G4Media.ro

Singurul oraș din județul Sibiu rămas fără rețea de apă își face…

Singurul oraș din județul Sibiu rămas fără rețea de apă își face popicărie de un milion de lei. Investiția e necesară pentru ”întregi zona sportivă din localitate”

Administrația din Miercurea Sibiului a alocat un milion de lei pentru a construi, în termen de doi ani, o popicărie. Orașul este singura localitate urbană din județul Sibiu care nu are rețea de apă și canalizare, acestea urmând fi realizate din fondurile accesate de Apă Canal SA Sibiu în actualul exercițiu bugetar european, scrie Turnul Sfatului.

Este pentru a doua oară când Primăria Miercurea Sibiului scoate la licitație contractul de proiectare și execuție a unei popicării pe un teren de 1.245 de mp. ”Necesitatea și oportunitatea proiectului au apărut datorită intenției Consiliului local Miercurea Sibiului de a construi un imobil cu destinația de popicărie/bowling, ce vine să întregească zona sportivă centrală din localitate. Jocul de popice, care are corespondent în ziua de azi în bowling, este un joc de tradiție în localitate, fiind practicat de mulți tineri din oraș și satele aparținătoare”, se arată în caietul de sarcini al procedurii de atribuire a contractului.

Bani de la buget

Popicăria ar urma realizată în doi ani de la semnarea contractului, pentru care au fost alocați 1,03 milioane de lei, cu tot cu TVA: în primele șase luni – proiectarea, iar în următorul an și jumătate – execuția. ”În ceea ce privește fondurile necesare realizării investiției, acestea vor fi suportate din bugetul local al orașului, fiind o investiție dorită și promovată de toți locuitorii orașului”, studiul de fezabilitate realizat pentru popicărie. Precedenta licitație organizată pentru atribuirea acestui contract a fost anulată, deoarece nu a fost depusă nicio ofertă.

Exemplul din Sălaj: comună cu apă, canal, internet și cablu și-au făcut sală de bowling din fonduri europene

Comuna Camăr din Sălaj are 1.700 de locuitori și anul trecut a inaugurat o sală de bowling construită din fonduri europene. „Clădirea am realizat-o noi, cu bani de la bugetul local, iar dotarea s-a finanţat cu fonduri europene. Am considerat că, dacă am avut pistă de popice în localitate, exista deja o tradiţie în acest sport pe care ar fi bine să o păstrăm. Vechea clădire a popicăriei, neavând cine să o supravegheze, s-a distrus parţial. Am chemat specialişti şi ei au considerat că mai bine o demolăm şi construim o clădire nouă”, a declarat în august 2020, primarul din Camăr, citat de Agerpres.

Proiectul sălii de bowling a fost creat pentru ca generaţiile tinere să rămână într-o comună care are toate facilităţile din mediul urban. ”Avem toate utilităţile: apă, canal, internet de bandă largă, televiziune prin cablu. Chiar avem condiţii ca la oraş”, a concluzionat anul trecut primarul comunei Camăr.

Sursa foto: Turnul Sfatului

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

4 comentarii

  1. În curând se va organiza în celebrul Sibiu CM la popice subacvatice, delegația României va fi compusă din ciolhanniss, Raluca von der Brukenthal și Borno

  2. E România. Stadionul se face înaintea spitalului, îţi iei BMW dar stai în garsonieră etc. Poporul e praf şi pulbere.

  3. Tichie de mărgăritar și alta nu! :)))))
    Nu știu câtă lume, în afară de sibieni, își dă seama cât de comic sună „orașul Miercurea.Sibiului“.
    Gen „municipiile Petoșani, sau Slobozia“, sau „București – micul Paris“.

    Nu de nume vorbesc ci de cum arată „orașul“ :)))))

  4. Ştii ce zic?