G4Media.ro

Singapore este prima țară din lume care aprobă vânzarea de carne creată…

Singapore este prima țară din lume care aprobă vânzarea de carne creată în laborator

Singapore a dat undă verde start-up-ului american Eat Just pentru a-și vinde carnea de pui creată în laborator. Compania susține că este prima aprobare normativă din lume pentru așa-numita „carne curată”, care nu provine de la animale sacrificate. O soluție care, potrivit companiei, ar satisface cererea tot mai mare de forme alternative de carne, din cauza preocupărilor consumatorilor pentru sănătatea umană, bunăstarea animalelor și repercursiunile asupra mediului.

Opțiunile de carne pe bază vegetală, făcute populare de BeyondMeat Inc și Impossible Foods, sunt din ce în ce mai prezente pe rafturile supermarketurilor și în meniurile restaurantelor. Dar așa-numita carne curată sau cultivată, care este creată din celule musculare animale în laborator, încă se află într-o fază incipientă din cauza costurilor ridicate de producție: tehnica constă în prelevarea celulelor stem din grăsimea sau mușchiul unui animal într-un mediu de cultură care hrănește celulele, ajutând la creșterea țesuturilor.

Odată ce procesul a început, teoretic este posibil să continue să producă carne la nesfârșit fără adăugarea de celule noi dintr-un organism viu: conform unor studii, două luni de producție de carne in vitro ar putea genera 50.000 de tone de carne din zece celule musculare de porc.

„Prima aprobare normativă din lume de carne reală și de înaltă calitate, creată direct din celule animale pentru un consum uman sigur, deschide calea pentru o iminentă lansare comercială la scară mică în Singapore”, a declarat Eat Just, miercuri. Compania a spus că carnea va fi vândută sub formă de crochete. Prețul a fost stabilit anterior la 50 de dolari (aproximativ 41 de euro) fiecare, dar co-fondatorul și CEO-ul start-up-ului Josh Tetrick a spus că prețul a scăzut, iar carnea va avea același cost ca și puiul premium, atunci când va fi lansată pentru prima dată într-un restaurant din Singapore, „pe termen foarte scurt”.

În februarie 2013, Eat Just a lansat primul său produs, Beyond Eggs: un înlocuitor de ou făcut cu ingrediente de origine vegetală, precum mazăre, lecitină de floarea soarelui, ulei de rapiță și gumă naturală și a fost comercializat ca fiind lipsit de produse de proveniență animală, gluten și colesterol și pentru a fi utilizat pentru producerea de biscuiți. Au urmat alte produse precum Just Mayo, o maioneză total vegetală și realizată cu o varietate de mazăre galbenă canadiană și Just Cookies, o linie de biscuiți cu picături de ciocolată, zahăr, stafide, fulgi de ovăz și unt de arahide, dar fără unt și ouă.

Sursa: La Stampa / Traducerea: Oana Avram (Rador)

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

7 comentarii

  1. Știrea asta îmi aduce aminte de știrea cu Singapore și roboții din spitale și restaurante, veche de vreo patru ani, care tot apare pe HN mai ales dimineața devreme.

  2. Sa le manance sanatosi. In curand probabil vom fi turnati la militie de vecini daca mancam o gaina din curte in locul celei de la magazin, crescuta in tavita cu ”vitamine”

  3. Să aibă poftă!

  4. Nu multumesc, prefer ceva cu E-uri, mancarea noastra traditionala.

  5. > la prima approvazione normativa al mondo per la cosiddetta “carne pulita” che non proviene da animali macellati (La Stampa)

    > The growth medium for the Singapore production line includes foetal bovine serum, which is extracted from foetal blood, but this is largely removed before consumption. (The Guardian)

    Dada, sange de vitel nenascut, ce poate fi mai vegetal si mai umanist…

  6. Urmeaza (mai stie cineva bancul?) „aer, mult aer”, sau poate injectii cu „lichid nutritiv” direct în vena.
    Mai „umanista” a fost cucoana care a propus, spre binele planetei, sa nu ne mai reproducem…

  7. De apreciat initiativa. Decat sacrificiul de animale, prefer asa. Eu oricum nu mananc animale moarte, dar pentru cei care au aceasta indeletnicire, ar fi bine…nu stiu cum pot unii sa comenteze ca mai bine mananca animale..si cica mancarea lor traditionala…traditia asta este pentru oameni iresponsabili fata de animale si fata de mediu. Unora ori nu le pasa cum sunt tratate aceste animale, altii poate nu sunt constienti, nu au vazut in viata lor ce se intampla in spatele mancarii din farfurie…si nici nu sunt interesati. Pacat…prea multa inconstienta…asa ne moare planeta si ramanem fara pic de umanitate, altruism, empatie pentru alte fiinte…