Sindicatul Europol: Nimic despre inechităţile salariale în noul program de guvernare / Sindicaliştii cer o întâlnire de urgenţă cu noua conducere a MAI
Sindicatul Europol a analizat programul de guvernare în ceea ce prooveşte componenta Ministerului Afecerilor Interne şi transmite, miercuri, că documentul nu face nicio referire la inechităţile salariale din sistem, informează News.ro.
”Odată cu rotativa guvernamentală prin care s-a schimbat atât premierul, cât şi ministrul afacerilor interne, avem pentru perioada iunie 2023-decembrie 2024 un nou program de guvernare care va produce impact şi asupra Ministerului Afacerilor Interne”, a transmis, miercuri, Sindicatul Europol.
Sindicaliştii au analizat măsurile din program care au legătură cu MAI, prezentând priorităţile şi obiectivele noii conduceri:
- Priorităţi de guvernare:
Optimizarea instituţiilor MAI pentru a răspunde nevoilor cetăţenilor şi societăţii, într-o manieră coerentă, guvernată de principii solide şi responsabilitate.
Creşterea gradului de protecţie şi de siguranţă a cetăţeanului şi a comunităţilor având la bază dezvoltarea componentei de cunoaştere concretizată printr-o prezenţă activă pe teren, precum şi prin menţinerea şi îmbunătăţirea unor legături şi interacţiuni solide şi permanente cu membrii comunităţilor respective
Consolidarea capacităţii de prevenţie, intervenţie şi reacţie a MAI pentru impunerea respectării legii.
Continuarea implementării concepţiei privind recrutarea, formarea şi evoluţia profesională a personalului MAI.
Accelerarea proceselor de simplificare administrativă şi transformarea digitală a serviciilor publice şi a procedurilor interne de lucru.
- Obiective de guvernare 2023-2024
Eficientizarea mecanismelor instituţionale şi interinstituţionale necesare elaborării şi implementării strategiilor naţionale în domeniul afacerilor interne.
Adoptarea unui set de strategii sectoriale şi alte documente
programatice în domenii-cheie de competenţă, care să confer
Eficientizarea activităţilor de prevenire şi combatere a fenomenului infracţional.
Consolidarea Sistemului Naţional Integrat pentru Situaţii de Urgenţă.
Gestionarea provocărilor migraţioniste şi securităţii frontierelor.
Creşterea siguranţei rutiere prin consolidarea mecanismelor de prevenire şi combatere a încălcării legislaţiei rutiere.
Adaptarea mecanismelor recrutare, selecţie, încadrare, dezvoltare, pregătire, formare şi perfecţionare a personalului MAI la realităţile sociale actuale.
Optimizarea funcţională a structurilor MAI.
Transformarea digitală a unor servicii publice şi a activităţii structurilor MAI.
Eficientizarea managementului resurselor logistice şi financiare.
Consolidarea capacităţii MAI de a utiliza fondurile externe nerambursabile pentru a creşte calitatea serviciilor oferite cetăţenilor.
Consolidarea mecanismelor de realizare a comunicării publice.
”Se pare că salariile personalului din MAI nu reprezintă nicio prioritate şi niciun obiectiv al noii echipe de guvernare, inechităţile salariale continuând să fie un deziderat”, au concluzionat sindicaliştii.
Potrivit acestora, în perioada imediat următoare, noua conducere a MAI trebuie să convoace urgent o întrevedere cu organizaţiile sindicale pentru a discuta despre draftul noii legi a salarizării unice care urmează să intre în vigoare la 01.01.2024.
Premierul desemnat, Marcel Ciolacu, a prezentat, marţi, priorităţile programului de guvernare pentru perioada următoare.
El a spus că va reduce gradual impozitarea muncii, va creşte salariul minim, iar la finalul mandatului, orice angajat trebuie să câştige minim 500 de euro net lunar. Ciolacu a mai anunţat că pensiile vor creşte, iar creşterea economică va fi de peste 3% pe an.
Premierul desemnat a mai anunţat că o prioritate este rezolvarea odată pentru totdeauna a problemei pensiilor speciale.
Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:
Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului G4Media
CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867
Deschis la Raiffeisen BankCitește și...
© 2024 G4Media.ro - Toate drepturile rezervate
Acest site foloseşte cookie-uri.
Website găzduit de Presslabs.
2 comentarii