G4Media.ro

Slovacia a început vaccinarea cu Sputnik V, deși vaccinul nu a fost…

sursa foto: Russian government website

Slovacia a început vaccinarea cu Sputnik V, deși vaccinul nu a fost încă aprobat de Agenţia Europeană pentru Medicamente

Slovacia a devenit luni a doua ţară din Uniunea Europeană care începe vaccinarea cetăţenilor săi împotriva COVID-19 cu vaccinul Sputnik V, produs de Rusia, deşi acesta nu a fost încă aprobat de Agenţia Europeană pentru Medicamente (EMA), transmite dpa, preluată de Agerpres.

EMA nu a autorizat deocamdată acest vaccin, dar Slovacia a început utilizarea lui, în pofida unei dezbateri interne aprinse. Ungaria a început deja să folosească vaccinul Sputnik V.

În luna martie, Slovacia a primit 200.000 de doze de vaccin rusesc Sputnik V, după ce fostul premier Igor Matovic le-a comandat în secret, ceea ce a născut o dispută soldată cu pierderea funcţiei de prim-ministru.

Iniţial, doar persoanele cu vârste între 18 ani şi 60 de ani vor putea face programări pentru a primi doza de vaccin.

În prezent ministru al finanţelor, Matovic a denunţat ceea ce el a numit o ”campanie vrednică de dispreţ”.

În general, Slovacia a administrat vaccinurile produse de Pfizer/BioNTech şi Moderna. Ţara cu o populaţie de aproape 5,5 milioane de locuitori a raportat peste 12.000 decese cauzate de noul coronavirus.

Potrivit EFE, până în prezent 1,8 milioane de persoane au primit în Slovacia cel puţin o doză de vaccin anti-COVID-19, iar 930.000 ambele doze.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

7 comentarii

  1. Vaccinul rusesc și cel chinezesc sunt apă de ploaie. Țările care au folosit aceste imitații pe post de vaccin au in continuare cele mai mari creșteri la incidența covidului cauzat de virusul chinezesc scăpat din laboratorul din Wuhan.

    • Chinezescul da, e slab rau. Dar aparent rusescul are cam aceeasi eficacitate ca trecerea prin boala in producerea de anticorpi, si e ceva mai bun decat Zeneca si J&J. Cel mai bune sunt cele mRNA (Pfizer/Moderna).

  2. Daca functioneaza, de ce sa nu fie folosit? Ar fi bine sa nu se mai amestece factorul politic in chestiunile mediale.

  3. vor deconta asta atunci cind va trrebui sa dovedeasca international vaccinarea

  4. In SUA nu e aprobat vaccinul britanic, facut la Oxford. Oare de ce?

  5. pentru ca Oxford nu e in sua

  6. Gaz da, vax pa. Business, business, business. Cel mai bun e J&J, apropo. De-ati avea logica, ati intelege.