G4Media.ro

Sindicatul Național al Polițiștilor și Personalului Contractual anunță proteste marți la Ministerul…

Sursa foto: snppc.ro

Sindicatul Național al Polițiștilor și Personalului Contractual anunță proteste marți la Ministerul Finanțelor: „Ne-a ajuns până la os” / Reprezentanții sindicatului acuză că sunt plătiți prost și că li se încalcă drepturile

Sindicatul Național al Polițiștilor și Personalului Contractual a anunțat luni printr-un comunicat că va organiza marți (9 august 2022) un protest în stradă la Ministerul Finanțelor.

Polițiștii acuză că drepturile lor „sunt în continuare sfidate grosolan de către actualul Guvern” și că, printr-un proiect legislativ inițiat de Ministerul Muncii în urma cu câteva zile „se continuă haosul în sistemul bugetar de salarizare, și așa discreționar și politizat”, se arată în comunicatul FSNPPC emis către G4Media.ro.

Reprezentanții sindicatului afirmă că „nu pot suporta la nesfârșit deciziile preferențiale ale Guvernului”, adăugând că angajații din poliție depun „eforturi mari” și au „nopți nedormite” pentru „salarii înghețate la infim”.

De asemenea, sindicatul mai avertizează că, dacă nu va primi un răspuns cât mai urgent din partea Executivului, va „extinde manifestările la nivel național, recurgând la acțiuni de protest inedite”, pentru că le-a „ajuns până la os”.

Redăm mai jos comunicatul integral:

„Începem protestele în stradă! Mâine, ora 10,00, vă așteptăm la Ministerul Finanțelor!

Așa cum am informat în comunicatul FSNPPC de săptâmâna trecută, mâine, 9 august, ora 10,00, declanșăm seria protestelor pe termen nelimitat.

Drepturile noastre și ale întregii familii ocupaționale bugetare Apărare, Ordine Publică și Securitate Națională, dar și ale pensionarilor militari (rezerviști din Armată și Poliție, care pot fi rechemați oricând, la ordin, în activitate, conform Legii nr. 446/2006), sunt în continuare sfidate grosolan de către actualul Guvern.

Mai mult, printr-un proiect legislativ inițiat acum câteva zile de Ministerul Muncii (confirmat oficial de către ministrul de resort al Coaliției), se continuă haosul în sistemul bugetar de salarizare, și așa
discreționar și politizat, astfel încât doar câteva ministere, alese pe sprânceană, plus INS (pentru ,,complexitatea muncii desfășurate” – cităm din nota de fundamentare), laolaltă cu toate structurile lor teritoriale, ar beneficia de o majorare a salariului de bază de 15% (să ne explicăm: nu depreciem munca din diferite domenii de activitate și am evitat tot timpul să ne uităm în curtea altora, dar o astfel de sintagmă justificativă, inventată de inițiatorul OUG, este de neînțeles, prin raportare la noi și la celelalte ocupații bugetare).

O majorare consistentă, de până la 50%, ar urma să fie acordată tuturor angajaților de la stat, care lucrează în domeniul fondurilor europene (inclusiv în SNAOPSN), în timp ce familia noastră ocupațională ar beneficia DOAR de jumătate din diferența amânată doi ani, care trebuia acordată, INTEGRAL, la 1 ianuarie 2022 (în fond, sume infime, de 150-200 lei, anulate de inflația majoră a ultimilor ani). Deci, o altă amânare, O ALTĂ SFIDARE!

Nu putem suporta la nesfârșit deciziile preferențiale ale Guvernului și ale Coaliției care l-a generat, pentru că, în tot acest an, pe parcursul discuțiilor și al negocierilor, desfășurate la cel mai înalt nivel, deciziile care ne privesc au fost pasate de la unii la alții, fără scrupule!

– Pentru domnii guvernanți, ,,complexitatea muncii” noastre nu există!

– Sutele de cazuri de polițiști ultragiați sau zecile de cazuri de colegi căzuți la datorie sunt doar niște cifre furnizate de complexitatea muncii de la Statistică, și atât!

– Riscurile profesionale cotidiene și misiunile cu adevărat dificile – a căror complexitate este reală, nu generată din pix -, în lupta cu infractorii români sau importați de peste șase luni, odată cu declanșarea războiului de la granița României, nu sunt fezabile pentru Coaliție!

– Nopțile nedormite și eforturile mari ale colegilor de la Frontieră, de la Imigrări, de la Combaterea Crimei Organizate și Antidrog sau din alte structuri, pentru securizarea granițelor UE, dar și sfidarea miilor de polițiști judiciariști, care susțin activitatea Parchetelor și întregul proces penal românesc, pe salarii înghețate la nivel infim, niciuna dintre aceste probleme sau misiuni nu este atât de ,,complexă” pentru guvernanți, încât să le dea de gândit să aplice măcar legea salarizării, pe care tot ei au votat-o în Parlament!

Dacă nu vom avea un răspuns pozitiv din partea Guvernului, cât mai urgent, vom extinde manifestările, în mod legal, la nivel național, recurgând la ACȚIUNI  DE PROTEST INEDITE!

PENTRU CĂ NE-A AJUNS CUȚITUL LA OS!”

Publicitate electorală

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

24 comentarii

  1. SINDICATELE. CUREAUA DE TRANSMISIE A PARTIDULUI.
    CRESC TAXELE. HOP SI CRESTEREA SALARIILOR BUGETARILOR. PLUS SPORURI, PLUS PRIVILEGII, PLUS SINECURI. NUMAI 50% !!!
    E DE PRESUPUS CA IN „justitia” VENAILOR ANUL ACESTA VA MENTINE TRADITIA: INCA O DUBLARE !

  2. Nu ma pricep, protestul nu ar trebui precedat de o solicitare scrisa catre Bode si un raspuns scris care sa ajunga, pe surse, și in Presă?
    Legile nu se respecta in România, asta stim deja… ce nu știm e cum de nu e tras nimebi la raspundere?
    Nu cumva, daca nu faci nimic – nu poti fi tras la raspundere dar totusi incasezi salariul ăla lunar?

    • Pentru că votați PSD și PNL 55%, de-aia nu respectă nimeni nimic. V-o faceți cu mâna voastră. Iar Poliția să aplice legea tuturor, să nu mai ignore etniile protejate politic când traversează pe roșu.

  3. Exact ce ziceam, aia 50% și restul praful de pe tobă! Hai în stradă cu voi! 😂😂😂

    • Prejudiciul, care e prejudiciul daca nu se respecta legea?
      Daca nu au bani destui – sa se imprumute de la banca. Simplu.
      Stie cineva – o familie cu doi angajati pe salariul minim pe economie ce credit de nevoi personale pot sa obtina?

    • citez un prieten, „daca ma duc la banca nici de o bicicleta nu imi da..”

  4. Așa manevre.. Acum da guvernul ceva și iar se laudă în campanie că au mărit lefurile. Să caute la privat de muncă. Sau stai. Acolo muncesc, nu stau.. Pardon

  5. Eu propun sa-i pensioneze imediat dupa BAC… Ca si asa o duc greu de tot saracii, din ciclul „ne-am nascut obositi si traim ca sa ne odihnim”.
    Nu de alta, dar ce avem noi nu se poate numi „politie” in pracica si nu din cauza ca „nu au/nu li se da/nu li se permite” – din cauza ca asa trebuie sa fie…

  6. Singura „actiune de protest inedita” ar fi sa inceapa sa se comporte ca o politie adevarata si sa-si faca treaba, aparandu-i pe cei cinstiti de interlopi, nu invers cum se intampla de peste 30 de ani…

  7. Pai si ziceti ca sigur sunteti si militieni pe aici, daca va maresc astia salariile va faceti treaba? Le inchideti boxele date la maxim romilor? le luati permisele astora care ne pun viata in pericol pe strada sau tot asa o dati ca sunteti prea putini? Sunt de acord sa platim dar asta cu politia e un serviciu aproape inexistent.

  8. Dar drepturile noastre incalcate jovial de militienii imbuibati de “nu stiu, nu pot, nu ma intereseaza, nu e treaba mea” cine ni le apara?!

  9. Dacă nu le convine salariul să se recalifice, pot face și altă meserie, nu doar din asta cu pensie specială.

  10. Tocmai am văzut postarea cu milițianul care proteja tirul ăla cu lemne și-l certa pe activist.. Tupeu nu glumă

    • Sa vezi cum e sa vina o femeie plangand sa intrebe la sectie ce trebuie sa faca pentru ca a fost batuta de partener si sa fie luata la cearta de „ofiterul de serviciu”, cu texte de genul: „pai e vina ta, cine te pune sa stai cu ala, de ce stai cu el, de ce il lasi sa te bata etc.”. Da, in 2022 asta…

  11. Numai erudiți pe aici!nu îi critic,nu îi laud,dar pe proștii ăștia îi minte guvernul din 2009!tu ai munci pe 3000/lună,când un cioban refuză 4000/lună?când faci un contract la angajare și ți se promite lună de pe cer, și când ieși la pensie,la 55 de ani, ți se dă la m–e???eu cred că nu!de ce nu v-ați dus la poliție , că de gură sunteți buni?!?să stați și voi degeaba, să vedeți cum e???

    • Calm, ce ai luat foc asa? Nu te pune nimeni sa stai la politie daca nu este bine, cioban este perfect! Eu din acest motiv nu lucrez la stat, cand am avut ocazia sa ma duc la stat era salariul de 3 ori mai mic ca la privat, acum sunt in privat si tot am de 3 ori cat este salariul la stat.
      Plus libertatea de a face si altceva, nu restrictiile din politie, ca nu ai voie sa ai firma, daca iesi din casa trebuie sa dai raportul….
      In privat trebuie sa ai valoare nu pile, intelegi?

    • Sa nu uitam de sporuri, care umfla bine de tot salariul la orice bugetar, insa acelea nu sunt mentioanate niciodata.
      Pe langa sporuri, pensionare cand inca ai dinti de lapte (40+), in timp ce noi, prostii vom munci pana la 70 ca sa ii tinem pe ei.
      Referitor la de ce nu am dat la Politie? E simplu, pentru ca Politia e un loc caldut pe viata (la tara) si bun pentru tot felul de combinatii si abuzuri de putere (la oras), nu are nicio legatura cu aparatul celor cinstiti in fata interlopilor.
      Pe vremea mea era bataie pe loc la academia de politie pe principiul „daca ajungi la frontiera, om te-ai facut!”, stiti voi de ce… Apoi a venit intrarea in UE si au trebuit sa se reprofileze vamesii, dar s-au descurcat, vezi nordul tarii, granita cu Ucraina, Moldova etc.
      In rest, marea majoritate au o atitudine in viata de zi cu zi de parca ar fi Dumnezei pe langa noi, restul, „plebea”. Cand ar trebui sa fie invers, sa dea un exemplu de bun simt si normalitate…
      De aia nu m-am bagat in Politie si nici restul oamenilor cu valori morale solide, educati, nu vor dori sa intre niciodata in politie, nu din cauza salariului.

    • Bzr, noi lucram la particular . 3000 pentru multi este un salariu mare . Numai la militieni nu le ajunge . Si tin sa subliniez ca nu avem sporuri , norma de hrana si uniforma, sa ne batem joc de ea . Si nici nu iesim la 48 de ani la pensie speciala !

  12. Când s-au mărit lefurile și pensiile la magistrați,în primăvară cu 20-25 la sută nu am citit un comentariu de la cei care comentează zilnic în presă!!!acum li se mărește iar cu 25 la sută!?!iar tăcere?comentatori de 2 bani!in loc de o medie de 25000/lună,cred că se ajunge la 30000/lună!in timp ce ,cel care contribuie așteaptă, că nu are decât 4 lei/zi statul pentru el!pentru politicieni are 700/zi in plus!asta e solidaritatea?!?taxa pe lux,unde e???

    • Daca ieșeam la pensie la 47 de ani,cum zic unii,ieșeam cu pensia mai mică decât cea civilă!am ieșit după 37 de ani de vechime,iar acum am o pensie puțin mai mare decât cea dată la aurolaci!la anul cred că mă întorc ăștia!asta după o viață la ordin, fără libere,concedii uneori, sâmbete,duminici!și stați liniștiți că ținuta luam și plus,că se ducea repede,calitate proastă dar scumpe!nu face!mai bine civil,libertate,timp liber, muncești cât vrei ,unde vrei,pe cât de mult poți, decât să fii mințit la urmă!!!

  13. Vad tot felu’ de oameni care scriu aici doar ca sa se afle-n treaba! Aceleași texte auzite pe la unu și pe la altu…..ca asa da’ bine și au și ei ce zice.
    Nu țin partea nimănui, sincer …dar sunt curios doar cum ar fi o zi în România fără politie pe străzi.