G4Media.ro

Slovenia reintroduce poliție la frontierele cu Croația și Ungaria, după exemplul altor…

Sursa foto: dreamstime

Slovenia reintroduce poliție la frontierele cu Croația și Ungaria, după exemplul altor șase țări europene / Sunt invocate posibile amenințări la adresa securității din partea grupărilor terorite și extremiste

Slovenia, care face parte din spațiul Schengen, a reintrodus sâmbătă polițiști la punctele de trecere a frontierei cu Croația și Ungaria pentru a preveni potențiale amenințări la adresa securității, ceea ce a dus la formarea de cozi în timp ce călătorii așteptau să le fie verificate documentele, scrie Reuters.

Guvernul sloven a decis vineri să introducă controale temporare la frontieră până la 30 octombrie, urmând exemplul vecinului său, Italia, care a introdus controale la punctul său de trecere a frontierei cu Slovenia pentru a îmbunătăți securitatea internă.

„Intensificarea focarelor de criză de la graniţele Europei, în special după atacul din Israel, a crescut de fapt nivelul de ameninţare cu acţiuni violente şi în interiorul Uniunii”, a declarat guvernul de la Roma într-un comunicat.

Italia a restabilit controalele la frontiera cu Slovenia/ Premierul Meloni: „Suspendarea Tratatului Schengen privind libera circulaţie în Europa a devenit necesară”

Poliția a fost desfășurată la 14 puncte de trecere a frontierei cu Croația și Ungaria, a anunțat agenția de presă slovenă STA. Celelalte 18 puncte de trecere rămase nu vor avea o prezență permanentă a poliției.

Călătorii au stat la coadă pentru a-și verifica actele la punctul de trecere Obrezje de la granița cu Croația, unde nu au mai avut loc controale de la 1 ianuarie anul acesta, când Croația a aderat la Spațiul Schengen fără controale.

Katica Fjacko, care călătorea dinspre capitala croată Zagreb, a declarat că a plecat mai devreme pentru a face această călătorie din cauza controalelor. „Acum este un haos mai mare, oamenii sunt îngrijorați”, a spus ea.
Explicându-și decizia de a introduce controale la frontieră, guvernul a citat amenințări la adresa securității care ar putea proveni de la ceea ce a spus că sunt „membri ai diferitelor mișcări și grupuri teroriste și extremiste” care se deplasează din zonele de conflict armat și care urmăresc să ajungă în Europa.

De asemenea, a menționat o creștere a crimei organizate în Balcanii de Vest.

Alte șase țări europene au închis granițele în ultima lună

UPDATE HARTĂ Ce mai rămâne din Spațiul Schengen după ce mai multe state membre din Europa Centrală au reintrodus controale la frontieră în contextul crizei din Orientul Mijlociu

19 octombrie – Italia a restabilit controalele la frontiera cu Slovenia ca parte a strategiei sale de îmbunătăţire a securităţii interne în faţa ameninţării unor atacuri teroriste în Europa. „Suspendarea Tratatului Schengen privind libera circulaţie în Europa a devenit necesară (…) şi îmi asum întreaga responsabilitate pentru acest lucru”, a scris premierul italian Giorgia Meloni pe X.
Austria a introdus controale la granița cu Italia, la punctul de frontieră Brenner, în 22 septembrie.
Motivul: Blocarea migrației ilegale. Italia a transmis că dă în judecată Austria pentru că încalcă prevederile Schengen.
Polonia și Cehia au introdus controale temporare la frontiera cu Slovacia în 3 octombrie.
Motivul: Limitarea migrației și traficului de migranți ilegale.
Germania pregătește controale la frontiera cu Polonia și Cehia, anunța presa germană în 16 octombrie.
Motivul: Tensiunile din Orientul Mijlociu și teama ca în Germania să ajungă teroriști veniți din Palestina sau alte state arabe.
Austria a introdus controale la frontiera cu Cehia și Slovacia în 18 octombrie.
Motivul: Descurajarea traficanţilor de migranţi care vor să schimbe itinerariul după ce Germania a decis să-şi consolideze supravegherea.
Publicitate electorală

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...