G4Media.ro

Sindicatul Național al Polițiștilor: „Până să blocheze magistrații activitatea, putem bloca noi…

sursa foto: Facebook/ SNPPC

Sindicatul Național al Polițiștilor: „Până să blocheze magistrații activitatea, putem bloca noi țara, inclusiv instanțele și parchetele”

Sindicatul Național al Polițiștilor și al Personalului Contractual (SNPPC) anunță, printr-un comunicat de presă, că va solicita polițiștilor din toate structurile MAI, în limitele legii, să adopte forme de protest:

„În contextul comunicatelor oficiale, de ieri, ale unor instanțe de judecată și parchete de rang înalt din Capitală și din alte zone, care precizează că vor adopta diferite forme de protest, precizăm că, în limitele legii, vom solicita și noi polițiștilor din toate structurile MAI să adopte forme similare de lucru:

– amânarea și/sau maximizarea termenelor de soluționare in lucrările cu caracter penal/petiții/lucrări diverse. Dacă magistrații, care nu au nici măcar dreptul la sindicalizare, amână/blochează activitatea, făcând parte și noi din sistemul judiciar, mergem pe similaritate;

– blocarea instanțelor, prin amânarea/imposibilitatea executarii mandatelor de aducere! Suntem puțini, nu facem față activității!

– intervenții preponderent la 112 sau în situațiile care nu impun amânarea soluționării;

– conștiinciozitate și scrupulozitate maxime în controalele polițienești, inclusiv în toate punctele de trecere a frontierei, cu ocazia verificării documentelor etc.;

– eliberare documente de identitate, auto, pașapoarte etc. în raport cu timpul efectiv de lucru, cu logistica la dispoziție și cu personalul (insuficient) existent;

– donarea de sânge în scopuri caritabile și o zi liberă, conform legii;

– neutilizarea telefoanelor personale, inclusiv a aplicațiilor de comunicare, în interes de serviciu;

– aplicarea strictă, în ceea ce privește programul de lucru, a prevedețrilor din ,,Acordul colectiv privind raporturile de serviciu ale polițiștilor”, încheiat între federațiile sindicale și MAI, etc.”, se arată în comunicatul SNPPC.

Reprezentanții sindicatului mai precizează că „în comunicatele noastre și în cadrul protestelor de stradă din ultima vreme ne-am manifestat dezaprobarea față de politica salarială păguboasă și discriminatorie, pe care Guvernul a dus-o, în ultimii ani, nu doar la adresa polițiștilor, ci și la adresa întregului personal din familia ocupațională Apărare, Ordine Publică și Securitate Națională, care a fost amânat, timp de doi ani, de la plata drepturilor salariale prevăzute în grilele Legii-cadru 153/2017”.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

7 comentarii

  1. Hoooo, Tarzane!! Orice pentru pensii speciale :)))

  2. Până să blocați voi țara pentru bani nemunciți ar trebui ca cei care vă plătesc, antreprenorii, indiferent de domeniul de activitate să facă greva, să suspende activitatea 3 luni cu posibilitate să prelungească suspendarea dacă nu înțelegeți. Chiar dacă nu toti vor adera si vor face 50% acea grevă fiscală Romania va intra in faliment.

  3. Antreprenorii isi mobilizeaza oamenii de pe proiectele care se inchid pe altele cu finantare si-si disponibilizeaza oamenii, nu fac greva. Greva fac doar angajatii de la stat.

  4. Au inceput concursurile pe ramura : „Cine blocheaza mai repede Romanika”! :))

  5. Astia ce mai vor?
    Garcea!La MUNCA BA
    Cine are norma de hrana 1000+net in privat?NIMENI
    La stat…toti alde garcea cu 12 clase din mapn si politie care dorm in masini
    Am un prieten care zice ca politistii nu au niciun interes sa aresteze, sa ajute procurorii, sa stranga probe, etc…”ziua trece leafa mere”
    LA MUNCA BA, in privat nu meritati nici 3500brut

  6. Cu mici, foarte mici, excepții, șpăgialii au blocat deja țara, prin incompetență, impostură, complicitate cu infractorii, tergiversare etc
    Mizeria din sistemul public este clară, iar șantajul prin care vrea să obțină avantaje nemeritate este și mai vizibil. niciunul dintre șpăgiali nu cere ca să fie mai drastice prevederile legale în cazul răspunderiii profesionale; pentru că greșesc ei, dar plătim noi.

  7. Și ei sunt nesimțiți, dar nu se compară cu nesimțirea magistraților!