gravă este discrepanța sistemică dintre sectorul privat și cel bugetar. Sectorul privat este singurul domeniu în care concurența, regulile pieții și profitabilitatea, pe scurt, regulile economiei de piață lucrează. Sectorul bugetar este decuplat fortuit de la aceste reguli, ”aparatul de stat” în care lucrează sute de mii de oameni au alte reguli, alte salarii. Această situație – existentă peste tot – poate crea contradicții și efecte greu de conciliat, dacă nu sunt tratate corespunzător de către cel ce la generează : statul.
    Efecte negative posibile .
    . formarea unei clientele care poate fi folosită politic, la nevoie, din sectorul administrației de stat
    . generarea unei presiuni salariale către sectorul privat, care trebuie să-și genereze singur sursele financiare pentru plata salariaților săi, spre deosebire de sectorul de stat, în care salariile sunt cuprinse ”în buget” și sunt plătite din veniturile statului ( venituri care vin din sectorul privat și de la ”contribuabili”)
    . constituire unui ”model” de urmat pentru accesul la un salariu ”de la buget” și ocuparea unui post în care concurența și performanța personală nu sunt pe primul loc ( eufemism ) și care duc la creșterea birocrației. Unde s-a ajuns cu acest model de urmat, se poate vedea și din lozinca ”fără penali în funții publice”
    . existența unor ”sporuri” și alte facilități dintre cele mai diverse – preluate în mod creativ din sectorul privat, de unde au dispărut pe parcurs – de care ”luptătorii” sindicali nu sunt de loc străini. Criteriul productivității, de care depinde până la urmă creșterea veniturilor nu se regăsește în sectorul birocratic.

    Din motivele de mai sus și multe altele, putem conchide că sistemele bazate pe organisme și proceduri birocratice au o tendință de autonomizare a masei de funcționari publici și de formare a acesteia într-o categorie distinctă care tinde ( și reușește) să reproducă propriile interese, prin exercitarea puterii deținute. Birocrația sindicală lucrează identic.

    Astfel că, dimensiune și eficiența birocrației de stat este hotărâtoare, atunci când vorbim de asigurarea pe cât posibil a condițiilor economice echitabile între cele două sectoare. Trebuiesc adoptate legi care să impună competența ca singurul criteriu al puterii birocrației, digitalizarea operațiilor birocratice, folosirea bazelor de date transsectoriale, transparența operațiilor și deciziilor, raportarea periodică a rezultatelor, puse în față cu promisiile electorale, eliminarea corupției, nepotismului. În paralel este necesară adoptarea unor legi care să încurajeze sectorul privat, să elimine sectoarele de monopol ( energie, gaz, apă, salubrizare etc ), să sprijine intreprinderile private și afacerile personale bazate pe legile comerțului, facilități fiscale etc.
    În concluzie, dimensiunea salariului minim depinde în mod hotărâtor de condițile în care sectorul privat poate să asigure finanțarea acestuia. Reducerea discrepanței dintre veniturile din sectorul privat și cel birocratic trebuie să fie un obiectiv strategic al oricărui guvern, fiind un garant al echității și păcii sociale.

  30. In capitalism patronatele gociaza cu sindicatele salariile, nu cu salariații, indiferent ca este muncitor, director, presedinte, etc.! Suntem capitalisti, indiferent de politica. Azi unii se mira ca exista sindicate? Scriu aici persoane care ar vrea sa dea mina singuri cu patronii sa isi negocieze salariile! Aberatii tembele! În CAPITALISM doar liderii de sindicat, după o amplă consultare a membrilor de sindicat, doar liderii, negociază cu reprezentanți patronatelor, omul de rand nu va da niciodată mâna cu un patron, oricît de mic ar fi. În privința dlui Hossu cei care îl combat sunt șoricei care rod tribuna de la care el pledează, cei care niciodată nu si-ar pune pielea pe piedestal in bătaia turnului in caz de grevă!